Christian Eriksen tényleg közel volt ahhoz, hogy meghaljon, és mindennek az egész világ szemtanúja volt. A dánok 29 esztendős középpályása tavaly az Európa-bajnokságon esett össze a pályán, a Finnország elleni csoportmeccsen. Szívét defibrillátorral indították újra, jelenleg klub nélkül tárgyal a jövőjéről.

Érthető módon az eset nagyon megviselte Eriksent, eleinte úgy volt vele, nem folytatja karrierjét. "A kórházban azt mondtam, megtarthatják a cipőimet, nem veszem fel őket többé. Ugyanezt mondtam a menyasszonyomnak, nem játszom többé, nincs az az Isten" - nyilatkozta az Inter egykori focistája. Manapság a technikának köszönhetően, nem csak hogy végignézte a kórházban a meccset, amin összeesett, hanem nagy hatása volt a találkozó folytatására. "Facetime-on hívtak még amikor vizsgáltak, és azt mondtam tőlem folytathatják az összecsapást, de belül azt gondoltam, ilyen trauma után talán a társaknak sem kellene futballozniuk" - idézte fel emlékeit Eriksen.

Eleinte nagyon sok időt töltött orvosokkal, és a kezdeti óvatosság után egyre bátrabb lett. Sétált csak az első napokban, aztán a doktorok engedélyével elkezdett futni, és ekkor döntötte el, mégis folytatja pályafutását. "Arra jutottunk, hogy semmi sincs, amit ne tudnék most megcsinálni, ahogy sétálok, úgy futhatok is, és akkor játszani is tudok. Az elmúlt három-négy hónapban mindenféle tesztet elvégeztünk itt és Amszterdamban is, és minden a lehető legnagyobb rendben volt. Nincs akadálya, hogy újra bajnokikon szerepeljek” - mondta Eriksen. Nem volt további lehetősége az Internél, hiszen Olaszországban szívritmus-szabályozóval élő emberek nem űzhetnek élsportot, ezért szerződést bontott a klubbal, és most keresi az új csapatát.

Daley Blind lehet a jó vagy épp rossz példa Eriksen előtt, aki szintén szívritmus-szabályozóval játszik, ráadásul válogatott is. A dán célja is a világbajnokság, szeretne pályára lépni a katari viadalon. Csak az olaszoknál van ilyen jellegű tiltás, ezért rögtön képbe került korábbi klubja, a Tottenham. A sors fintora, hogy Antonio Conte személyében épp egy olasz edző irányítja a Spurs csapatát, és már dolgozott is együtt Eriksennel. "Christian előtt mindig is nyitva lesz az ajtó a Tottenhamnél" - nyilatkozta nemrég a szakember. Szóval ez nagyon kézenfekvő lehetőség, a fogadási kínálat élén is ez szerepel, megelőzve az Ajaxot, mely klubnál szintén sokat játszott a dán középpályás.

Christian Eriksen klubcsapata 2022. február elsején:

A teljes kínálat az Unibetnél található a Labdarúgás - Speciális részen, az írásban közölt szorzók 2022. január 9-én voltak érvényben 16:00-kor.

Borítókép: Christian Eriksen. Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org