Labdarúgó Eb-selejtező - Magyarország-Montenegró 020 Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, 2023. november 19-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Magyarország 2024-es foci-Eb kerete: játékosok, esélyek és szorzók

SPF Team 2024 jún 4. 09:25 Szólj hozzá!

Foci Magyarország Magyar válogatott Foci Eb 2024

Eljött a várva várt idő. Pörögnek már az utolsó simítások a válogatott körül. Megérkezett a kerethez az utolsó turnus játékos, jön két felkészülési mérkőzés, majd legalább három találkozó a németországi Európa-bajnokságon. Megnézzük milyen elvárásaink vannak a csapattal szemben és mire számíthatunk.

A magyar keret egyfajta papírforma Rossi mestertől

Nincs még lezárva a keret, de már valószínűleg csak sérülés miatt változtatna Marco Rossi. Azokra építette a csapatot, akik az elmúlt időszakban hozzátettek az eredményességhez és habár páran nincsenek közülük jelenleg formában, mégis élvezik a bizalmat. Ettől függetlenül óriási hiányzónk nincs, így bizakodva várhatják a magyar szurkolók az Európa-bajnokságot.

Magyarország kerete a 2024-es Európa Bajnokságra

Kapusok: Gulácsi Péter, Dibusz Dénes, Szappanos Péter.

Védők: Balogh Botond, Botka Endre, Lang Ádám, Dárdai Márton, Willi Orbán, Szalai Attila, Fiola Attila, Bolla Bendegúz, Kerkez Milos, Nagy Zsolt, Loic Nego.

Középpályások: Kata Mihály, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András, Callum Styles.

Támadók: Ádám Martin, Csoboth Kevin, Gazdag Dániel, Horváth Krisztofer, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás.

Tartalékok: Tóth Balázs, Lisztes Krisztián, Mocsi Attila, Vécsei Bálint, Vancsa Zalán.

A legkényelmesebb helyzetben Rossi mester a kapusok terén van, ahol két jó opció közül választhat, míg Szappanos a padot fogja melegíteni. Hamarosan döntést hoz az olasz, hogy melyikük védi végig az Európa-bajnokságot, azonban rossz választás talán tényleg nincsen ezen a poszton.

Jóval nehezebb a helyzet a védők között. Nem véletlenül itt a legbővebb a keret, miután itt több kérdőjel is van, illetve az ötvédős rendszerünk miatt kell is a magasabb létszám. A szélsővédők terén nem lesz probléma, mivel mind jobboldalon (Nego és Bolla), mind baloldalon (Kerkez és Nagy Zsolt) formában lévő embereink vannak, akik ráadásul végigjátszották a selejtezősorozatot is. Ennél jóval neccesebb a helyzet középen, ahova három játékost kellene összerakni. A standard hármasunk a Lang - Orbán - Szalai trió lenne, viszont egyedül a Lipcse védője játszott rendszeresen tavasszal. A másik két játékos helyett adott esetben be lehet dobni Baloghot, illetve Dárdait, vagy a jolly jokerként bent tartott Fiolát vagy Botkát. Mindegyikük mellett több pro és kontra van, így itt várhatjuk a legnagyobb finom hangolást a felkészülési meccsek során.

Labdarúgás - Ír-magyar - A magyar válogatott Dublinban 005
Gulácsi Péter, Schäfer András, Lang Ádám, Szoboszlai Dominik és Dárdai Márton az Írország elleni másnapi felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Innentől újból tisztul a kép. Két középpályás kell a centrumba és itt hárman váltogatták egymást: Nagy Ádám, Styles és Schäfer. Ők fogják elvinni a játékidő legnagyobb hányadát az Európa-bajnokságon. Kleinheislert inkább a meccsek hajrájában tudom elképzelni, míg Katát inkább időhúzó cserének - az MTK és az NB1 nem készít fel valakit egy kontinenstornára sajnos.

Katához hasonló helyzetben van Horváth Krisztofer és Csoboth is. Eddig egyik sem tett le sokat az asztalra a válogatottban, így sok lehetőséget azért várhatóan nem fognak kapni. Gazdag helyzete érdekes, mivel Rossi többször is bírálta korábbi játékosát, viszont most az MLS-ben játszó ex-Honvéd játékosnak több ideje volt az akklimatizációhoz. Ha ezúttal is alulteljesít, akkor lehet a válogatottban is a partvonalra fog kerülni. A standard kezdőnk itt a Varga Barna és mögötte Szoboszlai, illetve Sallai lesz, majd a meccsek végén jöhet majd Ádám centerbe.

Az utolsó lépések az Európa Bajnokság előtt

Kedden lesz az első főpróba Dublinban Írország ellen. Az erősen underes írek ellen fogunk játszani, akiknek nagyon nem jött össze a selejtezősorozat, miután egyedül Gibraltárt tudták megelőzni a csoportjukban. Február óta ideiglenes kapitányként John O’Shea irányít, akinek a sorsa valószínűleg ezen a két felkészülési meccsen fog eldőlni, miután utánunk még a portugálokkal is játszanak. Nálunk mindenesetre a legérdekesebb a védelem összetétele lesz, illetve hogy a támadóink miként tudják a stabil ír védelmet feltörni.

Felkészülési mérkőzések

Írország - Magyarország (Dublin), június 4., 20:45

Magyarország - Izrael (Debrecen), június 8., 18:00

Négy napra rá érkezik Izrael Debrecenbe. Ők ezzel a felkészülési meccsel kezdenek, majd utána játszanak Fehéroroszországgal. Az írekkel ellentétben jóval sikeresebbek voltak a selejtezőben az izraeliek, miután a harmadik helyen végeztek a csoportban. Ráadásul több meccset nem is tudtak otthon nézők ellen játszani, így komoly meglepetés, hogy Svájctól mindössze két pontra maradtak el. A jó eredményeik hatására egyébként elérték a pótselejtezőt is, azonban sima vereséget szenvedtek Izland ellen (1-4) márciusban. Végül a skandináv együttes sem lesz ott az Európa-bajnokságon, így érdekes mire megyünk majd Izrael ellen.

Három kőkemény mérkőzés vár Szoboszlaiékra a németországi Európa Bajnokságon

A bukik a csoport harmadik helyére teszik Magyarországot, miután egyedül Skóciának van nagyobb szorzója a csoportgyőzelemre. Ez azt jelenti, hogy a négy évvel ezelőtti felálláshoz képest jóval reálisabb esélyünk van a csoportból való továbbjutásra. Mondjuk ezen nem is csodálkozunk, miután a kvartettünk jóval masszívabb volt legutóbb. Egyébként a csoportból való továbbjutásunkra jelenleg 1.65-ös szorzót kapunk, ami azt jelenti, hogy a bukik szerint is lehetünk optimisták a tornát illetően.

Az EURO 2024 A csoportjában szereplő Magyarország programja

Magyarország - Svájc (Köln), június 15., 15:00

Németország - Magyarország (Stuttgart), június 19., 18:00

Magyarország - Skócia (Stuttgart), június 23., 21:00

A végső győzelemre 81.00-es szorzónk van, ami talán egy kicsit alacsony, így lehet nem erre mennék rá. Jól néz ki a nevünk mellett, hogy 2023-ban veretlenek voltunk és emellett az elmúlt két tornán is letettük a névjegyünket. 2016-ban továbbjutottunk a csoportból, míg a legutóbbi tornán pedig nem vallottunk szégyent a portugál, francia, német trió mellett. Ráadásul, ha a három kijutó magyar válogatottat egymás mellé tesszük, akkor valószínűleg a 2024-es gárda a legerősebb.

