March Madness: Tényleg a legjobb nyer?

Nagy Bence
2019 márc 17. 23:20
Szólj hozzá!

Kosárlabda March Madness NCAA Duke

Óriási várakozás övezi az idei egyetemi kosárlabda liga utolsó szakaszát, a March Madness-t. Már eddig is jókora volt a hype, hiszen volt olyan mérkőzés, ahová fél millió forint volt egy jegy! Mi jöhet még ezután? 

Csak a győzelem!

Hiába a 68 csapat, megannyi tehetséges fiatallal, mégis a legnagyobb favorit a Duke. Az a gárda, ahonnét jó eséllyel hárman is majd az első tízben fognak elkelni az idei drafton és közülük kerülhet ki a 2019-es draftelső is. Egy csapat, melynek a meccsére képtelenség már jegyet szerezni, ha mégis, azt is csillagászati áron, de mégis mit tudnak ők? Miért mindössze 3.30 a végső győzelmükre adott szorzó?

Mike Krzyzewski a világ egyik legjobb edzője, aki sosem irányított NBA csapatot. Cserébe 1980 óta a Duke edzője, ötször nyert egyetemi kosárbajnokságot, illetve háromszoros olimpiai bajnok és két vb-t is nyert a Team USA-vel. Olyan játékosok kerültek ki a kezei közül, mint Grant Hill, Luol Deng, Kyrie Irving vagy Jayson Tatum. Miért különleges az idei csapat? Zion Williamson személyében náluk pattogtat az utóbbi évek (évtizedek?) legtehetségesebb egyetemistája, akinek különleges fizikai adottságai vannak. 

Erőcsatár létére nagyon gyors és robbanékony, ugyanakkor súlya révén képes bárkit megállítani védő oldalon. Betörései szinte foghatatlanok, egy gyors lefutásnál pár lépésből már rögtön zsákolással fejezi be a támadást. Labdaszerzéseket nagyon érzi, jól ront a bizonytalan ellenfelekre, igazi szörny. Ha ő véletlenül nincsen formában, akkor a "draft dobogóra várt" RJ Barrett kerül előtérbe. A hátvéd 20 pont felett átlagol, mindössze 19 éves, de éretten játszik, kiválóan védekezik a hosszú karjaival. Lepattanózásból is kiveszi a részét. 

A periméter harmadik félelmetes tagja Cameron Reddish, aki idén top10-ben kelhet majd el. Nála is kiemelhető, hogy nagyon atletikus, hosszú karjaival kiveszi részét a defenzív játékból, képes vezérré előlépni. Ha ez nem lenne elég, akkor ott az irányító, Tre Jones, aki szintén elkelhet a drafton az első körben. Jól mozgatja a csapatot, igazi energiabomba, akivel teljes lesz az alacsony szerkezet. Small-ball tehát menni fog a Duke-nak, kérdés csak az, hogy mihez kezdenek majd egy olyan riválissal, aki jól triplázik. 

Egy jó napot kifogó rivális szétdobhatja őket, ha Krzyzewski nem kapja össze a védekezést. Azért látszódnak hátul gondok, de amíg Zion Williamson back-to-back tud 31 pontot dobni (úgy, hogy előtte való nap 29-et szórt), addig nagy probléma nem lesz. Ott tartunk, hogy a Final Four már minimális elvárás velük kapcsolatban (1.45), de lassan már a győzelem is. Ilyen tehetséges garnitúrát nagyon nehéz összehozni, szóval tényleg óriási mázli kell a többieknek, ha le akarják győzni őket.

Parlay bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

További esélyesek

Ha nem a Duke, akkor ki? Gonzaga idén legyőzte őket egy kőkemény meccsen, amely 176 pontot hozott. Fanatikusan játszottak, amiben az egyik erejük rejlik. Védekezésben jól kettőznek, ha kell, akkor pedig okosan váltanak, segítik egymást. Támadásban váratlan dobásokra és húzásokra képesek, jól mennek be üres területekre (6.50). A North Carolina idén kétszer is legyőzte a legnagyobb esélyest, papíron nem túl acélosak, hat vereség sem mutat jól, de mégis képesek nagyon felszívni magukat a fontos meccsekre. 

Jól összerakott periméterrel rendelkeznek, kulcsa a játékuknak, hogy Coby White mennyire tud majd kibontakozni. Lehet fantázia abban, hogy ott lesznek a legjobb négyben (2.75), de ehhez a védekezést is nagyon össze kéne rakni. Az is igaz viszont, hogy amikor megverték a Duke-ot, épp akkor sérült meg Zion Williamson, de vele a fedélzeten március közepén visszavágott nekik az ősi rivális. 

Jöjjön egy nagy szorzó a végére? Michigan State. A BPI szerint reális az esély rá, hogy minimum eljutnak a legjobb nyolcig, de a Final Four kapcsán is felmerül a nevük (3.00). Nincsenek olyan sztárjaik, akik az aktuális drafton elkelhetnének, csapat legjobbjai minimum két éve együtt játszanak, jól megértik egymást. Nem mellesleg jól tripláznak, Cassius Winston személyében pedig van egy rutinos, minőségi irányítójuk. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Duke a legjobb négybe kerül
    1.45 Unibet
  • Michigan State a legjobb négybe kerül
    3.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 24.31 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Amerikai álom

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 6. 18:54
NCAA: Szabad a vásár

Pár nap és véget ér a March Madness, az egyetemi kosárliga idei szezonja! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 17. 23:20
March Madness: Tényleg a legjobb nyer?

Zion Williamson megmutatja, hogy mire képes! Duke nyeri az idei egyetemi kosárligát? Olvasd tovább

SPF Admin hozzászólt
2018 aug 4. 00:32
Korlátlan beszélgetés az Egyesült Államokban zajló sporteseményekről (NBA, NFL, NHL stb.) szezonon kívül.

Kapcsolódó cikkek

2019 ápr 6. 18:54
NCAA: Szabad a vásár