Mire fogadjunk a hétvégén?

NFL 2011

 

Mire fogadjunk a hétvégén? című rovatomban leírom az általam legjobban preferált tippeket a hétvégére, ezek lehetnek szoló vagy kombi tippek. Természetesen rövid indoklást mindegyik tippemhez csatolok. A tippek kiválasztásánál a Bet365 fogadóiroda ajánlatából fogok válogatni. Hogy mennyire komolyak ezek a tippek? - ezeket én is élesben játszom az irodánál.

 

 


Washington Redskins - San Fransisco 49-ers

 

Első kiszemelt mérkőzésem a gyengélkedő Washington és a feltörő 49-ers találkozója. Nagyszerű formában a vendég csapat, és nem nagy kockázat kimondani, hogy pár forduló múlva akár már a rájátszás is zsebben lehet, ugyanis nagyon gyenge ez az NFC West (idén is). A Redskins nagy meglepetésre még a korai fordulókban vezette is saját csoportját és meglepetés-győzelmeket aratott, de a rengeteg sérülés és a többi csapat késői, de eszmélése közbeszólt. Matematikailag meg van a Frisco esélye is, hogy lemaradjon a playoffról, illetve a fővárosiak is bejuthatnak, de ha reálisan nézzük a dolgokat erre aligha van esély. Nagy formában tehát a San Fransisco, könnyed győzelemmel hangolt a Browns ellen erre a találkozóra, még a Redskins 0 ponton maradt és 10 sacket nyelt be a csapat, ami klubrekord. Tudjuk, hogy Rex Grossman helyett már 3 meccse John Beck játszik, de ő sem képes megváltani a világot. Nem rossz a srác, de nincs akkora klasszis, hogy egymaga kihúzza a csapatot a szarból. Nem is beszélve arról, hogy mennyire védtelenül kell végigjátszania a meccseket, igazi jó célpont nélkül. Chris Cooley egész szezonra kidőlt és Santana Moss is egy darabig pályán kívül marad. Nincs egy elit futó sem a csapatban, aki igazi playmakerré válhatna ugyan csak a sérülések miatt. Tim Hightower, Tashard Choice biztosan nem fog tudni pályára lépni. Ryan Torain pedig nem tudja helyettesíteni az RB igazi feladatát. utolsó 3 meccsén nem jutott 22 yard fölé. Amit tudnunk kell, hogy a 49-ers futás elleni védelme a legjobb a ligában, tehát sok jóra nem számíthat most sem Torain. Nagy nyomás lesz a passzjátékon, akarom mondani Becken és egyedül nem fogja elbírni. Fred Davis TE a csapat legfoglalkoztatotabb elkapója, de biztos vagyok benne, hogy nem egyszer fogják kettőzni a mecscen. Jabar Gaffneynek kéne igazán újat mutatnia ahhoz, hogy legyen esélye a levegőben a Skinsnek. A túl oldalon egy remek formában játszó Frank Gore készül ismét 100 yard fölött futni, amivel zsinórban 5. meccsén érné el a bűvös határt (mondani sem kell micsoda egyéni csúcs lenne) és igencsak meg van rá az esélye. Gore futásaira remekül alapozik a Frisco és Alex Smithnek úgy tűnik sikerül megtalálni az aranyközép utat. Nem vállal rengeteget, de azt az alapot hozza, ami szükséges a jó offensemunkához. Vigyáz a labdára és kétes szituációkba nem megy bele. Nem ligaverő offense van a Frisconak, de megbízható. Nem kéne, hogy gondot okozzon a 49-ers védelmének a Skins kevés ponton tartása. Minden jel arra utal, hogy a vendégek megszerzik 7. győzelmüket a Washington pedig szokásához híven elkezd süllyedni a szezon középső részében.

