Bár a bajnokság múlt hétvégén véget ért, a honi focit kedvelők és követők az előttünk álló hétvégén sem maradnak magyar labdarúgás nélkül, hiszen szombaton este következik a Magyar Kupa 2018/2019-es kiírásának fináléja, ahol MOL Vidi és a Budapest Honvéd feszül egymásnak a trófeáért! A meccs kapcsán Gavrilo és robmiller jóvoltából podcast is készült, amit mindenképpen ajánlunk figyelmetekbe!

Egy erőn felül teljesített szezon megkoronázása?

Tízből kilenc olvasó talán egyetért velünk abban, hogy ez a Budapest Honvéd az idei szezonban bizony erőn felül teljesített. Az év elején két gólvágójuktól - Eppel, Lanzafame - is megválni kényszerült kispestiek elsősorban a formába lendülő Holender Filip és Danilo eredményes támadójátékának, valamint a Supka által felépített masszív védelemnek köszönhetően végül a 4. helyen végeztek, illetve bejutottak a kupadöntőbe is! A piros-feketék számára hab lenne a tortán, ha a trófeát is el tudnák hódítani a játékerőben szintekkel felettük álló Vidivel szemben! 

Ahogyan azt várni lehetett a bukik a fehérváriakat favorizálják, viszont ahogy Juhász Roland is fogalmazott a klub honlapján készült videóban, ez az ütközet nem pusztán szimpla bajnoki összecsapás lesz, ahol egy botlást követően lehet javítani. Az irodák által underdogként meghatározott Honvédnak (3.25) pedig pont ez lehet az esélye! Egy mérkőzésen bárhogy alakulhat az a bizonyos forgatókönyv. Amennyiben pedig a motivációkat vesszük górcső alá, a kispestieknél több kulcsember is utolsó tétmérkőzésére készül szombat este! Holender biztosan eligazol Svájcba, Gróf Dániel szintén távozni fog, illetve életkorukból kifolyólag pályafutásuk talán utolsó komolyabb sikerét élheti meg Djordje Kamber, vagy Ivan Lovric. Mindezek a tényezők jelentősen befolyásolhatják a Honvéd teljesítményét. Supka Attila jövője is erősen függhet a döntő kimenetelétől, s úgy hisszük a többnyire óvatos, defenzív játékstílust alkalmazó szakember csapata aligha fog nekiugrani a Vidinek!

Kupa nélkül savanyú lehet a szőlő

Nem sikerült megvédenie bajnoki címét a Videotonnak. Ezt viszont ellensúlyozhatja a szurkolók szemében az őszi EL-menetelés, valamint most a Magyar Kupa megnyerése, amit a klub történetében mindössze egyszer, 2006-ban sikerült elhódítani! Akárhogy nézzük, az utóbbi szezonokból egyre inkább látszik, hogy a Ferencváros és a Vidi magasan a mezőny fölé nőtt mind gazdasági, mind pedig színvonalbeli szempontból. Jelenleg úgy fest, hogy a közeljövőben a magyar profi focit ezen két klub rivalizálása fogja meghatározni. Márpedig ezen szinten presztízskérdés lesz egyre inkább, hogy az adott csapat valamilyen trófeával zárja a szezont. 

A Vidi az utóbbi időkben rendre felsült az MK-ban. Két éve Budafok, tavaly Vác ütötte ki őket nagy meglepetésre. Idén viszont mindkét másodosztálybeli klubon is átjutva egy Fradit és egy Debrecent búcsúztatva jutottak a fináléba Kovács Istvánék. Ha ezen két utóbbi csapatot nézzük, talán azt is mondhatjuk, hogy az aktuális bajnok, valamint a bronzérmes személyében a legerősebb ellenfeleken már túlvannak. Ráadásul jó omennek ígérkezik, hogy Nikolic eddig 100%-osnak mondható Supka Attila ellen. A két csapat legutóbbi öt meccséből mindegyiket a Vidi nyerte, ráadásul ezek nagy többségén a Honvéd még csak gólt sem tudott lőni a Juhász Roland vezette fehérvári védelemnek!

Juhász Roland vezette Vidi jó előjelekkel várhatja a kupadöntőt! (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Mire érdemes fogadni?

Összefoglalva a fentebb leírtakat, a szombati döntőben tehát a szezonban erőn felül teljesített Honvédot láthatunk, akik ráadásul a Magyar Kupa döntőjéig úgy meneteltek el, hogy NB1-es riválissal nem találkoztak. Ezzel szemben a Videoton mind keretben, mind pedig formában és játéktudásban jelenleg a kispestiek fölé kerekedik, s igazán fontos mérkőzéseken a nemzetközi porondon is megállták a helyüket ebben az idényben. Ráadásul a kupában is veretes ellenfeleket búcsúztattak.

Véleményünk szerint a Honvédnak akkor lehet esélye megnyerni ezt a kupadöntőt, ha képes hosszabbításra kihozni a meccset. Mindez nem elképzelhetetlen, hiszen Supka csapata szeret a defenzív, olykor öt védővel felálló focira építeni. Kérdés, hogy a Vidi támadósorának sikerül-e a 90 perc alatt betalálni? Fogadási szempontból nagyon azt érezzük, hogy a bukik által is favorizált Videoton oldalán kell keresnünk az értéket! A rendes játékidőben történő fehérvári sikerre kínált 2.00-es oddsban határozottan érték van, viszont az abszolút value-bet lehetőséget a DNB opció rejti (1.50). Kevés esélye van ennek az erőn felül teljesítő Honvédnak, hogy megnyerje ezt a kupát. Arra pedig még kevesebb, hogy mindezt a rendes játékidőben vigye véghez.

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2019. 05. 24. 19:45 CET

Borítókép: Botka és Oliveira. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Európai labdarúgás bónusz

Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Honvéd - MOL Vidi (DNB 2)
    1.50 Bet365