Menjünk biztosra Costa Rica ellen: Álljon mindenki a kapuba!

Nehéz időket élünk, már a miniállamok is belénk rúgnak, ezért muszáj merészet lépni. Legyen két kapusunk, vegyük meg a bírókat, doppingoljunk, vagy adjunk ajándékba stadiont minden ellenfélnek, ki tudja mi lenne a jó megoldás, de hogy a Luxemburg elleni 4-3-3-as felállás nem a mi utunk, az egészen biztos.

Ismerjük fel korlátainkat

Egy olyan szép múlttal rendelkező válogatottnál, melyben egykoron ott volt Puskás, Tichy, Bene, vagy épp Albert, nehéz elfogadni, hogy a jelenben alkalmatlan a támadó focira. A labdatartáshoz, passzokhoz és letámadáshoz technikás játékosok kellenek. Nekünk ilyen focistáink nincsenek, és ehhez a taktikának is igazodnia kellene. Hosszú idő után Dárdai Pál volt az első a magyar labdarúgásban, aki ezt végre beismerte, gyakorlatba is átültette, és jól is kommunikálta le. Nem beszélt a levegőbe, defenzívitást, és kemény munkát ígért. Hiába fested tűzpirosra a Trabantot, attól nem lesz Ferrari. Ecsetfejek, szép kocsik, milliárdos fizetések, kinézhetünk Ronaldónak, és lehetünk Neymar lyuksógorai, de mindezek nem változtatnak azon a tényen, hogy a magyar válogatott alkalmatlan a domináns támadó focira.

Szélesi válogatott 001

Csoportos ölelés, amiből Szélesi kimaradt :( Fotó: MLSZ

Szélesi, vagy belga súgója hibázott

Nincs mese, nekünk szervezetten védekeznünk kell, várni a kontra, és pontrúgások lehetőségét. Visszavontan, mert láttuk Luxemburgban mi történik, ha a védőinknek futni kell visszafelé labdavesztésnél, úgy hogy közben jól is helyezkedjenek. Célfoci, amihez fegyelem és kemény munka kell, de ez a járható út jelenleg. Az íreket a legkisebb mértékig nem zavarja, hogy kettőt nem tudnak passzolni, és csak nézik a labdát, ahogy az ellenfél játszik vele. Erre képesek, és mégis pótselejtezőt játszanak. Szélesi bevitte középre Dzsudzsákot, és három támadóval estünk Luxemburgnak, úgy hogy mindenáron Nikoliccsal akartunk gólt rúgatni. Vagy a közvélemény vitte tévútra Szélesit, vagy Leekens kérte tőle, teljesen mindegy, nagy hülyeség volt. Ha tesztnek szánta a kapitány, hogy van-e még olyan válogatott a Földön, aki ellen mi vígan letámadhatunk, akkor megkapta a választ: nincs! A franciák Pogbákkal felszerelkezve sem mentek semmire Luxemburggal, mi meg azt hittük tolhatunk ellenük jogabonitót.

Magyar válogatott 001

Ezek a fránya luxemburgiak tudnak futni. Fotó: MLSZ.hu

Ezt gyakorolták egész héten

Dzsudzsák meccs utáni nyilatkozatából úgy tűnik, hogy az új hadrendet gyakorolták csak, tehát elképzelhető az újbóli bevetése. Costa Rica kapcsán felrémlik valami olyasmi, hogy a 2014-es világbajnokságon védekező focival, ellentámadásokat vezetve továbbjutottak a torna halálcsoportjából. Ezúttal legjobbjaik nélkül érkeznek, ráadásul szombaton még a spanyolokkal meccseltek, tehát a regeneráció sem mehetett tökéletesen, de rutinból vezetnek 3-4 kontrát, és az egyik biztosan góllal végződik. Mindez akkor fog megtörténni, ha újra 4-3-3 lesz a terv. Mindkét csapat szerez gólt 1.93-ért játszható. Ha elfelejtük a három támadót, és nem képzeljük azt, hogy Dzsudzsák a Kárpát-medence Xavija, akkor kevés gólos meccsen nem szégyenítenek meg minket újra. Azt mondom minden magyar játékos álljon a kapuba, akkor biztosan megússzuk kapott gól nélkül. Vagy lyukasszuk ki a labdát. Amúgy mi a francért játszunk mi Costa Ricával? Mi értelme van ennek a meccsnek?

Tipp: Dzsudzsák haja be lesz lőve @ 1.00 Unibet push

Üdvözlő bónusz

Regisztrálj az Unibet fogadóirodához, mert egy 20.000Ft -s üdvözlő bónusz, és több mint 30.000 élő közvetítés  vár rád.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

 1. MarkoPolo szerint
  hétfő, 2017 november 13. 13:34:51

  Nem is kérdés hig csak a 3 pont az elfogadható!!!! :) Nagyon szórakoztató írás, de sajnos minden részével egyet kell értsek. kedvenc részem : "lehetünk Neymar lyuksógorai"...Legyünk büszkék rá hogy legalább egy magyar le tudta szerelni a brazilt :D

 2. fati szerint
  hétfő, 2017 november 13. 14:23:12

  Ez tuti tipp! :)

 3. MarkoPolo szerint
  hétfő, 2017 november 13. 18:00:35

  Dzsudzsák Balázs térdsérülése miatt nem játszhat, tét vissza...

 4. TiB szerint
  hétfő, 2017 november 13. 19:59:47

  Dzsudzsi nem lehetett volna zenész a Titanicon, elhagyta a süllyedő hajót.

 5. Rocco83 szerint
  kedd, 2017 november 14. 12:04:17

  ez nagyon jó :D

 6. Hébehóba szerint
  kedd, 2017 november 14. 15:05:22

  Ezen sírnom kell, de ez a szomorú valóság: :D " Visszavontan, mert láttuk Luxemburgban mi történik, ha a védőinknek futni kell visszafelé labdavesztésnél, úgy hogy közben jól is helyezkedjenek..."

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!