Amikor édesapád hétszeres világbajnok, akkor nehéz örökséggel kell megküzdened. Mick Schumacher kapott lehetőséget, de nem tudott élni vele. Most valahogy próbál a Forma-1 közelében maradni, de ebben sem túl sikeres. Mindössze kétszer szerzett pontot 43 nagydíja során, és ritkán adnak második esélyt a Száguldó Cirkuszban. Vajon látjuk még a Forma-1-ben?

Mick Schumacher nem tudott bizonyítani

Jól indult a pályafutása, joggal bizakodhattak a megszállott Michael Schumacher szurkolók, hogy a nagy kedvenc fia is fényes karriert fut majd be. Nyerni tudott a Formula-3-ban és Formula-2-ben, majd jöhetett a Forma-1-es debütálás. Csatlakozott először a Ferrari akadémiájához, majd 2021-ben debütálhatott a Száguldó Cirkuszban, akkor már a Haas alkalmazásában. Első szezonját az egyéniben a 19. helyen zárta pont nélkül csapattársát megelőzve.

"Abban a két évben, amíg a Forma-1-ben versenyzett Mick Schumacher, azt a benyomást keltette az istállók vezetőiben, hogy igazából nincs szükségük rá. Nem mutatta meg, hogy hé, itt vagyok képes vagyok rá. Nem volt kiugróan jó, és ennek megvannak a következményei. Nincs olyan csapat, ahol most bíznának a képességeiben"

nyilatkozta Christian Danner, korábbi F1-es pilóta.

A következő idényben is maradt a Haasnál, de ugyanakkor a Ferrari tesztpilótája is lett. Megszerezte első pontjait, végül a 2022-es szezont 12 ponttal a 16. helyen zárta. Ezzel be is fejeződött az aktív pilótai pályafutása a Forma-1-ben, hiszen idén már nem kapott ülést egyetlen istállóban sem. Váltott azért csapatot, a Mercedes tartalékversenyzője lett. Nagy kérdés meddig tart ki az árnyékban, és mikor engedi el az álmait.

Forma-1 - Magyar Nagydíj 013
Mick Schumacher itt még a Haas versenyzőjeként.MTI/Balogh Zoltán

Jövőre sem talál vissza a rajtrácsra

Egyelőre úgy néz ki, hogy 2024-ben nem láthatjuk majd az F1 mezőnyében, hiszen a Mercedes két versenyzői helye foglalt. Lewis Hamilton végül hosszabbított és George Russellnek is van szerződése, így jelenlegi istállójánál kiegészítő ember maradhat jövőre. Nyilván versenyző típus Mick Schumacher, ezért egy újabb teljes évig nem szeretne távol maradni a futamoktól. Egyetlen hely kiadó már csak, mégpedig a Williamsnél!

Ez járható út lenne, hiszen a Williams és Mercedes kapcsolata igen szoros. Viszont nincsenek lenyűgözve a Williamsnél, igazából egyetlen jelölt sem túl jó megoldás. Mick Schumacher mellett pályázik az ülésre Felipe Drugovich és a jelenlegi pilótájuk, Logan Sargeant. Sok pénzt emlegetnek Drugovich esetében, Ralf Schumacher szerint ő lesz a befutó, pedig unokaöccse jobb lenne szerinte. Az utolsó futam után döntenek a Williamsnél.

Ferrari, Mercedes végül Alpine?

Valószínűleg azt a döntést várja Mick Schumacher is, hiszen szóba hozták egy másik versenysorozattal. Azt elismerte, hogy vannak tárgyalások, de döntés még nem született. Azért ha összességében nézzük a pályafutását, nem felfelé ível. Ferrari tesztpilóta, Haas versenyző, Mercedesnél tartalék, és most egy Williams ülésre vár, amire ketten esélyesebbek nála. Ezért tűnik úgy, hogy az Alpine-hoz fog szerződni, amely az endurance-világbajnokságon is érdekelt.

Szavazás

Láthatjuk még a Forma-1-ben Mick Schumachert?


Igen7 (31%)

Nem15 (68%)


Összes szavazó: 22

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mick Schumacher. Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com