Szombat még nagyon messze van, de mi már 4-5 nappal a mérkőzés előtt le akarunk csapni a szorzóra. Ebben lehet az ANK legnagyobb értéke?

Elmérték a szorzókat?

Amint véget ért az Afrikai Nemzetek Kupája hétfői programja, arra lehetett számítani, hogy a Gambia - Kamerun meccsen utóbbi csapat lesz a favorit, de arra nem, hogy ennyivel. Fals oddspárok alakultak ki, amik nem tükrözik a valós esélyeket? Gambia győzelmére 8.50-es szorzót adnak, míg Kamerun sikere 1.52 a rendes játékidőben. Vizsgáljuk meg ezt kicsit jobban, mivel a Kamerun - Comore-szigetek nyolcaddöntőben történtek érdekes események. 

Kamerun eddig szórta a gólokat, de igazán komoly ellenfelük nem volt. Comore-szigetekkel is jól jártak a nyolcaddöntőben, pláne azok után, hogy kiderült, nem bevethető az ellenfél csapatának harmada a koronavírus miatt. Úgy készültek a találkozóra, hogy nem maradt bevethető kapusuk (két hálóőr karantén alatt volt, egy pedig sérüléssel bajlódott), így egy balhátvéd állt a kapuban. 

Kamerun a házigazda, Comore-szigetek pedig ezek után még kapott egy emberhátrányt is a 7. percben, miután kiállították a játékosukat (nincsen bevethető kapusuk, "vészkapussal" játszanak, 10 emberrel a torna favoritja ellen). Vincent Aboubakar bombaformában, Karl Toko Ekambi pedig szintén kiváló támadó a hazaiaknál. Mi várható ilyenkor? Kiütés Kameruntól, de ehelyett épphogy nyert 2-1-re, balhátvéd "kapus" kiválóan védett, utolsó 5-10 percben még a mérkőzés is nyílt volt. 

Ez a Kamerun próbálja legyőzni a nyolcaddöntőben a tornán legjobban védekező Gambiát. Akik ellen mindössze Mali tudott betalálni (azt is büntetőből), legutóbbi meccsük kapcsán pedig mi is bővebben írtunk róluk. Azt gondolom, hogy még a rendes játékidő Gambia vagy döntetlen sem irreális (2.48), de még nagyobb a realitása a Kamerun kevés gólnak. A címben feltett kérdésre pedig a válasz: ha minden a tervek szerint alakul, akkor Gambia szorzója csökkenni fog, így akár már meccs előtt cashouttal ki lehet szállni. 

Az írásban közölt szorzó a Unibet-től származik és ekkor volt érvényben: 2022.01.25. - 10:30

  • Gambia - Kamerun Tipp

    Kamerun 1,5 gól alatt
    1.76 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org