A Barcának mindössze annyi a feladata, hogy eggyel több gólt rúgjon a Granada ellen? Valószínűleg igen, de azért nem árt jobban megtanulni a hátvédsor tagjainak nevét!

Egy új korszak kezdődik

Nem olyan rég volt még, mikor Carles Puyol rutinos rókaként vezényelte a védelmet, közben figyelt Gerard Piqué "hülyeségeire" is, majd Piquéből lett a nagyöreg, akinek elvileg figyelnie kéne Lenglet munkájára. A gond az, hogy Piqué sérült, Lenglet pedig instabil, nem képes konstans jó játékra. Maradt a védelemnek Umtiti, akit inkább mellőznek a formája, így a 20 éves Sergino Dest mellett, Ronald Araújo (21 éves) és Óscar Mingueza (21 éves) kezdhet. 

A hétvégi bajnokin Jordi Alba viheti fel a hátvédsor átlagéletkorát, de könnyedén megeshet, hogy Júnior Firpo (24 éves) kap lehetőséget helyette, mivel Albának sem árt a pihenés. A Barcelona szerdán bajnoki mérkőzést pótolt Bilbaóban, ahol azért volt tempó és hosszú idő után először, látványosan játszottak a katalánok. Lionel Messi kimagasló volt, Pedri szintén, de mi a helyzet a védelemmel?

Jordi Alba (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Ernesto Valverde távozása után, nem nehéz már betalálni a Barcelona kapujába. Ezt ki is használják az ellenfelek, ezért is álltam érthetetlenül, mikor megláttam a mindkét csapat gólt szerez opciót a Granada elleni szombati meccsre: 1.70. Evidesnek tűnhet, hogy a katalánok begyötörnek egy gólt, de képes ez a védelem ennyi fiatallal kihúzni 90 percet a Granada otthonában?

A hazaiak minden második kaput eltaláló lövésükből gólt érnek el a Los Cármenes stadionban, meccsenként átlagban 3-4 alkalommal eltalálják a kaput. Így már könnyű kisakkozni, hogy a BTTS-nek jönnie kéne, de van egy gond: ez a Barca védelem Lenglet kiválásával csak jobb lehet, mert sokszor épp a rutinos hátvéd volt a bizonytalan a fiatalok között. Araújo szépen felnőtt a feladathoz, Mingueza is sokat fejlődött, Dest lehet a kérdőjel. Mt gondoltok, megéri 1.70-ért a mindkét csapat gólt szerez

Borítókép: Sergino Dest (Fotó: sbonsi / Shutterstock.com)

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org