Már az első meccsen problémái voltak a Monacónak, mindezt egy szinte újonnan felépített PSV-vel szemben. A visszavágó is keménynek ígérkezik, nem elég már a döntetlen, nyenri kell, ha tovább akarnak jutni. 

Felemás eredmény

A Monaco 4-2-3-1-es felállásban lépett pályára a BL-selejtezőben, míg Ruud van Nistelrooy első nemzetközi kupameccsén a 4-3-3-ra esküdött, középen egy igazi erőcsatárral, Luuk de Jonggal (aki egyben a csapatkapitány is volt). Gyors szélsők, jól fejelő csatár, többségében defenzív mentalitású játékosok jelezték a hollandok kezdőjében, hogy kontrákra rendezkedtek be. 

A franciák uralták az első 20 percet, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, hollandok először a 21. percben jutottak el az ellenfél kapujáig, majdnem gólt is szereztek. Itt már megmutatkozott a francia középpálya sebezhetősége. Az első félidő végéhez közeledve a második komolyabb támadásukból gólt szerezhet a hollandok. Klasszikus foci, Luuk de Jongot keresték, megtartotta a labdát, visszapasszolt az érkezőnek, aki a tizenhatosról lőtte ki a kapu jobb sarkát. 

A második félidő elején pedig a hollandok el is dönthették volna a párharcot, de kapu közvetlen közeléből mellé helyezték a beívelést. Gyakorlatilag három helyzetből rúghattak volna két gólt, ha jobban összpontosítanak. A Monacónál elsősorban Minamino volt elemében, de nem ő volt végül a megmentő, hanem egy pontrúgás utáni kavarodásból Disasi, a középső védő. 

Az utolsó tíz percet nagyon megnyomták a hazaiak, de újfent csak pontrúgásból tudtak veszélyeztetni, kapufáig jutottak. A Monaco így végül 1-1-re végzett, csalódás, hiszen a PSV dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, tényleg volt elképzelés a hollandok játékában, míg a franciáknál oda a tavaszi kiváló forma. Philippe Clement középpályája súlytalan, akkor vezethetett kontrát a PSV, amikor akart. 

Győzelemmel hangolva

Mindkét csapat megnyerte a hétvégi bajnokiját, hollandok magabiztosabban, de a franciák sem panaszkodhattak. Sok helyzetet dolgoztak ki, viszont megint az látszott, ami a PSV ellen: nincsen rendben a védekezés. Hiába áll jobb erőkből a Monaco, hiába mélyebb a keret, ha Aurélien Tchouaménit nem tudták pótolni. Hiánya a középpályán érezhető, védekezésben nem olyan stabil a csapat, mint tavaly. 

A PSV kontrákra épít, de teszi ezt nagy hatékonysággal. Luuk de Jong jól tartja meg a labdákat, szélekről veszélyes beívelések érkeznek. A Monacónak több kell kockáztatni a visszavágón, ha nem akarnak hosszabbítást játszani. Az biztos, hogy ilyen védelemmel kapnak egy gólt, de nem lennénk meglepve, ha a 8-10 helyzetükből egy beakadna. Ez óhatatlan, hiszen folyamatosan próbálkoznak, ennek értelmében viszont lejöhet a mindkét csapat gólt szerez opció. 

  • PSV Eindhoven - Monaco Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    1.61 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org