Lassan már szinte semmihez sem fogható az a vergődés, amely minden nyáron kialakul Kylian Mbappé körül. Mióta felfedezték őt a Monacónál, azóta kerülgeti a francia világbajnokot a Real Madrid, illetve Mbappé a spanyol gigászt, de sosem valósul meg a randevú. Az emberek pedig már teljesen kikészülnek, hogy jön a július, aztán megint arról kell olvasni, hogy majd idén Mbappé Spanyolországba igazol. 

Mbappé menni Real Madrid

Leépül az ember szellemileg, amikor újból felmerül, hogy Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lesz. Nem azért, mert sajnálná, hogy a királyiakhoz szerződik, hanem azért, mert már hat éve erről megy a vita. Amikor a PSG-hez ment, már akkor felmerült, hogy Spanyolországba igazol, hiszen kedvenc csapata a Real Madrid. Végül a nagyobb pénzt választotta, ráadásul hazájában akart maradni, kivárt. Később többször is kikosarazta a madridiakat, gyakorlatilag hülyét csinált Florentino Pérezből, aki ezt nem viseli túl jól. Kevés játékos verte át ennyiszer, miközben Mbappé csak nagyobb befolyást és pénzt akart kicsikarni a párizsi vezetőkből. 

Annak ellenére, mennyire kritizálják a francia világbajnokot, Kylian Mbappé nem hülye, csak szereti a pénzt és a hatalmat. Ha a klubod elnökének gyakorlatilag végtelen tőke áll rendelkezésére, ráadásul mindenáron meg akar tartani téged, akkor próbálod az ügyletből a maximumot kicsikarni. Ha pedig nem megy, sikerek sem jönnek, akkor végre lelépsz álmaid klubjához. Bizony, ezen a nyáron is összeveszett a PSG vezetése és Kylian Mbappé, de olyan szinten, ami felülmúlta az eddigieket, gyakorlatilag mindenki készpénznek vette, hogy most már végre Madridba igazol. 

Párizsban sosem unalmas az élet: Megtanulhatta ezt a PSG újdonsült igazolása, Lucas Hernández is. A bajorok egykori védője júliusban írt alá a francia csapathoz, de akadt egy jelentős probléma: a szurkolók. Lucas Hernández egyetlen hét alatt mindenhol utálat tárgya lett, hiszen a Marseille-ben született védő korábban olyanokat mondott, azért nem igazol a PSG-hez, mert Marseille-i! A szurkolók nem felejtenek, így hiába a PSG nagy bejelentése a leigazolásáról, egyből megtalálták és megüzenték: nem látják szívesen. Ezzel párhuzamosan a bajor ultrák sem kímélték, pénzéhes embernek titulálták, míg a Bayern München korábbi ikonja, Mehmet Scholl szinte ekézte Hernándezt.

Mbappé közben elmondta, hogy jövőre távozna - nem kíván élni a szerződése meghosszabbításával -, ráadásul az sem jelentene neki problémát, ha egész évben kispadon kéne ülnie. Ezek után a következő évben ingyen távozhatna. El lehet képzelni, hogy Messi elvesztése után (szintén ingyen), mekkora pofon lenne, ha az a személy is távozna, akire az egész komplett PSG-brandet építették, tetézve ezt azzal, hogy még pénzt sem kapnak érte, miközben mikor vették óriási összeget fizettek a Monacónak. A PSG két dolgot tehet: megpróbálja eladni még idén a problémás játékost, esetleg jegelik a komplett szezonra. 

Madrid vagy Liverpool?

Korábban, ha Kylian Mbappé átigazolása felmerült, csak a Real Madrid jöhetett szóba. Aztán már az elmúlt egy évben elkezdték rebesgetni a Liverpoolt is, mint lehetséges befutót. Jürgen Klopp csapata teljesen megújul, igyekeznek új lendületet adni a kissé hanyatló gárdának. Mint ahogyan néhány szóban már beszámoltak róla, Liverpoolba szerződött Szoboszlai Dominik is, de úgy tűnik, maradt még bőven a kasszában az angoloknál, ha 200 millió euró környéki díj sem rettenti el őket az átigazolástól. 

A Real Madridnak viszont csatár kell, minél előbb, mert közeledik a LaLiga rajtja. Egy Joselu nem biztos, hogy megfelelő pótléka Benzemának. Harry Kane valószínűleg a Bayern Münchenhez szerződik, így a spanyolok számára két top elérhető csatár maradt: Kylian Mbappé és Victor Osimhen. A nigériai játékos szerepe érdekes, ugyanis szívesen maradna Nápolyban, nagyon szereti a várost, kikötötte, ha távozna, akkor leginkább a Real Madridhoz igazolna. 

Melyik csapatban kezdi Kylian Mbappé a 2023/24-es szezont?

Osimhen felkavarhat mindent

Az Osimhen-transzfer azonban új irányba sodorhatja az eseményeket. A Napoli kényszerből edzőt váltott, ráadásul tisztában vannak vele a nápolyi vezetők, most lehet nagy pénzt szakítani a játékos eladásából. A nigériai támadó esetében a Real Madrid mellett felmerült egy újabb kérő: a PSG. A franciák nem estek pánikba, már rögtön leigazolnák Mbappé utódját, szóval egy érdekes körforgás alakulhat ki. Megeshet ugyanis, ha Mbappé nem dönt gyorsan, akkor hosszú időre elhal a madridi átigazolási remény, ugyanis idén megszerezheti Osimhent a spanyol gigász, esetleg, ha ez nem sikerül - vagy nem válik be Osimhen - akkor jövőre Erling Haalandot.

Melyik csapatban kezdi Victor Osimhen a 2023/24-es szezont?

Kylian Mbappé pedig nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen sem a PSG-nél, sem a Real Madridnál nincsenek kétségbe esve, ugyanis vannak elérhető minőségi támadók a piacon, akik ráadásul fiatalok. Az sem mellékes, hogy Pérez sem bolond, nem fog kifizetni egy problémás játékosért 200 millió eurót, ha az úgyis náluk akar játszani és jövőre ingyen megszerezhetik. További tényezők, hogy a Real Madrid már egy 16 éves brazil tehetséget leigazolt, akitől nagyon sokat várnak támadóposzton. Nem mellesleg érkezett még Jude Bellingham és Arda Güler is, akikkel szintén nyáron erősítették meg a csapatot.

A madridi vezetés pedig bemutatta, hogy összességében a pénz nem jelentene akadályt, de nem mindegy, kire fogják elkölteni. Eközben Kylian Mbappé az Egyesült Államokba utazik bulizni A-listás celebekkel (Kim Kardashian stb.), de van egy másik oldala is Mbappénak. Kamerunban volt, hogy támogassa a szegényegeket, szóval Mbappé még mindig egy olyan játékos képét mutatja, aki csak élni akar, élvezni az életet, de nincsenek mellette megfelelő tanácsadók. Ez pedig így egy veszélyes játék, hiszen hiába óriási tehetség, pillanatok alatt tönkrevághatja az egész karrierjét. A Real Madrid pedig megoldhatja a jövőt egy kevésbé problémás játékos leigazolásával (Haaland vagy Osimhen), ráadásul a védelemben és a középpályán is most történt frissítés, így akár megint egy hosszú évekig domináló csapatot rakhatnak össze, aminek alapjait megint Carlo Ancelotti tette le.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Kylian Mbappe (Fotó: sbonsi/Shutterstock.com)