A Montpellier már egyre nagyobb biztonságban, minden bizonnyal jövőre is a Ligue 1 tagjai lesznek, míg az Olympique Lyon próbálja elcsípni a nemzetközi kupát érő helyek egyikét, de nem lesz egyszerű dolguk. 

2023 máj 7. 17:05 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Montpellier vagy döntetlen
Unibet
2.25

Lyon = Lacazette?

Ha nem lenne Alexandre Lacazette, akkor az Olympique Lyon bántóan gyenge eredményeket produkálna, megkockáztatjuk, hogy a kiesés ellen kéne küzdeniük. A Lyon által megszerzett pontok 67%-ban Lacazette találat szükségeltetett. Eddig 2023-ban 14 mérkőzésen 10 találatot jegyzett, előfordult, hogy egymaga mentett döntetlenre egy fontos derbit a Lille ellen. A francia támadó annyira kiemelkedik a csapattól, hogy a többiek szinte alig tudnak hozzátenni a támadójátékhoz. 

Az mindent elmond, hogy a 20 éves tehetség, Bradley Barcola az, aki még képes váratlan megoldásokra, ha baj van, akkor még esetleg benne bízhat Laurent Blanc mester. Vannak persze kivételek, ilyen volt a legutóbbi Strasbourg elleni mérkőzés, ahol sem Barcola, sem Lacazette nem remekelt, ráadásul hamar hátrányba kerültek. Ez egy nagyon tudatos megoldás volt a Strasbourg részéről, oldalvonal mellől elvégzett nagy bedobás utáni kavarodást használták ki, hasonlóan a cseh - lengyel válogatott mérkőzéshez, ahol a hazaiak alkalmazták ezt a taktikát. Annyira meglepték akkor a lengyeleket, hogy Lewandowskiék simán elbukták a mérkőzést. 

Visszatérve az OL-re, szerencséjük az volt, hogy még az első félidő vége előtt fordítottak, előbb egy szöglet után szereztek gólt, majd egy gyors támadás végén Caqueret szerezte meg a vezetést. Lacazette azért ezen a meccsen sem volt messze a góltól, hiszen kapufát ért el, de összességében nem villogott. A győzelem meglett az OL-nek, ami jelenleg a legfontosabb, hiszen az európai kupás helyekért küzdenek, mivel az elmúlt három szezonban csak egyszer indulhattak a nemzetközi kupákban!

Montpellier feltámadt, Der Zakarian munkája beérett

Ahogyan azt korábban megírtuk, visszatért Michel Der Zakarian a Montpellier kispadjára, maradjunk annyiban, nem lehet panasz azóta a csapatra. Az örmény szakember a 23. fordulóban vette át a csapat irányítását, azóta 7 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérlege, ebben a periódusban a második legjobb eredményt érte el a Montpellier a Ligue 1 csapatai közül, csak a Marseille előzte meg őket!

A top6-ból négy csapattal találkoztak, ellenük 8 pontot szereztek, egyszer sem kaptak ki, legutóbb a hercegségben nyertek 4-0-ra, Monaco fejeseinek teljes megdöbbenésére. Az első félidőben Nordin egyéni akciója borzolta a kedélyeket, aki könnyedén cikázott a Monaco védői között, majd a tizenhatosról laposan a kapuba lőtt. A meccs hőse volt, második félidőben szerzett még egy remek gólt, majd gólpasszt adott, kontrákból szétverték a Monacót, remekül játszott a Montpellier. 

Gólok vagy dupla esély?

Nehéz kérdés, mert mindkét csapat képes gólszerzésre, így a BTTS egy jó opció (1.73), másfelől viszont lehet nagyobb érték van a Montpellier dupla esélyben, hiszen meglepően nagy underdogként kezelik őket (X2: 2.25). Kissé érthetetlen a szorzó, hiszen láthatóan sokkal jobban játszanak, ráadásul az OL-nek nem fekszik az ilyen kontrákra építő csapat, mint a Montpellier. Mi lehet akkor a nagy szorzó oka? Az, hogy Der Zakarian még sosem győzte le Blanc csapatait: 9 meccs, 9 vereség és 4-25-ös gólkülönbség. Az is igaz, ekkor még a Nantes edzője volt az örmény, míg Blanc a PSG-t irányította. Mi bízunk benne, hogy most megtörik az átok!

  • Lyon - Montpellier tipp

    Montpellier vagy döntetlen
    Unibet
    2.25

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Romain Biard/Shutterstock