Szerintem ez lesz az egyik legjobb nyolcaddöntő ami a játék színvonalát illeti, és még azt sem lehet kizárni, hogy szoros meccset fognak vívni.

Fu karrierje egyik legjobb szezonját futja idén, az Ausztrál pontszerzőn elődöntőzött, a German Mastersen döntőzött, de e-mellett volt még két negyeddöntője is. Ezzel ismételten a TOP16 kapujában kopogtat. A VB-re selejteznie kellett, de Gilbert legyőzése nem okozott számára különösebb problémát. A főtáblán szerencséje volt, hisz a kiemeltek közül épp Stevenst kapta, aki nincs épp élete formájában. Nem játszottak egy túl magas színvonalú meccset, a végén Fu elég nyögvenyelősen tudta csak befejezni.

Trump szezonja igazi hullámvasút volt, hol világelső volt, hol nem, végül csak 4. kiemelt lett itt a VB-n, persze ennek semmi jelentősége, maximum annyi, hogy így Ronnie ágára került. Szeptember és november között parádésan játszott, majd világelsőként érkezett a UK-ra, hogy megvédje címét, azonban kínos vereségbe szaladt bele Joyce ellen, aminek köszönhetően rendesen meg is zuhant. Pár hónap kellett neki, hogy magára találjon, a Welsh Openen már egy elődöntőt feltudott mutatni, bár ott nagy szerencséje volt a sorsolással és az első értelmes ellenféltől kikapott, a World Openen hasonló volt a forgatókönyv, majd ezeket két újabb kínos első körös búcsú követte, és így érkezett ide a Crucible-be. Nem véletlen, hogy idén nem őt tartják a VB legnagyobb esélyesének. Ettől függetlenül simán megnyerheti épp most első VB címét, hisz tavaly mindenki várta tőle, nagy nyomás volt rajta és akkor nem sikerült jól teljesítenie. Most elsősorban Ronniera figyel mindenki - kivéve Judd, aki megint szúrkálódik, és direkt kiemelte, hogy ő nem nézte Ronnie visszatérő meccsét...- meg persze Selbyre, hogy megtudja-e csinálni a Triple Crownt. Rengeteg torna volt a szezonban és sok nagyágyú kicsit elfogyott már, ennek is köszönhető, hogy hullanak a nagy nevek. Trump viszont volt, hogy kihagyott tornát, illetve az utóbbi két hónapban alig játszott, köszönhetően annak, hogy korán kizúgott két pontszerzőn is. Az első kanyarban Dale volt az ellenfele, a mérkőzés elején még inkább Dale akarata érvényesült, de aztán a 6. frémben jött Trumptól egy 142 és onnantól nagyszerűen játszott, a második szakaszban már esélyt sem adott ellenfelének.

Judd két 100-as bréket is lökött az első meccsén, ezzel idén már 56-nál jár, amivel megdöntötte Selby 55-ös rekordját. Rá tehet erre még pár lapáttal és simán meglehet neki a 60. Fu sem panaszkodhat, hisz 45-nél jár, mely a 3. legtöbb idén, karrierje során pedig messze a legjobb szezonja ilyen tekintetben. Már Stevens ellen is vártam tőle 100-ast, de akkor elmaradt, de az annak is betudható volt, hogy kicsit lesüllyedt Stevens szintjére. Most viszont egy jó meccset várok, ráadásul Trump sokszor sok mindenre rápróbál és általában jó állásokat lehet utána örökölni, így 100-ast is könnyebb lökni. Magas a 3,5-ös határ, viszont ha játszanak 22-23 frémet és jó színvonalon, akkor két ennyire brékerős játékosnál meglehet a 4 db 100-as. Trump meggyőző volt az első kanyarban, ha azt az arcát mutatja akkor nehezen tudom elképzelni, hogy kiessen. Fu-tól javulást várok, akár még szorossá is teheti a meccset, de annyit nem érzek benne, hogy továbbjusson.

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Snooker Világbajnokság 2013 Tipp

    Trump nyer
  • Snooker Világbajnokság 2013 Tipp

    100-as brékek száma 3,5 felett
    2.20 bwin