Hamarosan véget ér a profi baseball liga alapszakasza, néhány mérkőzés vár már csak a csapatokra. Hat gárda helye biztos a rájátszásban, a két-két Wild Cardért viszont nyolc franchise vív ádáz harcot.

American League

Kétség sem férhet hozzá, hogy a keleti divízió a legerősebb, hiszen az öt csapatból négynek van legalább 80 győzelme. A Boston Red Sox áll a legjobban, a Massachusetts-iek hátra is dőlhetnek, megvan a rájátszás. Mögöttük a Baltimore Orioles és a Toronto Blue Jay egyaránt 87-72-es mérleget tud felmutatni, ezzel jelenleg ők birtokolják a két Wild Cardot. Lehetséges, hogy egy csoportból, akár három csapat is bejusson a PO-ba, és könnyen lehet, hogy ez fog megtörténni. Nem lehet leírni még a New York Yankeest sem, nekik 83-76 a mérlegük, de éppen a Baltimore ellen jön az utolsó szériájuk, szóval egy söpréssel akár helyet is cserélhet a két csapat. A Toronto az éllovas Bostont fogadja, szóval még a Blue Jay is beszedhet pár vereséget. Érdekes ez a harc itt keleten, ezeket a meccseket nem is nagyon bolygatnám.   

Alex-Rodriguez-Yankees-MLB-002

Alex Rodriguez. Fotó: Aspen Photo/Shutterstock.com

A másik két divízióban a Detroit Tigers és a Seattle Mariners áll a legjobban, mindkét gárda 85 győzelmet tud felmutatni, szóval abszolút lőtávolon belül vannak. A Tigrisek Atlantába látogatnak, ahonnan elvileg győzelmekkel kellene távozniuk, hiszen a Braves a csoportja utolsó helyén tanyázik. A Marinersre trükkösebb ellenfél vár, ugyan az Oakland szintén az utolsó helyek egyikén kullog, de ez mégiscsak egy csoportrangadó, ahol biztosra semmit nem lehet mondani. Mindenesetre a Detroitnak és a Seattle-nek könnyebb dolga, mint a keleti hármasnak, akik egymás ellen játszanak. A Tengerészek szombat hajnali meccsén egyébként az overre nyugodtan lehet fogadni. Mindkét kezdő dobó üthető, igaz, az Oakland nem annyira termékeny csapat, de a szükséges 8 pont nagyobb részét úgyis a Seattle-től várom.

National League

Madison Bumgarner St. Louis Cardinals

Madison Bumgarner (Fotó: wikipédia)

Sokkal letisztultabb a kép a másik konferanciában, ahol már csak három csapat harcol a két Wild Cardért. Ezt a három csapatot viszont két győzelem választja el: New York Mets (85-74), San Francisco Giants (84-75), St. Louis Cardinals (83-76). Messze az Óriásokra vár a legnehezebb feladat, ők ugyanis a csoportgyőztes Los Angeles Dodgersszel vívják az utolsó szériájukat. Pozitívum, hogy mindezt legalább hazai pályán teszik. A legkönnyebb dolga az egyébként is legjobb mutatóval álló Metsnek lesz, ők Philadelphiába látogatnak, amely gárda négy meccse nem tudott nyerni. A St. Louis a Pittsburgh-öt fogadja, de ez nem biztos, hogy előny, fura módon a Pintyek otthon erősen negatív mérleget tudnak felmutatni. A Dodgers és a Frisco meccsén sok pontra ne számítsunk, ezt a 6-os line is mutatja. Mindkét oldalon két rutinos dobó kezd, és egyik csapat sem arról híres, hogy sok pontot engedne az ellenfeleinek. A Los Angelesnek ugyan már mindegy, megvan a PO, de szívesen keresztbe tennének a kaliforniai riválisnak, szóval győztesre itt nem éri meg fogadni. A Mets is necces, ott inkább az over felé érdemes elindulni, amikor legutóbb Gilmartin és Asher kezdett, akkor a két ütősor összesen 18 pontot hozott össze. A Cardinals győzelmét tartjuk a legesélyesebbnek a háromból, náluk egy jó dobó kezd, míg a Phillyben egy olyan, akit inkább csereként szoktak használni. 

Borítókép: Alex Rodriguez. Fotó: Aspen Photo/Shutterstock.com

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org