Apja nyomdokaiba léphet a 19 éves fiú? Fogadj rá az Unibetnél!

A világ egyik legnagyszerűbb Forma-1-es pilótája, Michael Schumacher 1991 őszén ismerkedett meg Corinna Betsch-csel, és később két gyermekük született: Gina-Maria (1997-ben) és Mick (1999-ben). Gyakran kérdezték a többszörös bajnokot, hogy mit szólna, ha gyermekei is versenyzésre adnák a fejüket. Egyszer válaszolt a kérdésre. "Van egy kis elektronikus Ferrarink. Gináé volt, de ő nem nagyon szerette, úgyhogy Mické lett, és mindössze egyévesen beleült és elkezdte vezetni. Alig hittem el. Boldog benne. Akkor, amikor járni tanult, elkezdett vezetni is" - mondta Michael Schumacher.

Mick Schumacher. Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com

A jelenleg 19 éves srác gokarttal kezdte karrierjét, 2015-től Formula-4-ben bontogatta szárnyait, több-kevesebb sikerrel, aztán 2017-ben belevágott a Formula-3 Európa-bajnokságba, amit második idényében meg is nyert. Tavalyi bajnoki címének köszönhetően a Forma-1 előszobájába kerül idén, hiszen az F2-ben folytatja a versenyzést. Szóba hozták a Red Bull, vagy épp a Toro Rosso ülése kapcsán is, de a Mercedesről is pletykáltak apja révén vélhetőleg, de Mick a Ferrari-családhoz kötelezte el magát.

Idén év elejéig privát módon versenyzett Mick Schumacher, nem állt mögötte nagy menedzser, vagy épp híresebb gyártó sem. Azzal azonban, hogy aláírt a Ferrarihoz, a felkészülésben és a szakmai háttérben is nagyot változik az élete. Az első F2-es szezonjára készülve az olasz istálló akadémiáján különböző szimulátoros teszteket végezhet, és tapasztalt szakemberektől kaphat tanácsokat.
Ha igazak a hírek, akkor egy F1-es teszten is kipróbálják Micket, hogy mire képes. Egyes kalkulációk szerint Kimi Räikkönen 2020-ban visszavonul, és az ő helyét átvéve a Ferrari fiókcsapatként üzemelő Saubernél a Schumacher fiú beléphet majd a Forma-1 világába. Pályafutását a továbbiakban az All Road Management irányítja (Charles Leclerc is ehhez a céghez kötődik), amit Jean Todt fia, Nicolas alapított. Jó kezekben van tehát, innentől csak rajta múlik a sorsa.

"Fantasztikus érzés a Ferrari partnerségébe kerülni. Örülök, hogy a motorsportos jövőmet vörösben, a Scuderia Ferrari-család részeként tölthetem” – mondta Schumacher, majd hozzátette, hogy profi háttér van most már mögötte. "Óriási mértékű szakértelem van itt a Ferrarinál van, amiből csak profitálhatok. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elérjem az álmomat, és F1-es versenyző lehessek" - zárta mondandóját Michael Schumacher fia. Évek múlva nem versenyző, hanem világbajnok is lesz? Ha fogadnál rá, akkor irány az Unibet fogadóiroda!

Mick Schumacher 2025 előtt világbajnok lesz?

A kínálatot az Unibetnél találod a Motorsportok - Forma 1 - Speciális részen!

Borítókép: Mick Schumacher. Fotó: PHOTOMDP / Shutterstock.com

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org