Bő 72 órával a Ferencváros-Mezőkövesd összecsapást követően ezúttal Matyóföldön találkozik a két rivális egymással, hogy pótolhassák a negyedik fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzésüket. A helyzet ugyanaz, mint vasárnap volt. Továbbra sem tud nyerni a Fradi, míg a Kövesd minden pontnak örülne a címvédővel szemben.

Vasárnap bravúrpontot szerzett a Mezőkövesd

Úgy véljük, hogy Kuttor Attila maximálisan elégedett lehetett vasárnap este, amikor tanítványai 0:0-lás döntetlent értek el a Groupama Arénában. Ahogy sejteni véltük, a Mezőkövesd erősen defenzív jellegű taktikát alkalmazott a fővárosban, ám a Fradi vendégeként a hozzájuk hasonló kiscsapatok jellemzően ilyen felfogásban lépnek pályára.

Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 008
A Mezőkövesd (kékben) küzdőszelleme értékes pontot eredményezett a Fradi otthonában. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Mindazonáltal a meccs első félidejében olykor-olykor adódtak kisebb-nagyobb sanszai Molnár Gáboréknak, nem lehet azt mondani, hogy totálisan betolták a buszt a tizenhatosuk elé. A 70. perc tájára azonban látványosan kifogyott a szufla a borsodi kiscsapatból, s ekkor már jóformán egyedül Riccardo Piscitelli tartotta fenn a pontszerzés reményét. Az olasz hálóőr rendkívül koncentráltan, és pazar formában védett, ezáltal kétség sem fér hozzá, hogy vasárnap ő volt a Mezőkövesd legjobb játékosa. Elévülhetetlen érdemeket szerzett, hogy pontot tudtak rabolni a Fradi otthonából. A pontosztozkodásnak köszönhetően pedig egész impozánsnak mondható Kuttor Attiláék közelmúltbeli mérlege, hiszen az elmúlt öt bajnokin mindössze egyetlen alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret.

Érzékelhető a feszültség a Ferencvárosnál

Hiába próbál higgadtan, illetve nagyon rutinosan nyilatkozni a Ferencvárosnál kialakult helyzetről Dejan Stankovic, egyértelműen érzékelhető, hogy a kulisszák mögött feszültség leledzik az öltözőben. Ez a Mezőkövesd elleni meccs során meg is mutatkozott, amikor a heves vérmérsékletű szerb tréner még a negyedik játékvezetőt is meglökte egy véleményes szituációt követően. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Stankovic egyre nehezebben tudja megoldani a kerettel adódó problémákat, aminek eredménye a sorozatos pontvesztés a bajnokságban.

A Mezőkövesd elleni 0:0-lás döntetlen ékes példája a Fradi hetek óta tartó vergődésének. Nem lehet azt mondani, hogy nem akarna a zöld-fehér csapat, ám az a fajta átütő erő, ami nyár folyamán, illetve ősz elején jellemezte játékukat, mára nyomokban sem fedezhető fel. Rengeteg hibával játszanak Zachariassenék, ráadásul a támadósorban sincs a sérült Varga Barnabásnak olyan alternatívája, aki konstans szállítani tudná a gólokat. Vasárnap este Lisztesék a rengeteg kihagyott helyzettel gyakorlatilag a meccs emberévé tették a kövesdiek kapusát. 

Az újabb pontvesztésnek köszönhetően pedig biztossá vált, hogy az aktuális pótmeccs lejátszása után nem áll a tabella élére az FTC, hiszen Dibuszék esetleges győzelme esetén is további egy pontnyi lemaradásban maradnak a listavezető Pakssal szemben. Nem is tudjuk hirtelen mikor volt utoljára példa arra, hogy az OTP Bank Liga késő őszi időszakában ne a Ferencváros vezesse az NB1 mezőnyét.

Labdarúgó Konferencia-liga - Genk - Ferencvárosi TC 018
Dejan Stankovic első hullámvölgyét éli át a Ferencváros kispadján. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Nem egyszerű a helyzet a fogadások terén

Mindamellett, hogy hétközi pótmeccsel van dolgunk, nehezíti az alábbi eseményre való tippelést, hogy a két együttes jóformán pár órája viaskodott egymással. Sokkal nehezebb megjósolni a kvázi visszavágóként is aposztrofálható összecsapás esetleges forgatókönyvét, hiszen sokkalta inkább mozoghat érzelmi síkon a találkozó, mint egy másik riválissal szemben.

A Ferencváros játékosaiban, na meg Stankovicban is bőszen élhet a hazai - vereséggel felérő - döntetlen miatti revansvágy. A bukik is valami ilyesmivel számolnak, hiszen a mérkőzés fogadási kínálatát látva sokkalta inkább hipotézisekre építenek a Ferencváros kapcsán, s nem az utóbbi időben nyújtott teljesítményre. Amennyiben utóbbit részesítenék előnyben, biztosan nem mozogna a Fradi oddsa a totális értéktelenség világában (1.45). Eszünk ágában sem lenne tehát a kimeneteles piacon rizikóztatni a vendégsikert. 

Ugyanakkor azt sem mernénk állítani, hogy a következő 90 percet is ki tudja húzni a Mezőkövesd, annak ellenére, hogy ezúttal hazai környezetben fogadják az FTC-t. Óriási meglepetés lenne, ha ilyen rövid időintervallumon belül kétszer is megviccelnék a rekordbajnokot. Bár benne lehet a pakliban, úgy véljük, hogy a kínálatban szereplő alternatív opciók szorzói ez esetben sem rejtenek értéket. 

Még egyszer nem lesz 0:0 az eredmény

Természetesen megvan rá az esély, hogy kétszer egymás után is gól nélküli remivel zárjanak a csapatok, ám a matematikai valószínűséget figyelmen kívül hagyva, úgy véljük, hogy ez a forgatókönyv szerda kora este már változhat majd. Ugyan továbbra sem tudjuk, ki lehet az, aki a vendégek oldaláról képes lesz szállítani a gólt, gólokat, mindazonáltal igen nagy baj kerekedhetne ki az Üllői úton ha ezúttal sem tudna találatot elérni a Fradi.

Akkor pedig végképp megszólalhat a riadó, amennyiben a győzelmet sem tudnák kicsikarni. Viszont mi valahol továbbra is bízunk a mezőkövesdiek küzdőszellemében. Bár a vasárnapi előzetesünk mindkét csapat lő gólt tippje elúszott, ezúttal sem tartjuk kizártnak, hogy talán egy dugóval meglephetik Dibuszt. Megérzés szintjén tehát a gólok piacán inkább az overek irányába mozdulnánk el, ugyanakkor nem vennénk mérget rá, hogy három találat beesik itt. A legkifizetődőbb stratégia ezúttal talán az élő fogadások nyújtotta lehetőségek kiaknázása lehet. Neked van valami erős megérzésed tippek terén? Ne habozz megosztani velünk!

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A ferencvárosi Lisztes Krisztián és Jose Marcos Martins, valamint a mezőkövesdi Marko Brtan a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában. Fotó: MTI/Derencsényi István