A Phoenix Suns úgy vágott neki a szezonnak, hogy Chris Paul pályafutásában esetleg 1-2 szezon lehet még, illetve ez a keret sem fog sokáig együtt maradni. Most kell bajnoki címet nyerni, a franchise történetében az elsőt. Ez a szezon azonban eddig nem úgy alakul, ahogyan eltervezték. 

Jenner és Booker szakított

Devin Booker a liga egyik legjobb scorere, szinte bármikor képes 30 pontot dobni, a Suns egyik vezére. Korábban is jellemezték pályafutását ingadozások, de ebben a szezonban ez még látványosabb. Booker magánélete sokak számára ismert, ugyanis a világ legnépszerűbb influenszerével alkotott egy párt, Kendall Jennerrel. A kapcsolatuk két éve kezdődött (amerikai sajtóban még komplett idővonal is van az együtt töltött idejükről), de az elmúlt napokban robbant a bomba, hogy szakítottak. Arra hivatkoztak, hogy mindkettejük "naptárja" zsúfolt, így nem fér bele az idejükbe egy kapcsolat.

Elvileg ez a szakítás már majd egy hónapja megtörtént, így Devin Booker pályán nyújtott teljesítményén láthajtuk a hatásait. A jelek pedig nem igazán nevezhetőek pozitívnak, hiszen Booker teljesítménye még a szokottnál is ingadozóbb. Ha még az október közepén lejátszott meccseket nézzük, akkor még 30 pont felett átlagolt - itt elvileg még egy párt alkottak Jennerrel -, majd október végétől óriási hullámvölgy kezdődött Booker életében. Addig közel 50%-kal triplázott, a mezőnyből 53%-os hatékonyság jellemezte. Ezek egy ilyen sokat probálkozó játékos esetében kiemelkedő adatok, viszont ami utána következett, azt nem teszi ki az ablakba Booker. 

Azóta lejátszott 12 mérkőzést a Phoenix sztárja, ezeken 25,9 pontot átlagot, ami még egészen jó, de nem úgy a hatékonyság. Triplából 35%-os, míg mezőnyből 45%. Érezhetően visszaesett a játéka, ami a csapat teljesítményében is megmutatkozik. A szezont 3-1-es mérleggel kezdte a Phoenix, utána pedig 7-5-öt produkált, több meglepő vereséggel. Ehhez hozzájárult az is, hogy előbb Cameron Johnson esett ki a kezdőből, majd utána Chris Paul is. A Suns edzői stábjának újra kellett terveznie a szezont, hiszen elveszítette két kezdőjét, ráadásul a legnagyobb sztárjuk magánéleti gondokkal küzd. 

Mi lesz a Phoenix bajnoki esélyeivel?

Booker tényleg hektikus játékos, de most még mélyebb hullámvölgyeket élhet át. Chris Paul azért nem tudott soha bajnoki címet nyerni, mert mindig valami közbejött, leginkább egy-egy sérülés. Most már az alapszakaszban sem egészséges - eddig leginkább a rájátszásban sérült meg -, ehhez jön még hozzá az említett Cameron Johnson kiesése, így az alap kezdőből hárman hiányoznak. Deandre Ayton esetében is voltak problémák, hiszen nyáron mindenképp szabadulni akartak tőle, érthetetlen, hogy utána miért maradt mégis, hiszen megromlott a kapcsolata az edzői stábbal is. 

Adott tehát 2-3 úgynevezett injury-prone játékos, ketten mondhatni magánéleti gondokkal küzdenek, bár Ayton esetében kiemelték, hogy minden rendben van, de emlékszünk még a Gobert - Mitchell vitára, ahol a felek és a csapat is azt, mondta, minden okés, végül kiderült, semmi sem volt az. Ezek után felmerül, hogy amit a Phoenix jelenleg hozott pozitív mérlegként, az csak a szerencsének köszönhető vagy a kiugró egyéni teljesítményeknek? Bookernél érdemes nézni a számokat, hiszen amikor szenvedett, akkor többségében a Suns is veszített (igaz, akadt egy 49 pontos performansza és akkor is kikapott a Suns). 

Magyar idő szerint szerda hajnalban az a Los Angeles Lakers lesz az ellenfelük, akik szinte a semmiből feltámadtak. Nem biztos, hogy okos ötlet ellenük Bookeréket favorizálni. A Phoenix ugyanis képes meglepő vereségekre, ez a Lakers elleni vereség pedig bele is illene a profilba. Érdemes tehát elgondolkodni a +6,5 pontos hendin a Los Angelesre (1.95). A továbbiakban pedig okos dolog kerülni a hektikusság miatt a Phoenix-győzelmeket. 

Borítókép: Fotó: taniavolobueva/Shutterstock.com

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org