A Roma hétvégén rangadót nyert, ezzel pedig bejelentkezett a BL-helyek egyikére az olasz bajnokságban, miközben versenyben van az Európa-ligában. Melyik a fontosabb Mourinhónak? Két lovat akar majd egyszerre megülni?

Mourinho és a taktikázás

Eddig nem érheti szó a ház elejét, ugyanis José Mourinho komolyan vette az Európa-ligát is, miközben próbálta a sérülésekkel bajlódó keretéből a legtöbbet kihozni a bajnokságban. Valószínűleg a szezon előtt kiegyeztek volna 4 ponttal az Inter - Juventus - Atalanta trió ellen, de látva a játékukat, illetve a riválisok teljesítményét, nem volt messze a 7-9 pont sem. A portugál szakember ebben a szezonban újra a top4-ért harcolhat egy topligás bajnokságban.

Eközben ott az Európa-liga, ahol első meccsen kikaptak Bulgáriában, majd nyertek hazai környezetben 3-0-ra. Ezért is lesz kiemelten fontos a Betis elleni két meccs, mert ez eldöntheti a Roma tavaszát is. Ahogyan kezdett a Ludogorets, azok alapján versenyben lesznek a két topligás csapattal. Valószínűleg mindkét meccsen legyőzik a finneket, így 9 ponttal fordulhatnak az utolsó két meccsre. Lépéselőnyben lesznek a két nagycsapattal szemben. 

A HJK valószínűleg utolsó lesz a csoportban, harmadik helyezett megy a Konferencia Ligába, míg a másodikra plusz furdoló vár az EL-ben. Ez utóbbit mindenki elkerülné. A Roma részéről az lehetne egy használható stratégia, ha az első meccsen Olaszországban maximumot nyútjanak, ha nyernek, akkor van esély az első helyre (eggyel több hét pihenő tavasszal). Ha elbuknak, akkor lehet érdemes inkább rámenni a harmadik helyre a kvartettben. 

A Romának egyelőre úgy van esélye minden porondon, hogy még közel sincsenek csúcsformában. Dybala góllal tért vissza sérülése után (ehhez kellett Handanovic is), Belotti túl későn érkezett, idő kell, míg formába lendül. A középpályán is akadnak azért problémák, de a védelem egyelőre, ha akar, akkor tud védekezni. Az Inter ellen sikerült leparkoltatni a buszt, szóval vannak jó előjelek. 

Pellegrini nem változik

A Celta Vigo elleni vereséget leszámítva, hozta a kötelezőket a Betis, tulajdonképpen nagyon jól rajtolt Manuel Pellegrini együttese. A 4-2-3-1-es felállás és a hozzá megálmodott játékrendszer bevált, azért is jelenthetjük ezt ki, ugyanis az elmúlt években több játékos is távozott a Betistől, Pellegrini maradt, ahogyan a rendszere is, de mégis egyre jobbak. Borja Iglesias a bajnokságban kiváló, termeli a gólokat, középpálya jól szűr, míg az EL-ben rotációt alkalmaz, így mindenkinek megvannak a játékpercei. 

Willian José kezd az EL-ben Iglesias helyén, de szerepet kap kap a két rutinos róka, Claudi Bravo és Joaquín is. Igaz, hogy két biztos győzelmet húztak be, de a Ludogorets kellemetlen ellenfél volt. A Betisnek semmit sem szabad feladnia abból, amit eddig csináltak, ugyanúgy elég a Roma ellen is a B-csapat, mert így lesz meg az átmenet a bajnokság és a nemzetközi kupa között. 

A két edző jól ismeri egymást, eddig 15 meccset játszottak egymás ellen, Mourinho dominálta kettejük párharcát (8 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség). Mi nem feltétlenül a győzelmek piacán nézelődnénk, hanem a gólszerzés szempontjából. A Betis védelme nem rossz, de azért hajlamosak gólt kapni, ahogyan a Smalling vezette Roma is. Hiába vannak egészen jó pillanataik, egy-egy komolyabb csapat ellen ők is kapitulálnak. Mivel a 2,5 gól feletti opcióra és a mindkét csapat gólt szerezre hasonló a szorzó, mi utóbbit preferáljuk, nem látjuk, hogy valamelyikük 3-0-ra nyerne. 

  • Roma - Real Betis Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    1.76 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org