Nyugodtan lehet bosszankodni, ugyanis amit az Olimpia Milano leművelt Törökországban, az egy szégyen volt. Egy gárda, amely az elmúlt hetek alapján a legjobb formában volt az Euroligában, pillanatok alatt szétesett a címvédő otthonában. Utaznak tovább, nincs megállás, Izrael és a Maccabi Tel Aviv következik!

2023 márc 30. 20:05 Közvetítés: Unibet
Tipp: 20 pontot elsőnek éri el: Maccabi Tel Aviv
Bet365
1.83

Az Euroligában bármi megtörténhet

Kezdjük azzal, hogy az Anadolu Efes - Olimpia Milano mérkőzésen +3,5 pontos hendit adtunk az olaszoknak - de még a győzelem is simának tűnt -, ehelyett 20 ponttal égtek Törökországban. Ha őszinték akarunk lenni, akkor elvileg egy papírforma eredmény született, hiszen a címvédő nyert hazai pályán. Azonban, ha abból a szemszögből nézzük, hogy még a szakértők is temették az Anadolu Efest - sőt, még a török gárda edzője is kimondta, hogy vége a szezonnak -, mondván pocsékul játszanak, akkor ebből a szempontból nézve, nem volt indokolt a vendégek szorzója, mint ahogyan a kiütéses vereségük sem.

Ezzel a tudással fordulunk rá az Euroliga duplaforduló második körére, ahol az Olimpia Milano Izraelbe látogat, ahol a Maccabi Tel Aviv lesz az ellenfél. A Maccabi az elmúlt hetekben nyeregetett, legyőzték a két török sztárcsapatot, legutóbb pedig kiütötték a Virtus Bolognát. Izraelben tehát most olasz hetet tartanak, ráadásul épp a Fenerbahcét kényszerítik nehezebb helyzetbe. A törökök ugyanis, ha hibázgatnak a következő fordulóban, akkor a Maccabi végezhet az ötödik helyen az alapszakaszban, de látható, hogy ebben a sorozatban már semmi sem biztos. 

Érdemes a negyedekre figyelni

Épp a Maccabi Tel Aviv és a Monaco kapcsán vizsgáltuk a negyedekre való fogadást, ahol az izraeli gárda esetében megállapítottuk, hogy idegenben nem kezdenek jól, viszonylag sok pontot is kapnak, cserébe azért elérik a 18-20 egységet. Hazai pályán más a helyzet, ott legutóbb a Virtus Bologna ellen is bekezdtek, 28 pontot szereztek, szinte már akkor eldőlt, hogy ezen a mérkőzésen kiütéses sikert arathatnak a Maccabi játékosai. 

Az Olimpia Milano a másik véglet, első negyedben inkább próbálnak meccsben maradni, nekik a fő profil a harmadik negyed. A félidőben ugyanis Ettore Messina változtatásokat eszközöl a stratégián, bár ez legutóbb az Anadolu Efes otthonában nem használt semmit. Az egyik megoldás lehet az, hogy kevés pontra tesszük az olaszokat (nem érik el a 20 pontot: 1.83), esetek többségében ugyanis megtörténik, hogy megrekednek 16-18 egység környékén. 

A másik lehetőség, hogy megnézzük, melyikük érheti el előbb a 20 pontot. Arra viszonylag kevés az esély, hogy egyik sem, hiszen a Maccabi eléggé dinamikusan játszik, hiába próbálja majd kissé lassítani a játékot az olasz gárda, nem valószínű, hogy mindketten 20 pont alatt maradnak. Az olaszokról már szóltunk, viszont a Maccabi esetében abszolút reális, hogy bekezdenek, aztán szokás szerint már az első félidő végére eldöntenék a mérkőzést, így meg sem állnak 25-26 pontig. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 29. 10:3 UTC.

  • Maccabi Tel Aviv - A|X Armani Exchange Milano tipp

    20 pontot elsőnek éri el: Maccabi Tel Aviv
    Bet365
    1.83

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés