Szép lassan az alapszakasz hajrájához érkezik a profi amerikai baseball liga, így egyre nagyobb jelentősége van minden találkozónak. Vannak csapatok, akik már nem igazán reménykedhetnek a rájátszásban, de összességében még nagyon nyitott a playoff-harc. Hétfőn kilenc meccset rendeznek, ezek közül szemezgetek most. 

Wood ellen nem sok esélye lesz a Kalózoknak

Nagyon úgy tűnik, hogy a Los Angeles Dodgers idén is kibéreli a nyugati divízió első helyét. A kaliforniai gárda 87 győzelemnél jár 2017-ben, ami egészen parádés, más csapat ugyanis még a 80-at sem tudta elérni. A Dodgersnek nincs miért izgulnia, de természetesen ennyivel az alapszakasz vége előtt még nem szabad hátradőlni. A hét elején Pittsburgh-ben vendégeskedik a Los Angeles, az első meccset pedig rögtön győzelemmel hozhatja le Dave Roberts együttese.

Baseball-Logo-MLB-001

Fotó: David Lee/Shutterstock.com

A vendégeknél a dombon ugyanis az az Alex Wood fog kezdeni, aki idén 14-1-es (!) mérleget tud felmutatni 2.30-as ERA mellett. Wood dobott a Pirates ellen májusban is, akkor öt inning alatt egyetlen futást sem tudtak róla csinálni, ellenben a Los Angeles-i dobó 11-szer végezte ki a pittsburgh-i ütőket. A Dodgers nagy erőssége, hogy nem csak a kezdő dobók, de a bullpen is kegyetlenül erős. Ha tehát Wood elfogy, akkor sem nyugodhat meg a Pittsburgh. Ami a hiányzókat illeti, a vendégeknél Cody Bellinger játéka kérdéses. Az 1-es bázis fiatal tehetsége bokasérüléssel küszködik, de olyan játékost tudnak helyette a pályára küldeni, mint Yasiel Puig, aki szintén nem rossz név a szakmában. Azt gondolom, hogy Woodról sok pontot nem fog tudni ütni a PIT, pláne, hogy az elmúlt tíz meccsen annyira nem is brillírozott az ütősoruk. A nagy kérdés, hogy Gerrit Cole mennyire tudja tartani a lépést. Nincs élete formájában a pittsburgh-i dobó, legutóbb a Milwaukee három hazafutást is ütött ellene, de előtte sem nagyon úszta meg HR nélkül. Nagyon a Dodgersnek áll a zászló, szerintem be is húzzák az idénybeli 88. győzelmüket. 

New Yorkban vigasztalódna az Arizona

Nyugaton a Dodgers mögött az Arizona Diamondbacks az egyik jelentkező a második helyre, míg keleten a New York Mets próbál megújulni a szezon hajrájára. Egyik csapat sem örvend túl jó formának, hiszen az elmúlt tíz meccsükből csak hármat tudtak megnyerni. Az Arizona egy csúnya minnesotai túra után próbál észhez térni. Ehhez ideális ellenfél a Mets, főleg Robert Gsellmannal a dombon, aki finoman szólva sem tartozik a kezdő dobók krémjéhez. Ellene már illene valamit alkotnia az arizonai ütősornak. főleg, hogy a New York egyik legnagyobb sztárja, a rutinos, Jose Reyes továbbra sem bevethető. 

Komoly rangadó első felvonása

Igazi csemegének ígérkezik a Cleveland Indians és a Boston Red Sox összecsapása, miután előbbi a Central, utóbbi pedig a keleti csoport első helyén áll. A sorozat első felvonásán egyik csapat sem a legjobb dobóit küldi csatasorba. A Clevelandnél Mike Clevinger kezd, míg a Bostonnál Eduardo Rodriguez lép elsőként a dombra. Előbbi idén 3.75-ös, utóbbi 3.97-es ERA mutatóval áll, ezekkel pedig a középmezőny második felébe tartoznak. Clevingernek nincsenek szép emlékei a Bostonról, július végén dobott a vörös zoknisok ellen, de nem sokáig húzta, három innnget követően leparancsolták, miután öt pontot is benyeltek róla. A bullpen utána hozta magát, de a Cleveland így is 6-2-es vereséget szenvedett. Az Indiánoknál egyébként erős a dobósor, ez mind a kezdőkre, mind a bullpenre igaz. Clevingerrel viszont nehéz dolguk lesz a top 5-ös ütősorral bíró Boston ellen. Várhatóan komoly adok-kapok lesz, miután Rodriguez is messze áll a sebezhetetlentől. Időnként vannak kiemelkedő meccsei, de összességében elég sok pontot ütnek róla. Bár magas a line (9.5), de akkor is az over irányába érdemes menni, hiszen jó formában vannak a csapatok, a két kezdő dobó pedig sebezhető. Ami miatt mégsem merem behúzni az overt, az a két erős bullpen. 

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org