Voltak ígéretes mérkőzések mindkét csapat részéről az Euroligában, illetve érthetetlen bukások is, így kérdéses, hogy melyik arcukat veszik elő az egymás elleni mérkőzésükön. A Monaco és az Olympiakos egyaránt képes gyors és ponterős játékra, így nem a győztes kilétét kérte firtatni?

2023 nov 30. 19:05 Közvetítés: Unibet
Tipp: 157,5 pont felett
Unibet
1.91

Monaco: Vannak még hibák

A szezont felemásan kezdte a hercegségbeli klub, ugyanis hiába érkezett Kemba Walker és lett Euroliga végső győzelemre is esélyes kerete a Monacónak, ehhez nem passzolt a mutatott játékuk. Két vereséggel kezdték az idei sorozatot, ebből a hazai pályán elszenvedett 20 pontot meghaladó vereség a Virtus Bologna ellen, több volt, mint megalázó. Mondhatni ez egy ébresztő volt a Monacónak, hiszen utána Mike James összekapta magát, míg a többiek besegítettek neki. 

A 33 éves portlandi dobógép idén sem lassít, eddig 18 pont felett átlagol, emellett 5 gólpasszal segíti a társakat, így 28-30 pontot minimum köszönhet neki a csapata. Az ellenfelek három alkalommal kapcsolták ki - és sokszor dupláztak rá -, ezeket a mérkőzéseket egyaránt elveszítette a Monaco. Az jól látszik, ha Jamesnek nem megy, akkor szenved a Monacónak, viszont, ha az irányító elkapja a fonalat, többiek pedig hozzák magukat, akkor általában meg sem állnak egy győzelemig. 

Olympiakos: Magukhoz tértek Bartzokasék?

Ahogyan a Fenerbahce elleni 79-77-re elveszített mérkőzés kapcsán írtunk, eddig egyáltalán nem győzött meg minket a pireuszi gárda. Annak ellenére sem, hogy azóta már zsinórban három sikernél járnak, de ebben a csapatban elvileg ennél jóval több van. Az elképzelés ugyanaz, mint az elmúlt évben, elvileg Bartzokas úgy alkotta meg a taktikát, hogy nem játékos specifikus, így olyanok is profitálhatnak belőle, mint Alec Peters, Kostas Papanikolau, Isaiah Canaan és Nigel Williams-Goss.

Ez viszont leginkább csak az elmúlt két találkozón érződött, ahol legyőzték a Crvena Zvezdát Belgrádban, illetve a Zalgiris Kaunast. Mindkét esetben kellett a kiváló triplázás, nagy volumennel és jó hatékonysággal dobtak, hasonlóan játszottak, mint az NBA-ben a Golden State Warriors. Ez már egy olyan teljesítmény volt, amire lehet alapozni, de nem biztos, hogy képesek ezt Bartzokasék huzamosabb ideig fenntartani. 

Az érződik, hogy Bartzokas rendre megpróbál új játékelemeket csempészni a játékukban - mint fentebb a videón -, viszont nincs olyan játékosállománya, mint tavaly. Amit tehet, hogy támadnak, pontokban gazdag mérkőzéseket játszanak, mert ekkor van esélyük a sikerre (általában azokat a meccseket elveszítik, ahol még a 160 pontot sem éri az összpontszám). Emiatt látunk értéket egy 157,5 pont feletti találkozóban, mert egyik gárdának sem a profilja a defenzív játék. 

  • AS Monaco - Olympiacos Piraeus tipp

    157,5 pont felett
    Unibet
    1.91

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés