Megint egy francia derbi, ráadásul újból egy Marseille - PSG. Ennek nem biztos, hogy örülnek a párizsiak, ahol feszített tempóban gyűrik a meccseket és szedik be a vereségeket, de nincs más választásuk. Az OM csökkentené a hátrányt, míg a PSG végre lezárná a bajnoki versenyfutást. 

2023 febr 26. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: 24,5 szabálytalanság felett
Unibet
1.68

A PSG óriási küzdelem árán tud bajnokit nyerni

Eléggé komoly lehet a baj Párizsban, ha egy Lille elleni sikernek is úgy örülnek, mintha BL-t nyertek volna. Arra számítottunk, hogy ez nem lesz könnyű meccs a címvédőnek, de a Lille küzdeni akarása meglepte a párizsiakat. Kylian Mbappé fantasztikus egyéni megoldása után vezetést szereztek a hazaiak, kiválóan szlalomozott a védők között. Rendre a Lille védelmének jobbszárnyát próbálta bontani a PSG, tette ezt sikerrel, növelték 2-0-ra az előnyt. 

Itt azonban leült a párizsi csapat, elkényelmesedtek az előny tudatában, majd a Lille összekapta magát, előbb egy remek fejessel, majd egy véleményes büntetővel egyenlítettek. Az egyenlítés olyan lendületet vitt a vendégek játékába, hogy egy kiváló kontra végén a vezetést is megszerezték. Ekkor Mbappé vette kezébe a csapat sorsát, látszott rajta, hogy feszült, leszegett fejjel ment előre és egy kiváló egyérintőzés után egyenlített, majd szokás szerint spanolta a közönséget. 

Marseille PSG
Kylian Mbappe (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Ez azonban még mindig eléggé karcsú volt, nem bukhatott újabb pontot a PSG. A hajrában nagyon nyomott a hazai csapat, végül szabadrúgáshoz jutottak. Ez Lionel Messi esetében 20-25 méterre, majdnem szemben a kapuval már egy fél gól, amit végül egészre cserélt, nyert a PSG. Meglepő volt, hogy mennyire örültek a sikernek, az is igaz, hogy mostanság sok dolognak nem örülhettek Párizsban, veszítettek a Bayern München ellen is, kiesés szélére sodródtak a BL-ben. 

A Marseille háza táján sem unatkoznak

Az utóbbi hetekben az OM-nél sem unatkoztak, hiszen dél-francia derbiket játszottak, először a Monacóval, majd egy barátságosnak tekinthető meccset a másik szomszéddal, a Nizzával. Az utóbbi meccsen elszenvedett pofon józanító is volt, hiszen Igor Tudor és csapata ráébredt, küzdeni kell, ha a dobogón akarnak végezni és a BL-főtáblán szeretnének indulni jövőre. Ennek tudatában indult a Toulouse elleni mérkőzés. 

A stadionban uralkodó kiváló hangulat átragadt a hazaiakra, hamar vezetést szerzett a Toulouse, sokáig úgy tűnt, ennyi elég is lesz a sikerhez. A Marseille az első játékrészben csak erőlködött, de a másodikban tíz perc leforgása alatt két hasonló szituációból szereztek gólokat. Mindkét alkalommal egy szöglet utáni kavarodás végén tudtak betalálni a Toulouse kapujába. Innentől az OM-nél volt az előny, Nuno Tavares egy remek egyéni akció végén növelte az előnyt, Igor Tudor pedig rendkívüli módon örült a sikernek, ezzel ugyanis tartják a második helyüket a bajnokságban. 

Arisztokraták a nép ellen

A Le Classique egy mondhatni mesterségesen kialakított francia rangadó az OM és a PSG között, de mostanra Európa egyik legjobb derbije lett. A parázs hangulat adott, ahogyan az a kupameccsen is volt pár hete, ahol végül a Marseille jutott tovább. A szurkolókra ott sem lehetett panasz, belehajszolták az övéiket a sikerbe. Ez a rangadó most több lesz még annál a meccsnél is, ugyanis akár egy bajnoki versenyfutás is múlhat rajta. 

Marseille PSG
Valentin Rongier (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

Ha a PSG nyer, azzal valószínűleg vége a szezonnak, mert 8 pontra növelnék az előnyüket, újból nem fognak megint ennyit elszórakozni. Ha a Marseille győzne, azzal viszont kiélezetté tennék a bajnoki versenyfutást, miközben a PSG-nek a Bayern München elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre is koncentrálni kell. Hátrányban vannak, oda is kell az erő. Kiélezett mérkőzést várunk a hétvégi rangadóra, ahol nem mennénk bele a győztes latolgatásába. 

Azért sem, mert a Vélodrome közönsége megint belehajszolhatja az övéit egy sikerbe. A PSG nincsen formában, sokszor csak egy-egy villanás az, amivel gólt tudnak elérni, védekezésük gyenge. Emiatt inkább a szabálytalanságok irányába nyitunk. A büntető lapok piacán a 4,5-es határ csábító egy overre, de figyelembe kell venni, hogy az elmúlt meccseken rendre ezen határ alatt maradtak. A szabálytalanságoknál a 25,5-es határt húzták meg (felett: 1.90), kupameccsen nem volt akkora aprítás, de még ott is eljutottak 24-ig, míg az őszi bajnokin 26-ig. Ez most a tét és a feszültség miatt hasonló lehet, mint a tavaly tavaszi meccs, ahol végül 28 szabálytalanság történt. 

  • Marseille - Paris SG tipp

    24,5 szabálytalanság felett
    Unibet
    1.68

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: cristiano barni/Shutterstock, sbonsi/Shutterstock