Cori Gauff 037 Cori Gauff (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

Meddig kell várnunk Cori Gauff nagy áttörésére?

Szabi 2023 máj 3. 09:16 1 hozzászólás

Tenisz WTA Roland Garros Grand Slam Cori Gauff Patrick Mouratoglou

Mióta 2018-ban a Roland Garros junior bajnoka lett, Cori Gauff nevéhez nagy remények és elvárások fűződnek. Bár még csak tizenkilenc éves, ezeknek egy részét már igazolta is, mivel hosszú ideje az élvonal folytonos tagja, viszont a legnagyobb sikerek, mint például Grand Slam vagy 1000-es kategóriájú tornák megnyerése és a világelsőség megszerzése egyelőre várattatnak magukra.

Nem mindennapos jelenség, hogy egy amerikai játékos a salakon jobban teljesítsen mint kemény borításon, de ez a kijelentés az ő esetében jelenleg igaz, mivel 2022-ben már a francia Grand Slam felnőtt döntőjét játszotta, amelyet Iga Swiatek ellen veszített el. Eddigi pályafutása során egyéniben salakon és kemény borításon is nyert WTA-tornákat. Külön dicséretben részesíthető azért, mert a páros versenyszámban már elérte a világranglista éllovasi helyét és a tavaly, az említett egyéni Roland Garros-döntője mellett, párosban is finálézott.

Mouratoglou hatása Gauff játékára

A salakon szerzett jeles eredményei mégsem annyira meglepők, ha megemlítjük, hogy tíz évesen Patrick Mouratoglou franciaországi teniszakadémiájának lett a növendéke. Sportoló családból származik, de egyik szülője sem a teniszvilágban aktívált, mégis az édesapja, Corey Gauff edzi jelenleg is. Az európai tartózkodásának nyilván nagymértékű hatása volt játékára, főleg a pályán való kiváló mozgására. Gyorsan tud irányt váltani és a szélekre kiszorítva is színvonalas ütésekkel válaszol, mivel úgy tenyeresét, mint fonákját is testoldali pontból küldi a hálón túlra.

Cori Gauff 059
Cori Gauff lesz az amerikaiak új többszörös Grand Slam-győztese? (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

Jól rá tud állni az ütéseire, lábmunkája biztosítja a kellő testegyensúlyt és energiát. Indítványozó stílus jellemzi játékát, nem pörget rettenetesen és a labdái sem száguldanak gyakran magasan a háló fölött. Szervái rugalmasak, a labdára való rácsavarodásával nagy erőt visz át pontkezdő ütésébe. Nem hagyhatjuk említés nélkül a kifinomult röptéit sem, melyeknek nagy szerepe van a sikeres páros versenyszámban való szerepléséhez.

Jobban kellene bíznia tenyeresében

Gauff egy roppant céltudatos és mentálisan erős játékos, viszont egyik kulcsa a szintlépésének a tágas karmozdulatú tenyeresében való nagyobb bizalom lehet. Bár nagy kárt tud okozni vele ellenfeleinek, még hatékonyabb fegyverré teheti azt ha szabadabban elengedi. Taktikai téren, a labdahelyezés szempontjából is van hova fejlődnie, mert még túl könnyen veszti el az indítványozó játékos szerepét a labdamenetekben és bármennyire is jól mozog nagy lépésekkel a pályán, nem áttörhetetlen a védelme. Mindenképp izgalmas lesz követni játékának fejlődését a következő években. Szerintetek, miként fog alakulni az amerikai játékos pályafutása?

Vessünk egy pillantás Cori Gauff tornagyőzelmi esélyeire a 2023-as Roland Garroson és Wimbledonon:

 Roland Garros  Wimbledon
 25.00  24.00


Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 3. 6:52 UTC.

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Cori Gauff (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)Hozzászólások 1

naxosz
naxosz
2023 máj 4. 05:33

Elég sűrű a női mezőny. Ha az áttörés azt jelenti ,hogy nyer egy Gand Slamet ,az meglehet neki. Szerintem ,azért olyan sokat ne várjunk tőle. Rengeteg jó adottságokkal rendelkező játékos van most a generációjában vagy ebben 20-as korosztályban.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Beszélgetés: Tenisz hírek

csabax hozzászólt
2023 máj 19. 21:48
Zörög a haraszt?

Simona Halep: Two-time Grand Slam champion charged with second breach of doping rules
https://www.bbc.com/sport/tennis/65653871
Admin hozzászólt
2023 máj 17. 10:18
Admin hozzászólt
2023 máj 17. 09:32
Marozsán Fábián még nem lesz top100-ban a római torna után, de közel a cél

A 23 éves magyar teniszező szenzációs formát mutatott az olasz fővárosban rendezett ATP Masterson, ahol selejtezőből indulva a nyolcaddöntőkig jutott. Olvasd tovább

Még több Tenisz