Trükkös helyzet állt elő, Krasznahorkai Lászlónak és Nádas Péternek két Nobelre is esélye van!

Tavaly jelentős problémákkal küzdött a díjról döntő Svéd Akadémia. Szexuális zaklatás mellett még kiszivárogtatási botrány is kirobbant, amiért 2018-ban nem osztották ki az irodalmi Nobelt. Ennek pótlására idén kerül sor, illetve a 2019-es átadása is most lesz. Az Unibetnél fogadhatunk a díjra, de nagyon fontos, hogy csak a 2019-es győztesre tippelünk!

Az irodalmi Nobelt eredetileg annak osztották ki, akinek műve a legnagyobb hatással volt az irodalomra. Ez mostanra teljesen átalakult, és egyfajta életműdíj lett, aminél az aktuális politika is közrejátszik. Nem irodalmi értékeket díjaznak, hanem a szerző politikai szerepvállalását. Nincsenek jelöltek, mint például egy Oscar-díj esetében, ezért kifejezetten nehéz tippelni, hogy ki lesz a befutó.

Nobel-díj. Fotó: Pe3k / Shutterstock.com

Két magyar is szerepel az Unibet fogadási kínálatában. Nádas Péterre 11.00-es szorzón fogadhatunk, nincs a közvetlen élmezőnyben, de nem reménytelen a helyzete. Több művét is kiadták jelentős német, francia és amerikai kiadóknál is, amiknek kritikai fogadtatása is jó volt. Másik honfitársunk Krasznahorkai László 21.00-es oddsért játszható. Krasznahorkai 2015-ben nyerte el a nemzetközi Man Booker Díjat, ami az egyik legkomolyabb irodalmi elismerés.

Az élmezőnyben Anne Carson (5.00) és Maryse Condé (6.00) található. A kanadai Anne Carsont a kritikusok és az olvasók is az egyik legnagyobb hatású angol nyelvű kortárs alkotónak tartják. Nem kispályás a hölgy, költő, kritikus, esszéista, műfordító és a klasszika-filológia professzora. Tavaly az elmaradt Nobel-díj helyett kiosztottak egy alternatívnak mondott Nobelt, amit az imént említett Maryse Condé francia írónő kapott.

2019-es irodalmi Nobel-díjat nyeri:

  • Anne Carson  5.00
  • Maryse Condé  6.00
  • Can Xue  9.00
  • Haruki Murakami 9.00
  • Margaret Atwood  11.00
  • Marilynne Robinson  11.00
  • Nádas Péter  11.00
  • Krasznahorkai László  21.00

A teljes kínálatot az Unibetnél találod az Egyéb - Globális - Reflektorfényben menü alatt!

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Nobel-díj.