A nyolcaddöntőkkel folytatódik az afrikai kontinenstorna, ahol elsőre eléggé ígéretesnek tűnik a Marokko - Dél-Afrika találkozó, de míg Marokkó vb-elődöntős volt 2022-ben, addig Dél-Afrika csak árnyéka önmagának már évek óta.

jan 30. 21:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Dél-Afrika nem szerez gólt
Unibet
1.87

Marokkó papírforma sikere

Ez a találkozó tehát csak a résztvevők múltja miatt lehet rangadó, de a jelen alapján egyértelműek az esélyek. Marokkó az elmúlt években a szisztematikus építkezésnek és a megfelelő szakmai stábnak köszönhetően a kontinens egyik legerősebb válogatottja lett Szenegál mellett. Az Afrikai Nemzetek Kupáját beharangozó írásunkban Marokkó döntős szereplését vártuk, ez továbbra is tartjuk, látva, hogy mennyire könnyű ágra kerültek. 

Ha jobban megnézzük, akkor a felső ágon kikövezett az út a fináléig, gyakorlatilag csak elődöntő jelenthet problémát, ha Nigéria esetleg eljutna addig. Azonban Marokkó van annyira szervezett, kiemelkedően védekeznek, hogy még a manapság kissé csúcsformán kívül lévő Victor Osimhent is megállítsák. A nyolcaddöntőben pedig egyáltalán nem kéne, hogy Dél-Afrika gondot okozzon. 

A csoportkört lehozták, egyedül Kongó okozott kisebb problémát, ellenük is hamar vezetést szereztek, de a győzelem végül nem jött, mert Silas a hajrában egyenlített. Ott tényleg több veszélyes helyzete volt Kongónak, mint Marokkóban, utóbbi esetében érezhető volt, hogy még a támadójáték nincsen a legjobb állapotban, de a vb-n sem ezzel tudtak sokáig menetelni.

Dél-Afrikának változtatnia kell

Egyetlen mérkőzésen, Namíbia ellen játszott jól Dél-Afrika, ott nyertek 4-0-ra, másik két találkozón viszont nem szereztek gólt, ez utóbbi a mérvadó. Mali és Tunézia már megoldhatatlan problémát jelentett, arról nem beszélve, hogy Mali ellen büntetőt hibáztak, ezen kívül nem igazán volt nagy lehetőségük. Dél-Afrika azon labdarúgókra épít, akik a nemzeti bajnokságban pallérozódnak, ez nem biztos, hogy ideális döntés. 

A védelem ugyan egyetlen csapatból kerül ki, így az összhang megvan, de a támadósorban jelentős problémák fedezhetőek fel. Marokkó offenzív játéka sem kiemelkedő, de ott legalább van egy Ziyech, En Nesyri vagy Hakimi, akik képesek váratlan dolgokra. A jobboldala Marokkónak nagyon erős, ezt pedig ki kell használniuk, ahogyan azt is, hogy a hátsó alakzat fegyelmezett, le kell hozniuk a találkozót kapott gól nélkül.

  • Marokkó - Dél-Afrika tipp

    Dél-Afrika nem szerez gólt
    Unibet
    1.87

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Hakim Ziyech (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)