Talán a BL-visszavágó miatt lehet érdekes ez a találkozó, ugyanis most jelenleg nincsen akkora vetélkedés a két klub között, mert a PSG egyértelműen vezeti a francia ligát, míg a Monaco küzd a bajnoki dobogóért. A két klub nincsen ugyanazon a szinten, de ettől még nem szabad leírni hazai pályán a hercegségbeli klubot.

Monaco: Megbírkóznak ezzel a nehézséggel a hercegségben?

Adi Hütter jó szakember, de a Monaco védekezését nem sikerült összerakni, ellenben egy használható támadójátékot igen. Ebben azonban nem volt segítségére, hogy folyamatosan jöttek a sérülések, kulcsjátékosok dőltek ki hetekre. A védelmet azért sem tudta összerakni, mert vagy a létfontosságú szélsőhátvédek sérültek meg, esetleg kulcsjátékosok távoztak, mire pedig az újak megszokták a környezetet, addigra hónapok teltek el. 

Jelenleg a Monaco minden mérkőzésen gólt kap, utoljára december közepén fordult elő olyan - akkor a Lyon volt az ellenfél -, hogy lehozták kapott gól nélkül a 90 percet. A kezdő balhátvédnek szánt Caio Henrique még a szezon elején megsérült, majd a jobbhátvéd Vanderson is folyamatosan sérülésekkel bajlódott - most sem bevethető -, rossz híreket pedig tetézte, hogy Henrique pótlását ellátó Ismail Jakobs is megsérült. A mindössze 19 éves Kassoum Ouattara maradt baloldali védőnek. 

PSG: Mit választ Luis Enrique?

Egyelőre azt vettük észre, hogy Párizsban tudatosan terveznek hosszabb távra Kylian Mbappé nélkül. Ez a folyamat egy ideje látható, mintha felkészültek volna arra, hogy a francia világbajnok támadó távozik, ami végül néhány hete be is bizonyosodott. A tudatos készülés egyik jele volt, hogy ugyan elküldhették volna a spanyol szakembert a gyengébb eredmények miatt, de a vezetőség azt is megengedte Luis Enriquének, hogy lecserélje Kylian Mbappét, sőt, Lille elleni fontos találkozón nem is játszott a francia támadó.

Monaco PSG
Gianluigi Donnarumma (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)

Hiába bír óriási marketingértékkel, elvileg a PSG-brand Mbappéra épül, mégsem rettenek meg attól, hogy egyre kevesebb szerepet kapjon, sőt, már most készülnek az Mbappé utáni időszakra. Bradley Barcola például egyre nagyobb szerepet kap, támadásépítéseknél is a társak már inkább őt keresik, mint Mbappét. A Lille ellen sokat kételkedve fogadták a kezdőt, hiszen Paulo Fonseca együttese az egyik legjobban védekező csapat a topligákat tekintve. 

Luis Enrique viszont magabiztos volt, láthatóan sokkal gördülékenyebben ment a játékrendszer, mint mikor Mbappé is pályán van. Ezek alapján pedig megint fontos döntés előtt a spanyol tréner, hogy egy BL-visszavágó előtt, ahol az odavágón kényelmes előnyre tettek szert, mennyit fog kockáztatni egy közvetlen rivális ellen? A Monaco verhető még kis rotációval is a keretben, de ha nagyon sokan pihennek, akkor azért meglephetik a párizsiakat. 

Monaco - PSG tipp és élő közvetítés

Mindkét klub profitálhatnak a másik gyengeségeiből, de jelenleg inkább úgy látjuk, hogy ez a találkozó a kapura lövésekről és gólokról szólhat. A két csapat meccsenkénti átlagának összege a kapura lövéseket tekintve 30 lenne, amivel kiegyeznénk, de lehet nagyobb érték van a mindkét csapat gólt szerez + 2,5 gól feletti tippben. Ezt nektek kell eldönteni, mindkét lehetőség adott számotokra:

  • 27,5 kapura lövés felett 1.75
  • 2,5 gól felett + Mindkét csapat gólt szerez 1.66

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés