Az első mérkőzés, amivel hivatalosan folytatódik az idei NBA-szezon. Okkal esett erre a találkozóra Adam Silverék választása!

Vége egy ígéretes projektnek?

Szimbolikus jelentőségű ez a találkozó, ugyanis pont a Utah Jazz játékosánál, Rudy Gobertnél mutatták ki először a vírust az NBA-sek közül. A francia center viselkedéséből ráadásul óriási botrány is lett, több csapattársát is megfertőzte, elvileg végleg megromlott a viszony közte és a csapat másik sztárja, Donovan Mitchell között. Egyes információk szerint a kapcsolatuk már a márciusi ominózus eset előtt megromlott, de elvileg rendezték azóta a sorokat, de kérdés, hogyan lehet így egy csapatban szerepelni?

A Jazz ugyanis egy ígéretes csapatnak tűnt Quin Snyder edzősködésével. Jó védekezés, tehetséges fiatal sztár, illetve a liga egyik legjobban védekező magasemberát és irányítóját is a keretben tudhatták. A gond az, hogy a kényszerszünet után változott a helyzet, eltűnt a hazai pálya előnye, csapatok tartalékolni fognak a rájátszásra. A Jazz már bejutott a legjobb nyolcba a nyugati főcsoportban, nem kell megszakadniuk. 

A Mitchell - Gobert páros valószínűleg nem maradt együtt sokáig a csapatnál, mindkettőjük szerződése jövőre le fog járni. A csapat irányítója, Mike Conley nem mai gyerek már, szóval hiába indultak jól a dolgok a Jazznél, valószínűleg szét fog esni a csapat idő előtt. Az sem segít, hogy cserepadról gyakorlatilag Jordan Clarkson és Emmanuel Mudiay tud érdemben beszállni a meccsbe. Ha Mitchell és Gobert perclimiten lesz az alapszakaszban, jöhetnek a vereségek. 

Kaptak egy esélyt

Borzalmas volt a szezon kezdete a Pelicans számára. Zion Williamson megsérült, hiába tűnt jónak a csapat, esélyük sem volt hosszabb távon. Zion januárban visszatért, rögtön elkapta a fonalat, de következett a kényszerszünet. Azt gondolhatnánk, ennek annyi. Azonban kaptak egy esélyt, miszerint nyolc meccsen bizonyíthatnak. Nekik nem kell tartalékolni, minden meccsük egy döntővel ér fel innentől kezdve, amíg van remény a rájátszásra. 

Volt egy apró bökkenő Zion Williamson kapcsán, ugyanis elhagyta a floridai "buborékot", nem lehetett tudni, hogy mennyi karanténra számíthat, de a legfrissebb információk szerint, ott lehet a Utah Jazz elleni találkozó. Tőle nagyban függ a csapat sikere, amiben most mi is bízunk: a Pelicans számára még van tét, ugyanakkor a Jazz képes lehet egy szorosabb meccsre, ahol a védekezés dominálhat. Ennek a kettőnek az ötvözete pedig egy kellemes szorzóhoz vezet!

Borítókép: Pelikán (fotó: Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • New Orleans Pelicans - Utah Jazz Tipp

    Pelicans nyer és 220,5 pont alatt
    3.50 Unibet