Épp vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona, miután Xavi valamiért jó ötletnek gondolta megemlíteni a Bajnokok Ligáját. Kikaptak a Betistől, szerinte balszerencse miatt, majd elmondta, szerinte nyerni fognak a Bayern München ellen, csak rajtuk múlik a dolog.

Jó dolog az önbizalom, anélkül nem is lehet élsportot űzni, de a németeknek üzengetni, lenézni őket, sosem szerencsés. Emlékeztek mikor Maradona még 2010-ben az argentin válogatott élén, valamiért úgy érezte ideje kellemetlen helyzetbe hoznia Thomas Müllert. Nem ismerte fel egy sajtótájékoztatón, és nagyjából kirakatta a teremből. Aztán jött a világbajnokság, és Müller gólt szerzett a német-argentin negyeddöntőn, melyet végül 4:0-ra nyertek. "Nem hiszem, hogy továbbra is azt gondolja, én csak egy labdaszedő vagyok" - nyilatkozta az összecsapás után Müller. Több példa is eszembe jut, de a bajorok mentalitására is utalhat, hogy Müller akkor hónapokkal később is emlékezett Maradona stílusára, és revansot vett.

Xavi. Fotó: Saolab Press/Shutterstock

Szóval az van, hogy Xavi szavai is eljutottak a bajorokhoz. Julian Nagelsmann nyilatkozta, nem kell aggódni senkinek Lisszabonban, a legerősebb felállásban fognak pályára lépni a Barcelona ellen. Azért fontos üzenet, mert a Benfica 5 ponttal harmadik, a Barcelona 7 egységgel a második, és a csoport élén a Bayern München áll, 5 győzelem után, 15 ponttal. Szóval még két vereség után is első helyen mennének tovább, lényegében nincs tétje a katalánok elleni meccsüknek. Ha esetleg bealudtak volna a találkozón, meg amúgy sok a sérült náluk is, ahogy a Barcánál is egyébként, Xavi gondoskodott róla, hogy a bajor karmát tesztelje.

Jelenlegi állapotukban, Xavi szavai nélkül is bőven esélyesebb lenne a Bayern, még a sok hiányzót is figyelembe véve mindkét oldalon. A katalánok játéka pozitív irányba indult el az új vezetőedzővel, ezt nehéz vitatni, stabilabb lett a védekezés, de támadásban egyszerűen nincs potenciál. Hazai szinten, tehát a bajnokságban ez tűnik fő gondjuknak. A legutóbbi két alkalommal a Nou Camp közönsége nem láthatott hazai gólt, még leírni is furcsa, nem ezt szoktuk meg az utóbbi években. Hatalmas visszaesés, miközben a sok hiányzós németek 3:2-es Dortmund elleni sikerrel hangoltak.

december 08., szerda

Borítókép: Xavi. Fotó: Saolab Press/Shutterstock

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org