Ha így folytatja, akkor a PSG februárban elveszítheti az első helyet a bajnokságban. Csak púp a hátukon a Ligue 1, miközben ők már a Bajnokok Ligájára koncentrálnának, de ehelyett hétközi fordulókkal kell törődniük. 

Tényleg gyülekeznek a felhők a PSG felett

Korábban jeleztük, hogy bajban lehet a világbajnokság után a PSG, a Messi - Mbappé ellentét miatt. A feszültség tapintható volt, ami végül a párizsi sztárcsapat teljesítményén is megmutatkozott. Az elmúlt négy bajnoki meccsen mindössze négy pontra volt képes a klub, függetlenül attól, kik voltak az ellenfelek - nekik mindenkit le kell győzniük -, ez egy pocsék időszak számukra, eddig nem alakul jól a 2023-as szezonjuk. 

A Ligue 1 erőviszonyai alapján, nem éreztük veszélyben az első helyüket, de tényleg annyira gyenge most a PSG, hogy akár még az is előfordulhat, hogy tetemes előnyről elveszítik a francia bajnokságot. Neymar még küzd, Mbappénak volt ötgólos kupameccse, de összességében egyikük sem kiemelkedő, Lionel Messiről nem is beszélve. Az első bajnokin a világbajnokság után még tartott a lendület, de utána teljesen elfogyott. 

Neymar, Lionel Messi és Kylian Mbappe - PSG 1
Neymar, Lionel Messi és Kylian Mbappe (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

Valószínűleg mindent feltett a vb-re Messi, így hetek vagy akár hónapok kellenek, míg visszanyeri a formáját, ha egyáltalán még a szezon végéig képes lesz rá. Az is gondot okoz, hogy nem akarja meghosszabbítani a szerződését, így a csapaton belül is feszültség alakult ki, hiszen nyáron lejár az argentin kontraktusa. Várható volt, hogy ennyi sztár nem fog tudni egymás mellett megférni, de ilyen gyors összeomlásra a vb-t követően nem számítottunk. 

Montpellier, mint felhozó ellenfél?

Az elmúlt években nem kímélte a Montpellier csapatát a PSG, hiszen a legutóbbi 5 évben 38 gólt szereztek ellenük az egymás elleni 10 bajnoki meccsen. Ez közel 4 gólos átlagot jelent és mindössze egy mérkőzés akadt, amely szoros volt, ott győzött is a Montpellier. Az még a Míchel Der Zakarian-korszak volt, nevezhetjük akár ezt a vesszőfutást Der Zakarian-átoknak is, hiszen pályafutása során 21 mérkőzésből, 19-et elveszített a PSG ellen!

Azóta más szelek fújnak, októberben edzőt váltott a klub, kellett is, hiszen a kiesés elől menekülnek. Egy olyan kerettel, amellyel a 7-10. hely környékén kéne állniuk. Minden csapatrészben Ligue 1 szinten ismert játékosok, kapuban a Monaco korábbi bravúrkapusa, Lecomte (aki január végén érkezett), védelemben az egykor szebb napokat megélt Mamadou Sakho (korábbi PSG és Liverpool játékos), középpályán az olimpiai francia válogatott vezére, Téji Savanier, míg elől a két rutinos támadó, Wahbi Khazri és Valére Germain. 

Az öreg rókák bizonyíthatnak

Azt sem lehet mondani, hogy nem kapják meg ezek a játékosok a lehetőséget, hiszen rájuk (is) épül a csapat, de valami nem akar összeállni. Ugyanakkor az ilyen meccseken nem szabad őket leírni, hiszen a rutin aranyat érhet egy mélyen lévő riválissal szemben. A PSG nem találja az ütemet, igaz, bármikor benne van egy 4-5 gólos győzelem, erre pedig jobb ellenfél nincs is, mint a Montpellier, ha a két klub múltját nézzük. 

Mi viszont eltekintenénk a győztes kilététől, ahogyan a gólok piacától is, ugyanis tényleg lutri, főleg egy hétközi meccsen. Foglalkozzunk azzal, hogy a legutóbbi két egymás elleni meccsükön volt büntető. A mérkőzést az a Jérémie Pignard vezeti, aki idén 10 francia bajnokin, 10 tizenegyest ítélt meg. Alig akadt olyan találkozó, ahol ne adott volna büntetőt. A PSG például a Brest ellen épp egy Pignard által megítélt büntetővel nyert. A baj viszont az, hogy mindössze 2.30-ért fogadhatunk a büntetőre, amiben akkora érték nincsen. Lehet variálni, hogy 3.50-ért a PSG büntetőből gólt szerez.

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: b-hide the scene/Shutterstock