Három fordulóval az OTP Bank Liga idei pontvadászatának vége előtt mind a Mezőkövesd, mind pedig a Paks gárdája számára komoly téttel bír a vasárnap délutáni egymás elleni mérkőzés. Míg a Matyók tepernek a kiesés réme elől, addig a vendég tolnaiak akár megpályázhatják a dobogó második fokát is.

máj 14. 13:30
Tipp: Lesz gól mindkét félidőben
Unibet
1.50

Márciusban kibabráltak velünk a csapatok

Waltner Róbert menesztését követően a visszatérő Bognár György épp a Mezőkövesd ellen kezdte meg második paksi regnálásának korszakát. A zöld-fehérek kispadján ezúttal is remekül teljesítő tréner érkezésékor a Paks azonnali feltámadását vártuk, ami kijelenthető mára, hogy végülis bekövetkezett. Az edzőváltás során a 7. pozícióban tanyáztak Böde Dánielék, mostanra pedig reális esélyük lehet akár az ezüstérem megszerzésére is.

Böde Dániel - Paksi FC 001
A Böde Dánielt is soraiban tudó Paks látványos feltámadáson ment át tavasszal. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Bár a paksi menetelés tavasszal látványos volt, mégis a Matyók márciusban elrontották Bognár debütálását a kispadon. Ugyan a tavasz elején Kuttor Attilával meglehetősen jól szerepelt a Kövesd, azt mi se gondoltuk volna, hogy úgy nyernek Pakson a sárga-kékek, hogy Piscitelli még gól sem kap majd (0:2). Sajnos az akkori gólos tippünk ment is emiatt a levesbe, ám ez nem szegi kedvünket, hogy ezúttal is egy gólos fogadási tippet ajánljunk nektek a két együttes idei harmadik összecsapása kapcsán.

Kétarcú döntetlenek születtek az előző fordulóban

A pályára lépő felekben egyaránt közös, hogy az elmúlt játéknapon mindketten pontosztozkodásra kényszerültek. Szokták mondani, hogy döntetlen és döntetlen között is van különbség, s ez jól illusztrálható most a Mezőkövesd, illetve a Paks múlt heti remije segítségével.

A Matyók komoly kiesés rangadóra utaztak Fejér megyébe, ahol a botrányosan teljesítő MOL Fehérvár ellen kellett valamit felmutatnia Kuttor Attila legénységének. A Mezőkövesd nem igazán várta jó előjelekkel az összecsapást, hiszen Dino Besirovicsék zsinórban négy bajnokin zakóztak a székesfehérvári túra előtt. A mérkőzés nagyrészében dominált ugyan a Videoton, s úgy tűnt, hogy Dárdai potyagóljával könnyen lehet, hogy vereséget ismét szenvednek borsod megyeiek. A második játékrész elején aztán a semmiből egalizálni tudtak Vajda révén. Bár a meccs hajrájában ismét a Fehérvárnak állt a zászló, Kodro képtelen volt értékesíteni a megítélt büntetőt, így a Matyók jó nagy adag szerencsének is köszönhetően kulcsfontosságú pontot raboltak a Dunántúlról.

Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 011
Győzelemmel felérő döntetlent ért el Székesfehérváron a Kuttor Attila vezette Mezőkövesd. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 A Paks ezzel szemben dobogóért vívott összecsapáson vett részt a Debrecen ellen. Bognár György együttesének mérkőzései szinte kivétel nélkül gólgazdag csörtéket takarnak, ezért is volt kissé meglepő, hogy a 90 perc alatt végül egyik oldalon sem rezdült meg a háló. A 0:0-lás döntetlen talán a Paks számára lehetett kissé csalódás, hiszen hazai pályán növelhették volna jelentősebbre előnyüket a Lokival szemben. Most idegenben feltétlenül pontot, pontokat kellene hozniuk ahhoz, hogy őrizzék dobogós helyezésüket a véghajrára. Továbbá egy esetleges vendégsikerrel akár a második pozícióba is felkapaszkodhatnának az atomvárosiak.

Értelemszerűen rámegyünk a gólokra

Furcsa lenne, ha az ember egy Paks meccs elemzése során a mérkőzés fogadási kínálatában nem menne rá a gólok piacára. Sajnos a bukmékerek pontosan tisztában vannak Bognár György együttesének offenzív jellegével, illetve védelmének labilisságával. Ennek okán nem csoda, hogy a 2.5 over opciót az NB1 meccseihez képest igen nyomott oddson kapjuk (1.62).

Mindazonáltal érdemes lehet az Unibet gólos lehetőségei között kutatkodnunk, hiszen rengeteg variációt találhatunk különféle gólos fogadásokra. Minket ezúttal egy speciálisabb változat mozgat leginkább. Ugyebár a Paks legutóbb 0:0-lás döntetlent játszott, ami Bognár regnálása alatt kis túlzással ritka, mint a fehér holló. Bár pusztán csak statisztikai alapon nem ajánlatos fogadásokat kötnünk, azért valljuk be, hogy elég kicsi az esély arra, hogy a Varga Barnabásék egymást követő két fordulóban ne találjanak legalább egy gólt.

Amennyiben a feltevésünk helyesnek bizonyul, úgy a Mezőkövesd lépéshátrányba kerülhet. Mivel a hátralévő fordulókban a legfőbb kiesőjelöltek közül - Fehérvár, Honvéd, Kövesd - nekik van talán a legnehezebb sorsolásuk, így hazai pályán extrán motivált gárdát várunk a Matyók oldalán. Bár az utóbbi egy hónapban borzalmas periódust futnak Kuttorék, azért a Besirovic, Drazic, Molnár trió közül bárki találhat egy gólt, pláne egy olyan paksi védelem ellen, akik a meccseik többségén legalább egyszer hibázik.

Mindezek alapján úgy véljük, hogy reális sansz lehet arra, hogy ezen a találkozón mindkét félidőben esik gól valamelyik oldalon. Ezen tipp a két csapat szezonbeli két mérkőzésén eddig is ült volna, s reményeink szerint ezúttal sem szakad meg a sorminta. Motivációnak egyik gárda sem lehet híján, hiszen amint fentebb is kifejtettük, a Mezőkövesdnek a bennmaradást kellene minél előbb biztosítania, míg a Paksnak a dobogós helyezés megtartása lenne a legfőbb prioritás.

  • Mezőkövesd - Paksi SE tipp

    Lesz gól mindkét félidőben
    Unibet
    1.50

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés