Párkapcsolatban vagy, párod azt mondja, eddig nem működött semmi, de majd most, viszont mégis minden ugyanolyan szar marad. Mindeközben te már szétnézel a "piacon", találsz egy párodhoz rendkívül hasonló személyt, váltasz, de továbbra sem vagy boldog, meg a környezeted sem. Valami hasonló lehet az Olympique Marseille-nél is.

Mielőtt elmennél, szivasd meg az elnököt!

Írtunk az Olympique Marseille nagy terveiről, amiből végül tüntetések, gyújtogatások lettek. André Villas-Boas ideig-óráig bírta ellenszélben, de többször is hangsúlyozta, olyan játékosokat hoznak a nyakára, akikkel ő nem tud együtt dolgozni. Mielőtt lemondott volna, beolvasott az elnökségnek is, vele nem szórakozhat senki sem, kiteregette a klub botrányait. Mindeközben új elnöke lett a klubnak, majd bejelentették pár hét után az új edzőt is, aki nem más, mint Jorge Sampaoli. 

Villas-Boas tehát nem viccelt, amit már mindenki sejtett, hogy mekkora a gond a csapatnál, azokat napvilágra látta. Nem ez volt az elsődleges indikátora az eseményeknek - hanem a rossz teljesítmény -, de az biztos, hogy ez is hozzájárult a helyzet eszkalálódásához. Ilyen körülmények között kéne csodát tennie Sampaolinak, akinek 13 meccse maradt, hogy top4-be hozza a csapatot. 

Minden más 

Mostantól minden más lesz a városban és a klubnál, új elnök, új edző. Azért ez nem így megy, de kétségtelen, hogy Sampaoli több szempontból is jó edzői posztra: 

  • van tapasztalata erősebb európai csapattal (Sevilla)
  • az általa használt 4-2-3-1 vagy a 4-1-4-1 mind tökéletesen passzol a jelenlegi Marseille keretéhez
  • Sampaoli rendre az első 10-15 mérkőzésen a legjobb, új impulzust hoz, de a szezon második felére elfogy, most itt ilyennel nem lesz gond

Az argentin szakvezető átvette a munkát, első mérkőzése a Lille elleni derbi lesz. A Lyon elleni rangadóval hangolt az OM, ahol végül sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést. Igaz, hogy támadásban gyengék voltak, Thauvin - Payet - Milik trió 45 labdát veszített el a mérkőzés során (rossz passzok, labdakezelési hibák), pocsék teljesítményt nyújtottak. A pontszerzésből viszont erőt meríthetnek, mert a Lyon az egyik nagy rivális, jó formában lévő csapat. A következő ellenfél a Lille lesz, akik vezetik a ligát, mi pedig minden kedvezőtlen dolog ellenére, látunk érték az X2-ben (2.00). 

Borítókép: Sportfogadas.org

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org