Szerdán már késő délután megkezdődnek a küzdelmek az amerikai profi baseball ligában (MLB), azonban, aki az általam választott tippekért szeretne izgulni, annak bizony virrasztania kell, ugyanis mindkét meccsre csütörtök hajnalban kerül sor.

Szárnyal a címvédő

A tavalyi bajnok Chicago Cubs a Centreal divízió éléről várja az alapszakasz hajráját. Joe Maddon tanítványai mögött nagy a tobzódás, nyolc győzelmen belül van a Milwaukee, a St. Louis és a Pittsburgh is, tehát egy rossz széria akár a rájátszásba is kerülhet. A Cubs esetében azonban jelenleg parádés sorozatról beszélhetünk, ugyanis a Toronto kisöprése után a rivális Cincinnati Reds is erre a sorsra juthat. A széria első meccsét 13-9-re, míg a másodikat 9-3-ra húzta be a chicagói gárda.

Dexter-Fowler-Chicago-Cubs-001

Chicago Cubs. Fotó: Perspectives - Jeff Smith/Shutterstock.com

A két meccsen szerzett 22 pont kiváló formáról árulkodik, de egyébként is az elmúlt 10 meccsükön csak kétszer fordult elő, hogy ne ütöttek volna legalább hat pontot. Fel van tehát adva a rájátszástól egyre távolabb kerülő Reds-nek a lecke. Az újonc Sal Romano nem feltétlenül az a kezdő dobó, akivel komoly esélye lehet a Cincinnatinek ez ellen a Cubs ellen. Nem rossz egyébként Romano eddigi teljesítménye, de az 5.32-es ERA-ja mutatja, hogy bőven lehet róla pontot szerezni. A fiatal pitcher leparancsolása után is folytatódhat a chicagói show, ugyanis a Reds bullpenje finoman szólva sem tartozik a legacélosabbak közé. A másik oldalon a rutinos Jake Arrieta kezd a dombon, aki nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt az egész szezonban. A CIN ütői nem állnak valami fényes mutatóval ellene, legutóbb sem találtak rajta fogást, Arrieta hét innget dobott végig. Jók a Cubs cseréi is, szóval tényleg minden adott, hogy söprés legyen a vége. 

Bajban a Fehér Zoknisok

Chicago másik felében, a White Sox háza táján már messze nem olyan jó a hangulat. A Fehér Zoknisok ugyanis a 49-76-os mutatójukkal a második leggyengébbek a ligában, a rájátszásról pedig természetesen nem is álmodozhatnak. Napok óta a csoportrivális Minnesota Twins vendégeskedik a chicagói Guaranteed Rate Fielden. Egyelőre kiegyenlített volt a küzdelem, az első és negyedik meccset a White Sox, a másodikat és harmadikat a Twins húzta be. Csütörtök hajnalban zárul a széria, a Minnesotának pedig fontos lenne, hogy pozitív mérleggel zárjon a Chicago ellen és tapadjon az éllovas Clevelandre. Erre minden esélye megvan a vendégeknek, hiszen hazai oldalon a kifejezetten pocsék szezont futó Derek Holland kezd. A 30 éves dobó a télen tette át a székhelyét Texasból Chicagóba, de egyelőre nagyon nem találja a formáját a White Sox színeiben. Az utóbbi időben kifejezetten pocsékul ment neki, az első meccsen csereként szállt be, de a Minnesota pillanatok alatt szétkapta. Nem túl jó előjel, valószínűleg most néhány nappal később sem lesz más a helyzet, a vendég ütők közül egyébként is többen nagyon jó mérleggel állnak ellene. A MIN-ben Jose Berrios kezd a dombon, aki második idényét tölti a ligában, az idei 11-5-ös mérlege pedig teljesen korrekt. Dobott már a White Sox ellen és jól ment neki. Azt gondolom, hogy Hollanddal a dombon nem sok esélye lesz a Chicagónak otthon tartani a győzelmet.

Nyugati rangadó

A játéknap utolsó meccsén a Texas Rangers és a Los Angeles Angels feszül egymásnak. A két csapatot két győzelem választja el, szóval komoly tétje van ennek a derbinek, ami egyébként a széria utolsó felvonása. A Texas már két győzelmet biztos elvisz Los Angelesből, de lehet ez akár három is, bár Martin Perezzel ez nem lesz egyszerű. Viszont a hazaiaknál is lutri Troy Scribner személye, akiről nem sokat tudni. Jó formában vannak a texasi ütők, de egy ismeretlen pitcher tud kellemetlen meglepetéssel szolgálni. Eddig szépen termeltek a csapatok, viszont nem vagyok benne biztos, hogy most elérik a bukmékerek által megálmodott 10 pontot.

Borítókép: Dexter Fowler. Fotó: Perspectives - Jeff Smith/Shutterstock.com

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org