Emil Harloff neve ismerős? Nem? Könnyen el tudom ezt képzelni, miután a 20 éves norvég kapus jelenleg az osztályozó helyről drámai módon lemaradó másodosztályú Nest-Sotrában véd. Azonban ő volt az utolsó, aki ki tudta védeni Erling Haaland büntetőjét még 2015-ben! Azóta a norvég támadó zsinórban 26 tizenegyest értékesített, így a norvég NRK utánajárt, hogy mi is az ifjú titán titka.

Erling Haaland - vagy ahogy a magyar újságok hívják: Szoboszlai csapattársa - nevével az utóbbi időben egyre többször találkozhatunk, miután az előző télen a Red Bull Salzburg átigazolta a Moldétól. Előtte két évet húzott le a Bryne csapatában, amelynek saját neveltje. Itt, a Bryne U16-os csapatának egyik meccsen kellett farkasszemet néznie Emil Harloffal, aki végül 2015-ben ki tudta védeni a büntetőjét.

"Ahogy emlékszem, megpróbáltam mentálisan megzavarni. Elmondtam előtte neki, hogy merre fogok vetődni, illetve megkérdeztem, hogy merre fogja rúgni a labdát. Nem emlékszek mindenre a büntetőrúgásból, de mintha egy kicsit megcsúszott volna és pont oda rúgta a labdát, ahol álltam" - mondta Harloff.

Ettől függetlenül Haaland végezte el később is a klub csapatainak és az U-válogatottnak a büntetőit - hibátlanul. A felnőtt és az utánpótlás világesemények tizenegyeseit már jegyzik a transfermarkton is, így ott 12 tökéletes elvégzést találunk 2018 márciusa óta. A két esemény közti időben további 14-et végzett el, így nem kevesebb, mint 26 büntetőt rúgott be zsinórban. De ne csak beszéljünk erről a speciális elvégzési módról, hanem nézzük is meg!

A büntető elvégzése közben megáll egy pillanatra és a kapusok ekkor döntik el, hogy melyik irányba ugranak el. Majd ő begurítja a másik sarokba a labdát. „Ehhez a fajta büntető elvégzéshez hatalmas önbizalom kell". Mondja meg a frankót Carl-Erik Torp, az NRK szakértője.

"Ha túl korán döntöd el, hogy merre mész, akkor véged. Ez esetben el tud téged fektetni. Ha megtalálod azt a technikát, amivel 20 büntetőt belősz zsinórban, akkor tudod mi fog történni legközelebb. Ez egy nagy mentális tényező”. Zárja a cikket Harloff. Sportfogadás szempontjából pedig érdekes lesz Haaland és csapata büntetőit vizsgálni, mivel kizártnak tartom, hogy ezek után bárki más rúgná a tizenegyest, ha ő pályán van.

Fogadj a Red Bull Salzburg mérkőzéseire az Unibetnél!

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés