Melyikük a fontosabb? Papu Gómez vagy Josip Ilicic? Esetleg Gian Piero Gasperini?

Gómez-hatás

Egy olyan dolog, melyről azt gondolták, hogy létezik, de mégsem. Mikor az Atalanta sztárja, Papu Gómez összeveszett az edzővel, Gian Piero Gasperinivel, nem sok jót jósoltak az olasz szakembernek. Azonban Bergamóban másképp gondolnak: egy játékos sem állhat a csapat felett. Ennek értelmében Gómez száműzve lett, míg Gasperini tovább végezhette a munkáját. Várták a visszaesést, de épp az ellenkezője következett be. 

Először abba kapaszkodtak a fogadók az Atalanta kapcsán, hogy megnézték, mire volt képes az elmúlt években, mikor nem játszott Papu Gómez. Ez azonban egy dologra nem világított rá: már tavaly is érezhető volt, van egy fontosabb láncszem az argentin játékosnál. Josep Ilicic a tavalyi szezon második felében mentális gondokkal küzdött, csapat pedig szép lassan elfogyott. Amikor a szlovén csúcsformában volt, bárkit gólokkal vertek, nélküle nehézkes volt a győzelem.

Josip Ilicic (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Ilicic visszatérése nem az ideális mederben haladt, de úgy tűnik, kezd visszatalálni arra a szintre, ahol 2020 első hónapjaiban volt. Gólpasszokat osztogat, míg a két kolumbiai szerzi a gólokat. Egyre jobban működik a rendszer, igaz, hogy a Genoa ellen kisebb hiba csúszott a gépezetbe: Genoa minimum 3-4 gólt lőhetett volna, annyi tiszta helyzetük volt. A védekezés pocsék volt bergamói részről (de mondjuk nem is az a legfőbb erősségük), Gollini mentett nekik egy pontot. 

Valószínű, hogy ez is közrejátszik abban, hogy 1.70 környékén fogadhatunk az Atalantára az Udinese ellenében. A gond az, hogy hiába kapott ki mostanság szinte mindenkitől az Udinese, annyira rosszul nem játszottak. Sampdoria ellen például kifejezetten jó első félidőt produkáltak, megszerezték a vezetést a második félidőben, majd gyakorlatilag a semmiből fordított a Sampdoria egy büntetőből és egy esetleges akcióból. 

Rodrigo de Paul játékán látszott, nemcsak az argentin, de mindenki nagyon motivált, viszont nincsen szerencséjük. Az Atalanta győzelemtől két dolog óva int: hétvégén a Milan lesz az ellenfelük, illetve nem mindig remekelnek közepes favoritként. Inkább a gólok szoktak náluk érvényesülni (2,5 over: 1.68). Szerintetek melyik éri meg jobban? Atalanta győzelem vagy 2,5 gól felett, közel hasonló szorzón? Fogadásépítővel még kombinálhatsz egy "biztosabb" tippet 1.44-ért: X2 + 1,5 gól felett. Ez már jobb befektetés?

Borítókép: Alejandro Gomez (Fotó: sbonsi / Shutterstock.com)

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org