Lyon és Marseille: Melyik Olympique szorongatja meg a PSG-t?

Nagy Bence
2018 aug 7. 23:33
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Olympique de Marseille Olympique Lyonnais

A Lyonnál folyamatosan a jövőt építik, de vajon marad elég idejük a jelenre? Kész lesz-e valaha ez a borzasztóan tehetséges csapat? A Marseille ellenben az állandóság mellett tette le a voksát, meglátjuk, hogy ez mennyire válik be. 

Olympique Marseille: Mikor küldik el Rudi Garciát?

Nem történtek számottevő változások a csapatnál a nyár folyamán, ami egyrészt pozitívum, másrészről viszont negatívum. Nézve a jó oldalát, együtt tudtak tartani egy Európa Liga-döntős keretet, komoly vezéráldozat nélkül. André Zambo Anguissa ugyan Angliába tette át székhelyét, de rajta kívül nem volt mérvadó távozó. Igazolások oldalán ott van viszont Duje Caleta-Car, aki egy nagyon tehetséges középhátvéd és a jövőt jelentheti a védelem számára. 

Az összhang tehát megvan a játékosok között, ott van ellenben az érem másik oldala is. Már az Európa Liga menetelésnél is látszott, hogy Rudi Garciának megvannak a korlátai. Sokszor koncepció nélkül küldte pályára az amúgy francia szinten kiemelkedően erős keretét, nincsen stílusa a csapatnak. A másik probléma, hogy nem tudja kiaknázni a játékosaiban rejlő tehetséget. Florian Thauvin az egyik legtehetségesebb szélsők egyike, de ott van a középpályán Morgan Sanson is, akinek 1,5 év alatt nem sikerült megtalálnia a megfelelő szerepkört. 

Megint kettős terhelés vár a gárdára és tavaly is csak a szerencsének köszönhették, hogy amúgy egy gyenge csoportból továbbmentek az EL-ben. Amondó vagyok, hogy Garcia helyében én idén prioritásnak a bajnokságot jelölném meg. Az Európa Liga mezőnye erősebb, mint tavaly (Chelsea, Arsenal, Lazio, Milan és még nem tudjuk  BL-ből kiesőket), ez megoldhatatlan feladatnak tűnik. A bajnoki szezonban egy ilyen kerettel viszont oda lehet érni a jövőre Bajnokok Ligája csoportkört érő helyek valamelyikére (ami jelen esetükben a dobogót jelenti). 

Taktikába annyira nem érdemes belemenni, mert Garcia ad hoc jelleggel rakja össze a kezdőt, de azért érdemes kiemelni még pár játékost. Thauvin elől ugye biztos, mellette a kreativitást Payet szolgáltathatja még. Egy gólerős középcsatárt nem sikerült találniuk (hiába érkezett tavaly Mitroglou és Germain), viszont a középpálya masszívnak tűnik. A védelemben lehetnek gondok, mert hiába lett világbajnok Mandanda, jobb kapussá nem vált, míg Adil Rami lehet többet foglalkozik majd barátnőjével, Pamela Andersonnal, mint a csapattal. 

Mire fogadjunk velük kapcsolatban? A dobogóra 1.80-at kínálnak és ezzel kapcsolatban négy szűk keresztmetszet van: Rudi Garcia szakértelme, kettős terhelés, Thauvin formája meddig tart ki és Luiz Gustavót esetleges sérülése esetén ki pótolja. Ha ezek közül mindegyik kedvezően alakul a dél-francia klub számára, akkor még a második hely sem kizárt (3.25).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Olympique Lyon: Legtehetségesebb keret

Franciaországban biztosan, de talán a kontinenset is figyelembe véve igaz lehet a fenti állítás, miszerint Jean-Michel Aulas tudhatja magáénak az egyik legjobb fiatal csapatot. Elsősorban ez a támadósorra és a középpályára érvényes, ahol csak 18 és 26 év közötti játékosokat találunk. A védelemben inkább a rutint próbálta preferálni Bruno Genesio mester.

Ha ez nem lenne elég, akkor a már említett Genesio csodákra képes. Kevés olyan edző van, aki jól ismeri fel és építi be a fiatal tehetségeket a felnőtt keretbe. A mostani középpályás trióját 20-21 éves játékosok alkotják, sikerrel. Az utánpótlásképzés a világon a legszűkebb elitben helyezkedik el. Már most ott kopogtat Mariano Diaz mögött Maolida és Gouiri, akik a szezon során kezdővé avanzsálhatnak. A 16 éves Willem Geubbels-t nem tudták megtartani, mert 20 milliót ajánlottak értek, de ez is jól mutatja, hogy mekkora potenciál van a klubban. 

Anthony Lopes. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

Genesio tehát egyben a jelen és a jövő csapatát is építi, kérdés csak az, hogy ez mire lesz elég idén? A Ligue 1 legfiatalabb kezdő középpályás sorát küldheti pályára a mester. Az irányítói vénával megáldott Aouar mellett a védekező feladatokért felelős Lucas Tousart kap helyet, illetve a robotoló Ndombélé. Jól kiegészítik egymást, de mi történik, ha az egyikük megsérül? Van utánpótlás Pape Cheikh személyében, de ez a gárda egyik gyenge pontja. Szűkre van szabva a keret. Nem úgy a védelemben, ahol rutinos rókák vannak, ez Genesio egyik alapfeltétele. 

Elől egyértelműen Nabil Fekír a szupersztár, de ő sem pótolhatatlan. Sok volt vele a probléma az elmúlt év során, főleg viselkedés szempontjából. Hála Genesio ötleteinek, nemcsak a világbajnok támadótól függ a gólszerzés. Ott van a Real Madridtól elküldött Mariano Diaz, akit olyan szélsők szolgálnak ki, mint Memphis Depay és Bertrand Traoré. Rendkívül nagy a választási lehetősége taktika szempontjából a trénernek, amit rendszerint ki is használ. 

A klubbal kapcsolatba nem az a kérdés, hogy ott lesznek-e az élmezőnyben, hanem az, hogy meddig bírják a kettős terhelést és mit áldoznak be? Ez a keret ugyanis alkalmas arra, hogy megszorongassa a PSG-t (2. hely: 3.00). Nagyon sok függ attól, hogy Genesio mennyire tudja rotálni a középpályát, pihentetni a fontos játékosokat, hogy elkerülje a sérüléseket, mert az végzetes lenne a csapat számára. 

Az oddsok a Bet365 irodától származnak és ebben az időpontban voltak érvényesek: 2018-08-10, 14:00 CET!

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.64 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 14:30
Ligue 1: Szorossá válhat az élmezőny

Hétvégén Párizsban jöhet az első komoly erőpróba Balotelli és a Marseille számára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 9. 12:03
Balotelli megismétli egyedi gólörömét?

Még erre is lehet pénzt feltenni az Unibet fogadóirodánál! Tovább

[img]https://media.giphy.com/media/BMtbFKz8sBxsagguqW/giphy.gif[
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 2. 10:19
Ligue 1: Itt az esély!

A PSG minimalista játékkal nyerne szombaton! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek