Idén sem lesz francia csapat a nemzetközi kupadöntőkben, miután a Marseille kiesett a Konferencia Liga elődöntőjében. Ideje most már a bajnokságra koncentrálni!

Mi történt?

Ez a kérdés felmerült a Marseille és a Rennes esetében is, ugyanis egyik klub elmúlt hetei sem úgy alakultak, ahogyan azt elképzelték. Az Olympique Marseille küzdött a Konferencia Ligában, de végül a Feyenoord ellen elvéreztek az elődöntőben. Maradjunk annyiban, hogy amennyi helyzetet elpuskáztak, megérdemelték a kiesést. A francia liga ott van a top5 bajnokság között, de az beszédes, hogy az elmúlt 20 évben mindössze háromszor jutottak nemzetközi kupadöntőbe, nyerni egyszer sem sikerült, miközben Portugália, Oroszország, de még Ukrajna is nyert európai kupasorozatot. 

A Marseille tartotta ugyan a második helyet a bajnokságban, de a Monaco szépen zárkózott rájuk egy nagy hajrával, ahogyan a Nice is begyújtotta a rakétákat. Sokáig úgy dönt, hogy Bruno Génésio együttese, a Stade Rennes lehet a nagy rivális a második helyért folytatott harcban. Azonban, mikor jöttek az igazán nehéz és sorsdöntő meccsek, akkor elfogyott a keret, ezzel megmutatták, hogy a realitás a 4-6. hely környékén van ennek a társaságnak. Martin Terrier nagyot ment ebben a szezonban, valószínűleg jövőre már máshol rúgja a bőrt, akkor pedig sokkal nehezebb dolga lesz Génésio mesternek. 

Fel kell állni a padlóról

Véleményünk szerint, a Marseille vezetőségében úgy számoltak, hogy zsebben az európai kupadöntő, amikor a Feyenoord jött szembe az elődöntőben. A pofon viszont rávilágított arra, hogy bőven akadnak sebezhető pontjai az idei OM-nek. A problémákat csak tetézte, hogy a csapatkapitány, Dimitri Payet megsérült a visszavágón. A francia játékos szezonja véget ért, Sampaoli mester is beszélt róla, hogy ezzel minden megváltozott. Arkadiusz Milik hol sérüléssel bajlódik, hol szimplán csak nincsen formában, amilyen jól kezdett az OM-nél, annyira visszaesett a teljesítménye.

Ki fogja a gólokat rúgni a Rennes otthonában? Bamba Dieng és Cengiz Ünder jöhet szóba, de lehetséges, hogy ilyen előzmények után, Sampaoli inkább biztonsági játékra törekszik, próbálják majd tartani a pontkülönbséget, utolsó fordulóban pedig valahogy hazai pályán legyőzni a Strasbourg csapatát. Sampaoli idegenben a pontszerzésre törekszik, masszív védekezéssel, legjobb idegenbeli csapat a Marseille, valami hasonlót várnánk tőlük most is. Az X2-es opciót meg lehet spékelni egy 3,5 underrel is, amivel már 2.55-ös szorzót kapunk. 

  • Rennes - Marseille Tipp

    Marseille vagy döntetlen
    1.81 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org