Csütörtökön este ismét kezdetét veszi a hagyományosan június első felében rendezett darts csapat-világbajnokság, ahol 32 nemzet két fős csapatai versengenek egymással a világbajnoki trófeáért! Természetesen a magyar válogatott ezúttal sem hiányzik a mezőnyből! Országunkat ezúttal teljesen újoncnak mondható duó képviseli Lakatos Gergely, illetve Prés Nándor személyében!

Néhány esélyest érdemes kiemelni

A megszokottakhoz hasonlóan a világbajnokság első két napján - azaz csütörtökön és pénteken - a legjobb 32 mezőnyében 5 nyert legig tartó párosmeccseket bonyolítanak majd le! A meccsek rövid legszáma, illetve a páros szisztéma alaposan megnehezítheti még a rutinos válogatottak dolgát is. Itt ugyanis teljesen más a mérkőzések ritmusa, mint egy egyéni meccsen, s mindezen tényezők sok esetben az átlagokon is megmutatkoznak.

Természetesen a kiemelt, végső győzelemre esélyes válogatottak ritkán hullanak ki ezen a tornán idejekorán, mindazonáltal tapasztaltunk az elmúlt években meglepő csillaghullásokat. Az idei világbajnokság favoritjának egyébiránt Walest tartják a fogadóirodák, ami nem csoda, hiszen Gerwyn Price és Jonny Clayton személyében abszolút klasszisok alkotják a Sárkányosok csapatát! A világbajnoki trófeáért vívott harcban a potenciális riválisok közül több némiképp meggyengült. Ilyen például az a holland válogatott, aki csuklóműtéte miatt kénytelen mellőzni Michael van Gerwent. A németalföldiek mindazonáltal így sincsenek annyira elveszve, látva a Noppert-van Duijvenbode párosítást.

Danny Noppert (képen) Dirk van Duijvenbodéval képviseli Hollandia csapatát. (Sportfogadas.org)

A torna címvédője egyébként Skócia, akik a tavalyi nyertes párosukkal, Peter Wrighttal és John Hendersonnal veselkednek neki a kiírásnak. A legnagyobb kérdés, hogy a mostanság nem túl acélos Henderson ezúttal is fel tudja magát olyannyira szívni, hogy érdemben tudja segíteni Wrightot a kiírás során? Illetve nem utolsó sorban érdemes még megemlíteni a belga válogatottat van den Berghgel és Kim Huybrechtsszel a soraikban, akik mindig titkos esélyesként tarthatók számon ezen a viadalon!

A magyarok 2016 óta nem tudják túlélni az első kört

Régóta nincs sikerélménye a magyar csapatnak a csapat-világbajnokságokon. Utolsó ízben 2016-ban tudtuk magunkát átverekedni a nyitókörön, ahol Thaiföldet tudta anno 5:3-ra legyőzni a Bezzeg Nándor-Kovács Patrik duó. Most Lakatos Gergelyen, illetve Prés Nándoron a sor, hogy pénteken Lettország ellen végrehajtsák újfent a hat éve átélt bravúrt.

Lettország ugyan nem sportnagyhatalom, ám dartsban valamivel - nevezetesen egy Madars Razma nevű illetővel - előttünk járnak. A balti állam ugyanis tudott az utóbbi években a PDC-nek egy komolyabban jegyzett játékost adni, míg hazánk még mindig adós ezen a téren a fanatikusoknak. A bukiknál elsősorban Razma rutinja miatt számítanak komolyabb favoritnak a lettek, mivel társa Nauris Gleglu jóformán ismeretlen a nyíldobálók berkeiben. A továbbjutásunk kulcsa egy nagy adag szerencse mellett abban is rejlik, hogy Lakatos Gergely és Prés Nándor mennyire tudja - szinte percek alatt - megszokni azt a közeget, ami vár rájuk Frankfurtban. Tudtunkkal még egyikük sem szerepelt ilyen kiemelkedő jelentőségű tornán, így óriási kérdés, hogy a szokatlan milliő mennyiben befolyásolja majd játékuk színvonalát?

Mindazonáltal amennyiben összejönne a pénteki első körös bravúr, akkor fiainkra akár a végső győzelemre Wales után második favoritként számon tartott Anglia várhat két klasszissal, nevezetesen Michael Smitszel és James Wade-del a fedélzeten. Reményeink szerint a hétvégén szemtanúi lehetünk ezen mérkőzésnek, addig is érdemes elkalandozni a fogadóirodák kínálatában a torna kapcsán, ugyanis sok válogatott között olyan mértékű a tudásbeli különbség, hogy szép szorzós tippeket lehet fogni, ha valaki kellően tájékozott, és szemfüles!

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org