Fogadj 20-as oddson

Regisztrálj az Unibetre és a 20 ezer forintos üdvözlő bónusz bezsebelése mellett, 20-as oddson fogadhatsz egy magyar gólra Skócia ellen.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Érdekesebb opciók vannak nálunk a gólszerzőink terén, miután fogadhatunk a legtöbb találatot szerző játékosunkra. Itt Szoboszlai Dominik a legesélyesebb, de rá is 4.00-ás szorzót kapunk. Ez pedig azt jelenti, hogy ha valakinek van egy erős megérzése, akkor azt érdemes megjátszani, miután biztosan magas oddsot kapunk rá. Szerintem érték itt Varga Barnában van, akinek jól ment a válogatottban egészen a tavaszi sérüléséig. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek belőle felkészültek a válogatottak, így talán az 5.00-ás szorzót be lehet vállalni rá.

Ha már gólok, akkor a csapat által szerzett találatokra is fogadhatunk. 4,5-nél húzták meg a határt és a bukik bőven undert várnak (1.53). Ebbe azért annyira nem tudunk belekötni, miután gyenge védelem ellen nem fogunk pályára lépni. A skótok ellen leszünk egyedül esélyesek, azonban az a meccs is tartogat számunkra elég rizikót. Az írek elleni meccsel leginkább arra készülünk, azonban a jelenlegi skót csapat jóval masszívabb mint az ír, így nagy kérdés, hogy mennyit tudunk tanulni Dublinban.

Ez Marco Rossi, Magyarország edzője

Ő egy olasz, aki már évek óta áll a magyar válogatott kispadján. 

Aktív pályafutása nagy részét azonban az olaszországi szülőföldjén töltötte, bár soha nem tartozott a csúcsklubok közé. Udinében kezdte edzői pályafutását 2002-ben, tíz évvel később került először kapcsolatba Magyarországgal.

Labdarúgás - Ír-magyar - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Dublinban 001
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Írország elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Honvéd Budapestnél kezdte, ahol hat évig dolgozott. Miután egy szezont a DAC Dunajska Streda csapatánál töltött, 2018-ban lett a nemzeti csapat edzője, sőt, csapatával még az 2021-es Európa-bajnokságra is kvalifikálta magát.

  • Születési dátum: 1964.09.09.
  • Születési hely: Druento (Olaszország)
  • Magyarország szövetségi kapitánya: 2018 óta

Magyarország menetrendje az Eb-n

június 15., szombat

június 19., szerda

június 23., vasárnap

Hova juthatunk az A csoportból?

Mint fent említettem, a csoportból való továbbjutásra 1.65-ös szorzónk van, miután kellő ponttal a harmadik hely is elég lehet. Azonban arra is van reális esélyünk, hogy az első két hely valamelyikén megyünk tovább és akkor egyértelmű, hogy hol folytatjuk. Itt a két legnagyobb riválisunk a németek és a svájciak lesznek. Egyik válogatott ellen sincsen túlságosan jó mérlegünk, azonban az utóbbi időben mi tudtunk fejlődni, míg ez a két csapat nem éppen fénykorát éli. Ennek köszönhetően arra is van esélyünk, hogy Berlinben vagy Dortmundban folytatjuk a sorozatot.

Az A csoport továbbjutóinak lehetőségei

2A - 2B (Berlin), június 29., 18:00

1A - 2C (Dortmund), június 29., 21:00

3A/D/E/F - 1B (Köln), június 30., 21:00

3A/B/C - 1F (Frankfurt), július 1., 21:00

3A/B/C/D – 1E (München), július 2., 18:00

Csak a legjobb csoportharmadikok jutnak tovább, így 3-4 pont mindenképpen fog kelleni ide, ha komolyan akarjuk ezt gondolni. A szorzókból lejön, hogy minket és a skótokat versenyeztetnek ide, így az utolsó forduló komoly izgalmakat tartalmazhat számunkra és ellenfelünk számára Stuttgartban. Az opciók is jóval bővebbek, miután nem tudhatjuk, hogy melyik csoportból jönnek majd a legjobb harmadik helyezettek. Itt már eléggé szerteágazó lehet a sorsunk, de érdemes ezeket figyelembe venni, mivel a magyar drukkerek közül sokan nem kaptak jegyet, azonban lehet még lesz lehetőségünk erre később is.

