Véget ért a CONCACAF zóna tornája, a Gold Cup, ami végül USA győzelmével zárult. Ismét teljes kerettel dolgozhatnak a klubcsapatok, nézzük, mi változott a legutóbbi írásunk óta, mert az MLS-ben azért nem állt meg az élet. Például megérkezett a videóbíró.

Seattle Sounders - Sporting KC

Két remek formában lévő együttes találkozik ezen a mérkőzésen. A Seattle nyugaton a 4. helyen áll, míg a Sporting KC az első. A Sounders utolsó 7 hazai meccsén veretlen maradt, és ez a veretlenségi széria vélhetően tovább duzzad. Az SKC ugyan első nyugaton, de 10-én US Open Cup meccset játszott, méghozzá hosszabbítással és büntetőkkel. Nem volt épp hideg, na most rá két napra ismét felpörögni idegenben, miközben azért utazni is kell, nem lesz egyszerű. Ráadásul a Seattle igazi hazai pályás együttes, szóval bármennyire is listavezető a Sporting Kansas, győzelme meglepő lenne. A hazai siker 1.66-al szoroz a bet365-ön, ami sajnos egy gyenge odds. Hiába a jó tipp, ha nincs hozzá megfelelően erős szorzó, akkor nyelni kell egy nagyot, és átlépni a meccsen.

Clint-Dempsey-MLS-Seattle-001

Clint Dempsey (Seattle Sounders). Fotó: Photo Works/Shutterstock.com

DC United - Real Salt Lake

A DC United nem arról híres idén, hogy megszórja az ellenfeleket. Elvétve lő gólt, így pedig nem meglepő, hogy tök utolsó keleten. A kapott gólokkal is baj van, és bár legutóbb otthon a Toronto ellen egy egész pofás 1-1-et játszott a fővárosi együttes, azért annál jóval több kéne. Viszont az a csapat, amely ikszen tartja a Torontót, az megteheti a Real Salt Lake ellen is. 

Az RSL idegenben nem szokta elaprózni, vagy nagyon megszór egy riválist, vagy fordítva. Az utolsó 5 idegenbeli RSL meccs eredménye: 5-1, 6-2, 2-1, 2-6, 1-4 (első három zakó, utolsó kettő győzelem). Szóval érdekes meccs előtt állunk, hisz a DCU ritkán játszik gálameccs jellegű, sok-gólos találkozót, míg a RSL gyakorlatilag rendre, amikor idegenben lép pályára. Ami a tippet illeti, egy kommersz 2.5 over lett volna az elképzelés, de a bet365 ezt az opciót 1.60-ért kínálja, ami nem tél szép odds jelen esetben.

Magyar vonatkozás, hogy a DCU leigazolta Stieber Zolit, így a héten a magyar játékosok száma megduplázódott az MLS-ben.

Toronto - Portland Timbers

A Portland igazi adok-kapok csapat, rendre lő és kap is gólt. Legutóbb a Galaxy elleni bajnokin 6 perc elég volt, hogy lőtt és kapott gólt is feljegyezzünk. Az utolsó 10 tétmeccsen az oregoni csapat rúgott és kapott is minimum egy gólt. Ebből kilenc bajnoki mérkőzés volt, szóval elég szép széria. Ami biztos, hogy a kapott gól most is meglesz, a rúgott már gyanúsabb. A Portland egyrészt nem acélos idegenben, másrészt a tíz-gólos Adi sérülés miatt valószínűleg kihagyja a torontói kirándulást. Egyébként sem jellemző a vendég-siker ebben a párosításban, konkrétan még sosem fordult elő. Öt hazai siker mellett két remi, vendég-csapat még nem tudott nyerni, amikor a Portland és a Toronto találkozott az MLS-ben. Giovincóék legutóbbi fellépésükön a DC United ellen idegenben nem tudtak nyerni, otthagytak 2 pontot a fővárosban. Viszont legutóbbi hazai meccsükön 4-0-al intézték el a NY City FC-t, ami azért jelzi, mire számíthat a Portland. Számomra már az is meglepetés lenne, ha a Timbers megúszná a nagyobb verést. Adi, a csatár mellett ugyanis a védelem is foghíjas lesz. Arakoyo egész idényre kidőlt, Myers a combhajlítója miatt harcképtelen, Farfannak a bokája sajog. Nem egészséges Vytas és Okugo sem (mindkettő védő), és Ridgewell is sérüléssel bajlódik. Adi mellett tehát hat portlandi védőnek van kisebb-nagyobb problémája, nekem nagyon úgy tűnik, ezt a találkozót a vendég-csapat eleve feladta. A Toronto góljai 1.5 felett 1.57-ért nagyon kis tipp, és bár lehetne magasabb az odds, őszintén szólva többet nem ér. Nem azt mondom, hogy 10/10-es tipp, de közel van hozzá.

MLS-001

Fotó: Peter Roan/Flickr

Columbus Crew - Chicago Fire

Kisebb gödörben volt a Fire, de kijött belőle. A múlt heti bajnokin a New England együttesét sikerül jól megverni (4-1), viszont ami tény, Nikolic ezúttal sem talált be. Nikót David Villa már beelőzte a góllövőlistán, szóval na, itt lenne az ideje ismét gólt szerezni. Viszont a Fire keleten második, Nikolic meg előbb-utóbb ismét elkezdi szórni a gólokat. Talán már hétvégén, amikor is a Chicago a Columbushoz utazik. Egyébként az első fordulóban ugyanez volt a párosítás, annak a meccsnek 1-1 lett a vége. Viszont azóta a Fire összeérett, és megérkezett Schweinsteiger is. Az első fordulóban talán a 2.5 over tippet húztam, ami ugye elszállt, mivel 1-1 lett a vége. Ezek után most a mindkét csapat szerez gólt opciót (1.50) húzom be, mert mindkét együttesben érzek gólokat, egyet-egyet mindenképp.

NY Red Bulls - Orlando City

Keita, Baah, Royer, Grella, Lade és Spector, valamint a City részéről Spector és Alston (két védő) hiányzik. A Red Bulls és az Orlando is szeretne följebb lépni, ehhez pedig gólokat kell lőni. Hazai oldalon a 10-gólos Royer nem játszik, de ott lesz Wright-Phillips és Kjelstan, a vendégeknél meg Kaká és Larin. Talán a mindkét csapat lő gólt opciót itt is be lehetne húzni, de túl hektikus csapatok ezek, így valódi pénz erre a tippre nem szívesen áldoznék, tippjátékokba viszont minden további nélkül játszható opció.

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Toronto - Portland (Toronto góljai 1.5 felett)
    1.57 Bet365
  • Columbus-Chicago (mindkét csapat lő gólt)
    1.50 Bet365