 

Tippem: San Fransisco 49-ers -2.5

Odds: 1.58

Iroda: Bet365


San Diego Chargers - Green Bay Packers

 

Chargers bosszantó csapat tud lenni, ha rájuk fogad az ember. Probléma van a csapatnál nem kicsi, és ezt a két utolsó mérkőzésük gyönyörűen tükrözte. Kezdődött a Jets elleni második félidővel, mikor 0-n maradt a támadócsapat és folytatódott a Chiefs ellen a turnover csata, amit végül 5 labdavesztéssel zárt a Chargers. Bosszantó hibák és hatalmas tanácstalanság, ami a csapatnál folyik. Egy ilyen jó erőkből és minőségi játékosokból álló csapat, amely akár Super Bowl esélyes is lehetne hiányzik az összhang. Rivers játékának a rovására is megy és csak úgy jönnek az INT-ök. Ha meg földön tartják a labdát egyszerűen nem múlik el meccs, hogy ne lenne fumble. A hétfő esti meccsen lyukas markú, de amúgy remek formában lévő Ryan Matthews kidőlt a sórból és a hírek szerint nem fogja tudni vállalni a meccset. Hiánya persze, hogy káros a futójátékra nézve. Őt a miatta háttérbe szorult Mike Tolbert helyettesítheti és léphet fel ismét első számú RB-nek, akit Brinkley támogathat. Ugyancsak kétséges Malcolm Floyd játéka is, ami nagy érvágás lenne a Chargers passzjátékában. Láthattuk, hogy Vincent Jacksonon kívül igazán megbízható célpontja csak Floyd és Gates. Nos Gates akkora TE ikonná nőtte ki magát az évek során, hogy nincs olyan meccs, ahol ne kettőznék meg és ne őriznék mint a szemük fényét. Most sem számíthatunk másra. San Diego védelmére nagy feladat vár, ugyanis még senki sem tudta megállítani a Rodgers-féle Green Bay offenset. A Chargers 3-4-es felállása alkalmas lehet, de nem biztos, hogy elég ahhoz hogy kevesen tartsa a ligaoffenset. Jammer CB-re hívnám fel a figyelmet, aki borzasztóan fegyelmezetlen tud lenni és rengeteg büntetést hoz össze csapatának, vele vigyáznia kell a defensenek. Igazán hosszú nagy futást nem jósolok a Packers RB-jeinek, mert illő lenne azért a futásokat megtartania a Chargersnek. Hatalmas kérdés viszont, hogy mit fognak kezdeni a passzjátékkal. Támadásban is maradandót kell alkotniuk és bőven 24 fölé menniük a győzelemhez. Passzokkal sebezhető a Packers, de fentebb már említettem, hogy az sem lesz egyszerű. A speciális egységről még annyit, hogy az egyik legrosszabb a Chargersé a ligában, ami alkalmat adhat egy Randal Cobb nevezetű rookienak, hogy ismét le tegye névjegyét a visszahordások révén. Egyszerűen annyira összehangoltan kéne működnie a defensenek és az offensenek a találkozón a hazaiak oldalán és kevés eladott labdával valamint hibával lejátszani a mérkőzést, hogy én nem tudom kinézni a mostani Chargersből. Hatalmas Pál-fordulat kéne, hogy legyen esélyük a menetelő Green Bay legyőzésére. Gyengíti a tippet a Green Bay hatalmas sorozata, 7-0-ás mérlege, aminek valamikor meg kell szakadnia. Ez a Chargers elleni meccs a hazaiak formája miatt viszont igen csak hozható kategóriába tartozik.

 

Tippem: Green Bay Packers

Odds: 1.40

Iroda: Bet365

 

Kombinált odds: 2.21

Megtekintve 1028 alkalommal

Hozzászólások

  1. brett favre szerint
    vasárnap, 2011 november 06. 22:55:35

    Frisco tipp tökéletes volt, de Damarcus Waretől nagyon hiányzott egy tackle ezen a napon!! Nem értem hogy lehet ekkora különbség múlt heti és mostani játéka között (15 szerelés, most pedig 3)!!!

  2. benikun szerint
    vasárnap, 2011 november 06. 23:13:26

    DeMarcus Ware-től én is vártam volna még minimum egy tacklet. A múlt heti meccs szerintem élete meccse volt, 15 tackle mellett még 4 sacket is szerzett félelmetes teljesítmény volt. Most viszont sajnos benne maradt még az az egy ami kellett volna. Lynch-csel nem tudtak mit kezdeni a futásoknál talán ez is lehetett az oka, hogy nem lett meg a határ. :

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!