Szerda hajnalban 16 mérkőzést rendeznek az amerikai profi baseball ligában (MLB), szóval bőven van miből szemezgetni. Három derbit, a St. Louis - San Diego, a San Francisco - Milwaukee és a Baltimore - Oakland összecsapásokat vettem górcső alá, no meg persze egy fogadással is készültem a játéknapra.

Könnyű győzelem előtt a Cardinals

A National League-ben a Central divízió kínálja az egyik legizgalmasabb csatát, miután a Chicago Cubs, a Milwaukee Brewers, a St. Louis Cardinals és még a Pittsburgh Pirates is eséllyel pályázik a rájátszásra. A címvédő Cubs jó formának örvend és a csoport utolsó Cincinnati otthonába látogat, ahonnan nagy valószínűséggel legalább két győzelmet elhoz, de az is lehet, hogy kisöpri a riválist. Fel van adva így a lecke az üldözőknek, többek között a Pintyeknek, akik a San Diego Padres-nél vendégeskednek.

Lance Lynn Cardinals 001

Lance Lynn. Fotó: Keith Allison/Flickr

A kaliforniai csapat nyugaton nem igazán tud labdába rúgni a Los Angeles Dogers, Colorado Rockies és Arizona Diamondbacks trió mellett. A San Diego fő problémája a gyenge ütősor, amely a napokban különösen rossz formát mutatott. Hazai pályán a Washington ellen négy mérkőzésen mindössze hat (!) pontot tudtak összekínlódni, ami borzasztóan kevés. Ilyen formában sok esélyük a rutinos Lance Lynn ellen sem lesz, aki idén 10-6-os mutatóval áll 3.05-ös ERA mellett. Ez nagyon rendben van, pláne annak fényében, hogy sérülés miatt a tavalyi komplett szezont kihagyni kényszerült. Az SD akkor gondolkozhat a győzelemben, ha sikerül kevés ponton tartania a Cardinals ütőit, de erre Clayton Richarddal nem sok esélyük van. Ugyan a tapasztalt pitcher néhány napja élete meccsét játszotta a Philly ellen, de ahogy mondani szokták, egyszer volt Budán kutyavásár. Idegenben egyébként is sokkal gyengébben teljesít, míg a Cards otthon korrekt mutatóval rendelkezik. Nálam ez egyértelmű hazai siker, a St. Louis a kiélezett playoff-harcban nem is engedheti meg magának, hogy ilyen meccseket elveszítsen. 

Kozmetikázhat a Milwaukee

Mindig kínos, ha egy csapat nullára kap ki, főleg, ha azt a liga egyik leggyengébb alakulata ellen teszi. Márpedig a Milwaukee Brewersszel ez történt kedd hajnalban, a San Francisco Giants otthonában az első meccsen 2-0-ra maradt alul. Azért is fájó ez a Sörfőzőknek, mert mint ahogyan azt fentebb írtam, a Cardinals mellett ők is harcban vannak a Central divízió első helyéért. Mentségére legyen a Milwaukee-nak, hogy Chris Stratton ellen ütöttek, akiről viszonylag kevés információjuk van.

Jeff Samardzija Giants 001

Jeff Samardzija. Fotó: Mike LaChance/Flickr

Az Óriásoknál ezen a meccsen kezdő Jeff Samardziját viszont nagyon jól ismerik. A 32 éves pitchernek voltak sokkal jobb szezonjai, idén a 8-12-es mérlege mellett 4.79-es ERA-t tud felmutatni, ami hazai környezetben sem sokkal acélosabb (4.48). Eljött a Milwaukee ütőinek ideje, egyébként is ritka, hogy egy alapvetően korrekt támadósor két egymást követő meccsen komolyat betlizzen. A vendégeknél Jimmy Nelson kezd a dombon, aki jobb szezont fut, mint a korábbi években, idegenben sem jön zavarba, ezt a 4-2-es győzelem/vereség mutatója is jelzi. Viszonylag sok pontot és Brewers sikert szimatolok.

Egekben a line

Igazi pontháborúra van kilátás a Baltimore Orioles és az Oakland Athletics összecsapásán. A Baltimore még harcban van a rájátszásért, az Oakland viszont 54 győzelemmel nem igazán reménykedhet, jelenleg utolsó helyen áll nyugaton. A csapat egyik nagy gyengesége az ütősor, ugyanakkor Khris Davisék kiélhetik magukat ezen a meccsen, miután a Baltimore-ban az egykor szebb napokat is látott Ubaldo Jimenez kezd. A dominikai pitchernek voltak egészen parádés szezonjai, az elmúlt években viszont finoman szólva sem nyújt acélos teljesítményt, az idei szezonja pedig különösen pocsék, ezt a 6.47-es ERA-ja is jól jelzi. Ha valaki ellen, akkor Jimenez ellen illene alkotnia az Oaklandnek. Nagy problémája várhatóan a Baltimore-nak sem lesz a pontszerzéssel. Egyrészről az Orioles ütősora a legjobbak közé tartozik, másrészről az újonc Paul Blackburn nem az a kezdő dobó, akitől rettegnének az ellenfelek, bár első szonjában teljesen jó ez, amit eddig mutatott. Túlságosan nem meglepő, hogy 11 pontnál húzták meg az over/under határát. 

Európai labdarúgás bónusz

Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org