Vegyes érzésekkel várjuk az Atlético Madrid - Real Madrid rangadót, hiszen egyik csapat sincsen csúcsformában, ráadásul kulcsjátékosok hiányozhatnak mindkét oldalról. Mi várható így a mérkőzésen?

Szenvedésre kárhoztatva

Az Atlético Madrid régebben biztos pont volt a spanyol labdarúgásban: kevés kapott gól, szilárd védekezés, kevésbé látványos támadójáték, de általában nyertek. Diego Simeone azonban elfogyott az évek alatt, de az is lehet, hogy a csapat fogyott el, hiszen mostanra teljesen kiszámíthatatlanná vált az Atlético Madrid. Egyik héten vergődés, helyzetig alig jutnak el, utána nyernek 5-1-re, majd kikapnak egy pocsék formában lévő csapattól. 

Lehetne magyarázatokat kreálni, lehetne bíróra fogni, de jelenleg ez a keret alkalmatlan arra, hogy stabilan hozza a győzelmeket. Furcsa paradoxon áll fenn Simeone esetében: lenne esélye a jobb játékra és teljesítményre, de ehhez egy olyan játékost kéne pályára küldenie, akit a vezetőség nem enged. Antoine Griezmann érezhetően lökést ad a jelenlegi csapatnak, de a Barcelona kivásárlási záradéka értelmében, komoly összeget kéne az Atléticónak kicsengetnie érte, ha idén folyamatosan pályán tartaná. 

Így Griezmann csak csere, olykor játszik 20-30 percet, de még így is megdöbbentő, hogy összességében három gólt szerzett, ami 64 perc / gól átlaggal rendelkezik. Ha pályán lenne 60-70 perceket, akkor szinte garantált lenne meccsenként a Griezmann találat, illetve a hatékonyabb offenzív játék. Ehelyett a szenvedés vár mind támadóoldalon, mind védőoldalon az Atléticóra. 

Nincs Benzema, de van Vinicius tánc

Az elmúlt napokat nem feltétlenül a Real Madrid teljesítménye határozta meg, ha szóba kerültek, hanem a Vinicius-botrány. A Mallorca elleni mérkőzésen aprították rendesen a brazilt, aki ezt egy góllal és egy tánccal honorálta. Ennek nem örültek Mallorcán, illetve többen felszólaltak ellene. A kérdés mindössze az, mit tehetett volna Vinicius? Szó szerint utaztak rá, ahogyan Neymarra, Messire és a többi cselgépre szoktak. 

Állítólag kiadták rá a "kilövési engedélyt", hogy törjék el a lábát. Ez nem sikerült, viszont érdekes módon nem a Mallorca játékosainak "teljesítménye" verte ki a biztosítékot, hanem Vinicius tánca. Azért is fontos ez a hétvégi rangadó előtt, ugyanis az Atlético - Real meccs egy alapjáraton is rendkívül feszült városi rangadó, ahol megy az aprítás rendesen. Nem finomkodnak a felek. 

A hazaiak játékosai (elsősorban Koke) már felhívták rá a figyelmet, ha Vinicius szórakozik, akkor gondban lesz a brazil (és a csapata is). Burkolt fenyegetés, de megadja az alaphangot a derbire. Őszintén szólva, könnyedén benne van, hogy a büntető lapok megszaporodnak. A játékvezető az a José Luis Munuera Montero lesz, aki az idei két LaLiga meccsét eléggé különböző módon vezette: egyiken mindössze 3 sárga lap, másikon 7 sárga mellett 2 piros lap. 

Tipikusan az a bíró, aki lehozza 3-5 lappal az adott meccset, de van, mikor "elszáll az agya", aztán kioszt két pirosat és mellé 6-8 sárga lapot. Egy ilyen bíró vezetése alatt bármi megtörténhet a városi derbin. Koke eddigi 33 Real Madrid elleni meccsén 15 sárga lapot kapott, de az utolsó büntető lapját három éve kapta, eljött az ideje? Nem lepődnék meg egy piros lapon se, hasonló a szorzó a két esetre. 

  • LaLiga Tipp

    Koke lapot kap
    3.20 Unibet
  • LaLiga Tipp

    Piros lap lesz a mérkőzésen
    3.40 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org