Magyarország 2024-es foci-Eb fogadások és szorzók

A magyar sportfogadók egyik kedvenc fogadóirodájánál az Unibetnél külön foglalkoznak Magyarország 2024-es foci Eb teljesítményével, számos fogadási lehetőséget biztosítva.

Az alap fogadási lehetőség az a csapat teljes tornára vonatkozó teljesítménye, amiről e cikkben korábban is írtunk.

Magyarország teljesítménye a Foci Eb 2024-en Szorzó 
Európa-bajnok 151.00
Döntőbe jut 41.00
Elődöntőbe jut 17.00
Negyeddöntőbe jut 6.50
Nyolcaddöntőbe jut 2.60
csoportgyőztes 34.00
Nem jut tovább a csoportból 1.45

A játékosok teljesítményére is külön fogadhatunk, így például Szoboszlai Dominik egyetlen egy találata a 2024-es kontinensviadalon 1.50-et ér.

Lehetőségünk van arra is fogadni, hogy a csapatból ki szerzi a legtöbb gólt. Itt ugyancsak Dominik áll az élen, de nem olyan nagy a különbség közte és az őt követők közt.

Melyik magyar játékos szerez több gólt? Szorzó 
Szoboszlai Dominik 4.50
Varga Barnabás 1.57
Ádám Martin 21.00
Sallai Roland 13.00
Gazdag Dániel 21.00
Csoboth Kevin 34.00

Az A-csoport tagjaként három mérkőzés vár ránk, így maximálisan 9 pontot gyűjthetünk. Tudjuk, hogy a foci Eb-n a 6 csoportból a legjobb 4 harmadik helyezett is továbbjut, így akár a  három pont is elegendő lehet a továbbjutáshoz. Az Unibeten fogadhatunk a magyar válogatott csoportban szerzett pontjainak számára.

Mennyi pontot szerzünk a csoportkörben? Szorzó 
0 3.50
1 3.40
2 19.00
3 2.75
4 9.00
6 21.00

A 2021-ben részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon 3 gólt sikerült szereznünk, 2016-ban pedig 6-ig jutottunk. 

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 június 18. 8:43 UTC.

Ti milyen teljesítményt vártok a magyar labdarúgó válogatottól? Írjátok le e cikk alatt hozzászólásként, vagy akár a fórumon.

100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj és igényeld a Bankonbet 100%-os első befizetési bónuszát, akár 35.000 Ft-ig.

Bankonbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, 2023. november 19-én. Fotó: MTI/Hegedüs RóbertSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

  • Regisztrálj és igényeld a Bankonbet 100%-os első befizetési bónuszát, akár 35.000 Ft-ig.

Bankonbet útmutató
Bankonbet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Foci Eb 2024

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 23:58
Dánia - Anglia tipp: Feljavuló britek győzelmére tippelünk

Nagy harc lesz a középpályán, akinek sikerül dominálni a középső harmadot, megnyeri a meccset. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 21:59
Szlovénia - Szerbia tipp: Győzelmi kényszer miatt tippelünk

Amelyik csapat most vereséget szenved, az nagyjából búcsút is inthet a továbbjutásnak. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 11:56
Spanyolország - Olaszország tipp: A halálcsoport első helyéről dönt a dél-európai nemzetek csatája

Vajon Lamine Yamal megírta a házi feladatot vagy inkább Dimarco és az olasz válogatott védekezését elemezte? Mire képesek a spanyolok a címvédő ellen? Olvasd tovább

Még több Foci