Az első meccsen nem volt hiány fordulatokban, de vajon tartogat-e még valami meglepetést a párharc?

Ideje változtatni!

Az odavágón a PSG volt az agilisabb csapat, Neymar volt a támadójáték középpontjában, de elsősorban szögletek után veszélyeztették Ederson kapuját. Az angolok a második félidőben "tértek magukhoz", de így is két rendkívül szerencsés gól kellett, hogy egyenlítsenek. Az nem volt benne a mérkőzésben, hogy ők nyerni fognak Párizsban. Kicsit részletesebben megvizsgálva, taktikai szempontból sok dolog úgy alakult, ahogyan az előzetesben vártuk. 

Mbappé megpróbálta az elfutásokat Zinchenko/Cancelo oldalán, de készült erre Guardiola is, hiszen korai szabálytalanságokkal akadályozták a francia játékos kontratámadásait. A Manchester Citynél az egyik kulcsjátékos Bernardo volt, aki aktív részt vállalt a PSG védelmére irányzott presszingből, míg mélyebb védekezésnél visszalépett Verrattival, hogy ne alakítson ki létszámfölényes helyzetet a PSG. 

Pochettino csapata azonban rendre jól reagált Guardioláék letámadására, rögtön játszották át a másik oldalra a labdát, ahol üresen várta Neymar vagy Di María az ívelést. Mindkét csapat előnyére szolgált, hogy univerzális játékosok alkották a középpályát és a támadósort, így folyamatosan lehetett cserélni a pozíciókat. A franciák ebből a szempontból is fölényben voltak, igyekeztek létszámfölényes helyzeteket tudtak kialakítani középen a visszalép Neymar - Di María duó miatt (ezeket próbálták akadályozni Bernardóék). 

Hiába nyerte azonban az angol csapat az odavágót, illetve fogadják otthon a PSG-t, mégis Guardiolának kéne változtatnia a taktikán. A területszűkítés nem megoldás a franciák technikás játékosaival szemben. Egyszer kell csak elmennie Mbappénak egy kontránál (ha pályára tud lépni...), rögtön szorossá válik a párharc. Érdemes megjegyezni, hogy Idrissa Gueye eltiltott, valószínűleg támadóbb felfogásban fog pályára lépni a Pochettino csapata

Moise Kean szerepet kaphat, de végre bevetheti a hosszú ideje sérülés miatt jegelt Mauro Icardit is. Mi lehet a gond? Az, hogy hiába írtunk Kylian Mbappé kontráiban rejlő potenciálról, a francia klasszis nem utazott el a csapattal Angliába. A hétvégi bajnokit kihagyta sérülés miatt, kérdéses a játéka. Nélküle teljesen más taktika kell a PSG-től, ráadásul Gueye személyében egy fontos láncszemet veszíthet a középpályáról a francia csapat.

Verrattira több feladat hárulhat, eltűnik a "szabadabb" feladatköre, pedig ő lehetett volna a vendég siker kulcsa. Pochettino és csapata nehéz helyzetben van, így hiába tűnik jó megoldásnak az X2 (2.20), érdemes vele megvárni a kezdőket (játszhat-e Mbappé?). Ha nem léphet pályára, akkor érdemesebb a gólok irányába orientálódni, könnyedén benne van, hogy Guardiola inkább a meddő kontrollra helyezi majd a hangsúlyt és lehoznak inkább egy kevesebb gólos meccset (3,5 gól alatt: 1.57). 

Borítókép: Sportfogadas.org

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org