Nehéz időket élünk, már a miniállamok is belénk rúgnak, ezért muszáj merészet lépni. Legyen két kapusunk, vegyük meg a bírókat, doppingoljunk, vagy adjunk ajándékba stadiont minden ellenfélnek, ki tudja mi lenne a jó megoldás, de hogy a Luxemburg elleni 4-3-3-as felállás nem a mi utunk, az egészen biztos.

Ismerjük fel korlátainkat

Egy olyan szép múlttal rendelkező válogatottnál, melyben egykoron ott volt Puskás, Tichy, Bene, vagy épp Albert, nehéz elfogadni, hogy a jelenben alkalmatlan a támadó focira. A labdatartáshoz, passzokhoz és letámadáshoz technikás játékosok kellenek. Nekünk ilyen focistáink nincsenek, és ehhez a taktikának is igazodnia kellene. Hosszú idő után Dárdai Pál volt az első a magyar labdarúgásban, aki ezt végre beismerte, gyakorlatba is átültette, és jól is kommunikálta le. Nem beszélt a levegőbe, defenzívitást, és kemény munkát ígért. Hiába fested tűzpirosra a Trabantot, attól nem lesz Ferrari. Ecsetfejek, szép kocsik, milliárdos fizetések, kinézhetünk Ronaldónak, és lehetünk Neymar lyuksógorai, de mindezek nem változtatnak azon a tényen, hogy a magyar válogatott alkalmatlan a domináns támadó focira.

Szélesi válogatott 001

Csoportos ölelés, amiből Szélesi kimaradt :( Fotó: MLSZ

Szélesi, vagy belga súgója hibázott

Nincs mese, nekünk szervezetten védekeznünk kell, várni a kontra, és pontrúgások lehetőségét. Visszavontan, mert láttuk Luxemburgban mi történik, ha a védőinknek futni kell visszafelé labdavesztésnél, úgy hogy közben jól is helyezkedjenek. Célfoci, amihez fegyelem és kemény munka kell, de ez a járható út jelenleg. Az íreket a legkisebb mértékig nem zavarja, hogy kettőt nem tudnak passzolni, és csak nézik a labdát, ahogy az ellenfél játszik vele. Erre képesek, és mégis pótselejtezőt játszanak. Szélesi bevitte középre Dzsudzsákot, és három támadóval estünk Luxemburgnak, úgy hogy mindenáron Nikoliccsal akartunk gólt rúgatni. Vagy a közvélemény vitte tévútra Szélesit, vagy Leekens kérte tőle, teljesen mindegy, nagy hülyeség volt. Ha tesztnek szánta a kapitány, hogy van-e még olyan válogatott a Földön, aki ellen mi vígan letámadhatunk, akkor megkapta a választ: nincs! A franciák Pogbákkal felszerelkezve sem mentek semmire Luxemburggal, mi meg azt hittük tolhatunk ellenük jogabonitót.

Magyar válogatott 001

Ezek a fránya luxemburgiak tudnak futni. Fotó: MLSZ.hu

Ezt gyakorolták egész héten

Dzsudzsák meccs utáni nyilatkozatából úgy tűnik, hogy az új hadrendet gyakorolták csak, tehát elképzelhető az újbóli bevetése. Costa Rica kapcsán felrémlik valami olyasmi, hogy a 2014-es világbajnokságon védekező focival, ellentámadásokat vezetve továbbjutottak a torna halálcsoportjából. Ezúttal legjobbjaik nélkül érkeznek, ráadásul szombaton még a spanyolokkal meccseltek, tehát a regeneráció sem mehetett tökéletesen, de rutinból vezetnek 3-4 kontrát, és az egyik biztosan góllal végződik. Mindez akkor fog megtörténni, ha újra 4-3-3 lesz a terv. Mindkét csapat szerez gólt 1.93-ért játszható. Ha elfelejtük a három támadót, és nem képzeljük azt, hogy Dzsudzsák a Kárpát-medence Xavija, akkor kevés gólos meccsen nem szégyenítenek meg minket újra. Azt mondom minden magyar játékos álljon a kapuba, akkor biztosan megússzuk kapott gól nélkül. Vagy lyukasszuk ki a labdát. Amúgy mi a francért játszunk mi Costa Ricával? Mi értelme van ennek a meccsnek?

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Dzsudzsák haja be lesz lőve
    1.00 Unibet