Arra valószínűleg kevesen gondoltak nyáron, hogy az Euroliga első három fordulóján veretlen lesz a Baskonia és az Alba Berlin. Elfigyelve a nyári átigazolásokat, nem volt reális ez a forgatókönyv, de a németek alaposan megleptek mindenkit. Most a címvédő Anadolu Efes otthonába látogatnak, ahol nem tekintik őket favoritnak. 

2022 okt 21. 19:30 Közvetítés: Unibet
Tipp: Alba Berlin +10,5 ponttal
Bet365
2.00

Larkin nélkül mégsem könnyű?

Valószínűleg Ergin Ataman úgy volt vele, amikor kiderült Shane Larkin sérülésének súlyossága, hogy majd a Micic - Clyburn duó megoldja, magasabb szerkezetre vált a csapat, Micic pedig van akkora klasszis, hogy egyedül is megoldja Larkin hiányában a meccseket. Azonban hiába erős az Anadolu kerete, nem bírták el Larkin kiesését, zsinórban két meccsen is kikaptak, igaz, kiélezett csatában. 

A hármasok nem ültek, így hiába volt kiemelkedő hatékonyságuk duplákból és büntetőkből, végül szoros meccsen, de kikaptak a Valenciától. Szerencséjükre utazni nem kellett, így pihenhettek, de az az Alba Berlin lesz az ellenfelük, akik meglepően jól kezdték a szezont (3-0). Rögtön kezdjük egy érdekes adattal: három mérkőzésen 274 pontot dobtak összesen (91 pont/meccs), de egyik találkozón sem fordult elő olyan, hogy valaki a csapatból 20-nál több pontot szerezzen. 

Vasilije Micic (Fotó: kcube / Shutterstock.com)

Tényleg csapatként játszanak, mindenkinek megvan a szerepköre és a helye, még Milánóban, amikor hosszabbításba torkollott a mérkőzés, ott is csak Blatt töltött 30 percnél többet a pályán. Nagyon szépen megoszlanak a játékpercek, ahogyan a pontok is. Jár a labda, folyamatos a mozgás és az elváltás, okosak a bejátszások a palánk alá, az alley oop gyakorlatilag lételeme a Berlin támadásainak, jól is alkalmazzák őket. 

Minden posztra megvannak, ha lehet azt mondani, tényleg klasszikus csapatként viselkednek, ami ritka manapság. Az irányítók tényleg csak a játék szervezésével foglalkoznak, míg a centerek képesek post up játékra (nem húzódnak ki triplára), és Christ Koumadje is tökéletesen játszik az idei sorozatban. Oké, hogy az Efes a sorozat favoritja, de kissé megtört a csapat, ezért érthetetlen, miért ekkora underdog a Berlin, miközben 29 ponttal verték a Panathinaikost és idegenben a Milánót is legyőzték. 

  • Anadolu Efes - Alba Berlin tipp

    Alba Berlin +10,5 ponttal
    Bet365
    2.00

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés