Budapest - Puskás Aréna 2020 Puskás Aréna, Budapest, 2020 november 10. (Fotó: Geza Kurka Photos/Shutterstock)

Magyar - lengyel: Gólokat várunk a „két jó barát” meccsén

SPF Team 1 tipp 2021 márc 20. 13:08 1 hozzászólás

Foci tippek Magyarország vb-selejtező podcast Lengyelország

Csütörtök este fontos meccset vív a magyar válogatott a lengyelek ellen, amely számunka az egyik legfontosabb mérkőzés lehet a selejtező során. A győzelem egy remek kiindulópont lehet számunkra, ami olyan lendületet adhat, ami igencsak sokáig viheti a válogatottat, míg egy hazai vereség valószínűleg felkészülési meccsek szintjére degradálná számunkra a sorozat többi találkozóját. Mivel van miről beszélni, így podcastet is készítettünk a találkozóról.

2021 márc 25. 20:45

Rossz előjelek magyar oldalon

Nyilvánvalóan a hazai csapatok számára elég nagy hátrány, hogy zárt kapus lesz valamennyi márciusi meccs a jelenlegi körülmények miatt. Az üres Puskás Stadionban a válogatott ért már el szép sikereket, azonban azt se felejtsük el, hogy az első két találkozó vereséggel ért véget. Továbbá a magyar csapatból (3.90) hiányzik a legnagyobb sztár, Szoboszlai Dominik is. Jelenléte fontos a pályán, mivel a többiek is több helyet kapnak így, illetve a pontrúgásai hiányozni fognak a lengyelek ellen. A helyét valószínűleg Kalmár Zsolt kapja meg, aki brillírozik a DAC-ban, azonban a szlovák bajnokság elég távol van attól a szinttől, amit a lengyelek képviselnek. Szoboszlain kívül kisebb hiányzóink vannak még (Kovácsik, Szőke, Könyves) a korábbi keretekhez képest, így összességében elmondható, hogy egy erős csapattal érkezünk a meccsre. Ráadásul a magyar bajnokság egy héttel korábban vonult pihenőre, így a hazai játékosokkal már korábban elkezdhette Rossi a gyakorlást.

A lengyelek elől erősek

A lengyel válogatott (2.25) a bukik szerint az esélyes a második helyre és ebben nincsen semmi meglepő a keretet nézve. Vannak posztok, ahol felvesszük velük a versenyt, azonban a merítési lehetőségük jóval nagyobb. Jóval több topligás játékos, akik közül kiemelkedik az a Robert Lewandowski, aki a világ egyik legjobb befejező csatára jelenleg. Az előző magyar meccseken azért lehetett látni, hogy a védelmünk zavarba hozható, így azt gondolom, hogy a lengyel gólvágónak jó esélye lesz csütörtökön is a gólszerzésre. A podcastben és itt is említettem már, hogy ez a meccs nemcsak számunkra, hanem a lengyelek számára is sorsdöntő lehet. Tudniillik, az angolok kimagasodnak a mezőnyből, míg Andorra és San Marino egyértelműen kötelező győzelem kategória. Rajtuk kívül még itt vannak az albánok, akik okozhatnak kellemetlen meglepetéseket. Ettől független, hogyha a lengyelek vereséget szenvednek az első meccsen Budapesten, akkor nehezen elképzelhető, hogy a 10., azaz utolsó, forduló előtt biztosíthatnák a pótselejtezőt érő második helyet.

Robert Lewandowski ezúttal segítheti a tippünket
(Fotó: MaciejGillert / Shutterstock.com)

Véleményünk szerint a meccs fontossága, illetve az a tény, hogy a játékosok november óta nem játszottak a válogatottban elég  nagy rizikó faktort jelent a végkimenetelre való fogadásban. Az viszont meglepő, hogy a bukik egyelőre egyértelműen 2,5 undert (1.66) várnak. Meglepő, mivel a válogatottunk védelme továbbra is messze van az atombiztostól, míg a szárnyvédős rendszer támadásban effektívnek tűnik. Ehhez igazodnak a lengyel erőviszonyok is: topligás csatárok, gyors szélsők, viszont ha valahol, akkor a védekezésért felelős szekcióban foghatók. Tekintettel vagyunk viszont a meccs tétjére, így pedig az óvatosabb 2.0-s határt (1.60) javasoljuk nektek.

Nektek mi a legjobb tippetek a meccsre?

  • Magyarország - Lengyelország tipp

    over 2.0 gól
    Unibet
    1.60

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Puskás Aréna, Budapest, 2020 november 10. (Fotó: Geza Kurka Photos/Shutterstock)Hozzászólások 1

Anyuci123
Anyuci123
2021 márc 24. 13:33

2:1

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Beszélgetés: Vb 2022 - Selejtezősorozat

SPF Infó hozzászólt
2022 jún 14. 07:27
A biztos résztvevők

Az első interkontinentális selejtezőről Ausztrália biztosította helyét a katari labdarúgó-világbajnokságra, így már 31 résztvevő együttes ismert.


A biztos résztvevők:
   
Afrika (5): Ghána, Kamerun, Marokkó, Szenegál, Tunézia
   
Ázsia (5+1): Katar (házigazda), Irán, Koreai Köztársaság, Japán, Szaúd-Arábia, Ausztrália
   
Dél-Amerika (4): Brazília, Argentína, Ecuador, Uruguay
   
Európa (13): Németország, Dánia, Belgium, Franciaország, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Anglia, Svájc, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Wales
   
Észak- és Közép-Amerika (3,5): Kanada, Mexikó, Egyesült Államok
   
Óceánia (0,5):

forrás: MTI
SPF Előzetes hozzászólt
2022 jún 13. 16:49
Costa Rica még sok gondot okozhat

Új-Zéland előtt egy újabb esély, de megint nem tudnak vele élni? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2022 jún 12. 21:10
A legnehezebb meccs csak most következik

A botrányok után végre folytatódhat minden a normális mederben? Olvasd tovább

Még több Foci