Mindkét csapat egyaránt az Olasz Kupa negyeddöntőjében esett ki, pedig favoritok voltak, lett volna lehetőségük idén egy kupadöntőre. A Milan szezonja így kifejezetten nehéz lett, de a Románál sem örültek feltétlenül a kiesésnek.

jan 14. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Mindkét csapat gólt szerez
Unibet
1.92

Botrányos játékvezetés Milánóban, szomorú Mourinho Rómában

Kezdjük elemzésünket a Milan - Atalanta negyeddöntővel az Olasz Kupából, ahol végül a bergamói klub jutott tovább. A mérkőzésnek azonban jelentős visszhangja volt, elsősorban a bíráskodás és a VAR miatt. A továbbjutást eldöntő találatot egy büntetőből szerezte az Atalanta, mely eléggé vitatható volt, itt is van róla egy rövid összefoglaló:

Az 59. percben Alex Jimenez belépője után Marco Di Bello játékvezető tizenegyest ítélt az Atalanta javára. A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint nem történt szabálytalanság, a felvételen jól látható, hogy a Milan spanyol szélsőhátvédje egyértelműen eltalálta és elpöckölte a labdát, azonban a VAR-szobában helyet foglaló Paolo Valeri meglepő módon mégsem jelzett. Ráadásul Aleksej Miranchuk bal lábának mozgásából látható, hogy már a belépőt megelőzően dobta magát az eséshez.

Graziano Cesari volt játékvezető az esetet megvizsgálva kijelentette, hogy nem volt büntető. A hosszabbításban volt egy újabb kritikus és vitás pont, ahol Di Bello megint hibázott, hiszen az Atalanta mezőnyjátékosa kézzel ért labdához, de a bíró nem fújt büntetőt. Az olasz játékvezető rögtön lefújta a meccset, hiába zúdult rá a reklamációk össztüze. A Milan mérkőzése tehát így végződött, csapat feszült, de Rómában sem voltak boldogok a Lazio elleni botrányos kiesést követően.

Nagy nehézségeink vannak, és küzdünk, hogy megbirkózzunk velük. [...] Ma pedig egy büntető miatt veszítünk a modern futballban. Nem mondom, hogy büntető volt, vagy nem, de ha a játékvezető három méterről nem adja meg, akkor miért vizsgálják... [...] A kupából való kiesés mindannyiunkat nyomaszt, amikor különösen ezekre a hihetetlen szurkolókra gondolunk. Vessünk véget ennek a szörnyű körforgásnak vasárnap Milánóban.

nyilatkozta José Mourinho a Lazio elleni derbit követően.

Érezhetően mind Rómában, mind Milánóban feszültek a felek, emellett pedig a bajnokságban sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzelték. A nemzetközi kupában is szenvedtek, mindkét klubnak plusz körre van szüksége az Európa-ligában, hogy elérje a nyolcaddöntőt, szóval mondhatni ez a csalódottak csatája. Harc azért, hogy elérjék a top4-et, az szinte minimális elvárás.

Milan: Megint Pioli jövője a tét

Alig telt el egy év, Stefano Pioli megint az állásáért harcol Milánóban. Talán még emlékszünk a tavalyi Inter elleni városi derbire az év elején, ahol egy hosszas szenvedést próbált megtörni Pioli egy extrém defenzív játékkal. Ott végül megmentette az állását, de vajon idén is sikerül? A bajnoki cím elúszott, mint ahogyan az Olasz Kupa is, maradt az Európa-liga, ahol szintén nem egyszerű nyerni, míg a Serie A-ban legalább a dobogó harmadik fokát meg kéne csípni. A vezetőség elvileg tavasszal dönt a sorsáról, szezon végéig biztosan marad, viszont sok kritika érte őt, csalódtak a vezetők. Az utódokról már hallani: Antonio Conte vagy Thiago Motta.

Roma: Mourinho sincsen könnyű helyzetben

Nem mondták ki egyértelműen, de José Mourinho helye sem biztos Rómában. A csapat játéka a szurkolók szerint is nézhetetlen, igaz, hogy az első két szezonban jöttek az európai kupadöntőn, de erre idén semmi garancia sincsen. Papíron a mostani a legerősebb keret, ami már abszolút a portugál kedve szerint lesz összerakva, de érezhetően döcögős a játék. Egyfelől betudható ez a sérüléseknek is - bár erről mesélhetnének Milánóban is -, másfelől pedig annak, hogy Mourinho taktikája nem biztos, hogy hatásos az olasz ligában, inkább a nemzetközi kupában érhetnek el újból sikereket. 

Milan - Roma tipp és élő közvetítés

A csalódottak csatájában a Milan tűnik az erősebbnek, de nem biztos, hogy ez a pályán is megmutatkozik. Az azonban Pioli malmára hajtja a vizet, hogy még sosem kapott ki Mourinhótól, 3 győzelem és 2 döntetlen a mérlege, de van még egy állandó tendencia, ez pedig az, hogy mind az öt találkozón mindkét csapat betalált. A sok gól is evidens volt kettejük párharcában, ezekre most is van esély, mert a Milan védelme nem meggyőző a sok sérült miatt, de a Roma sem bízhat abban, hogy lehozza kapott gól nélkül a találkozót.

  • Élő közvetítés: Sport2 (20:45)

Unibet, TippmixPro vagy Vegas

A két edző összehasonlítása kapcsán kitértünk a tendenciákra, ami alapján a mindkét csapat gólt szerez egy jó opció lehet erre a mérkőzésre, de vajon hol találjuk rá a legjobb szorzót? Három iroda kínálatát vizsgáltuk:

A TippmixPro és az Unibet kínálata fej-fej mellett ezen a piacon, Vegas kicsit elmaradva, de mi a helyzet a 2,5 gól feletti tippekkel? 

Ennél érdekesen alakult a piac, hiszen megint az Unibet az élen, de most mellette a Vegas áll, míg a TippmixPro kicsit elmaradva. Mi maradunk a gólok piacán a mérkőzés kapcsán, jól láthatóan minimálisak az eltérések az irodák között egy ilyen topligás derbin.

  • AC Milan - Roma tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    Unibet
    1.92

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés