A norvégok taroltak a férfiaknál időfutamban, de az óceániai térség versenyzői is jól szerepeltek. A hét második felében kezdetét veszi a mezőnyverseny, rögtön egy meglepő szorzóval. 

Információkra koncentrálunk

Nem lesz csapongás, nem elemezzük részleteiben a pályát és a riválisokat, csak a Felix Engelhardt - Karel Vacek párosításra koncentrálunk a férfi u23-as mezőnyversenyről. Először is, kezdenénk ott, hogy a Vacek testvérek, Karel és Mathias egy csapatban indulnak majd a világbajnokságon. Karel az idősebb, aki az osztrák KTM Tirol versenyzője, míg Mathias már a Treknél teker, komoly tehetségnek számít. 

Mathias második lett az u23-as Európa-bajnokságon, top10-ben végzett a Tour de l'Aveniren, viszont Karelnek nincsenek ilyen jó eredményei. Karel Vacek 18 évesen számított nagy tehetségnek, de ő is azok közé tartozott, aki mellé a semmiből berobbant egy bizonyos Remco Evenepoel. Előfordult, hogy Karel hiába végzett 5. helyen az Eb-n a juniorok között, majd 10 perc hátránnyal érkezett meg Remco mögött!

Ez kicsit megtörte a karrierjét, hiába került fel hamar a World Tour mezőnybe, nem tudott megragadni a legjobbak között. Az eredmények nem jöttek, sok esetben a versenyt sem tudta befejezni, így nemhogy a World Tour mezőny, de még a Pro Kontinentális szint is elúszott. Maradt a "harmadik vonal", ahol volt egy-két jobb szakasza a hegyekben, de nagyon ingadozó volt a teljesítménye az egész szezont figyelembe véve. 

Ellenfele az a német Felix Engelhardt, aki a regnáló Európa-bajnok u23-ban. Engelhardt nem kiemelkedő tehetség, viszont szépen építették fel a karrierjét, jövőre World Tour csapathoz kerülhet (Trek), jól megy hegyre, illetve sprintekben sem rossz. Valószínűleg az Eb-cím miatt rá fog építeni a német csapat, míg Karel Vacek előtt ott az öccse a rangsorban, illetve Repa, Kopecky és Kelemen is előtte van a cseheknél. 

Karel Vacek így 4-5. opció a csapatban, valószínűleg a többieket segíti, míg Engelhardt a győzelemért mehet. Azért is érdekes a kínálat, mivel a Unibet a német mellé Karel Vaceket tette, míg a bet365 Mathiast. Minden bizonnyal volt itt egy kisebb kavarodás, hiszen az evidens párosítás a Mathias Vacek - Felix Engelhardt. Kissé megkavarta az irodák a két Vacek, lehetséges ez az oka, hogy Karelt is favoritnak nézték Engelhardttal szemben. 

  • Tipp

    u23-as vb: Felix Engelhardt előrébb végez, mint Karel Vacek
    2.02 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org