Sadio Mane - Szenegál 008 Sadio Mane (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)

Most végre megnyerik az ANK-t?

Foci tippek Egyiptom Afrikai Nemzetek Kupája Szenegál

Elérkeztünk a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupája döntőjéhez, ahol kisebb meglepetésre Szenegál ellenfele nem a házigazda Kamerun, hanem Egyiptom lesz. 

2022 febr 6. 20:00 Közvetítés: UnibetBet365

A kontinens legjobbja

A torna előtt írtunk róla, hogy Szenegál a leginkább komplex afrikai válogatott, így reális az esély, hogy döntőbe kerülnek. Végül ez össze is jött nekik, igaz, hogy a csoportkörben gyengék voltak, mindössze egy gólt szereztek, de az egyenes kieséses szakaszra kicsit összekapták magukat. Ebben nagy segítség volt, hogy rendre a legkönnyebb ellenfeleket kapták, nincs ez másképp a fináléban sem.

Azt is mondhatnánk, hogy egy válogatott, ha eljut a fináléig, akkor ők bizony erősek, de Egyiptom esetében nem feltétlenül érvényes ez a megállapítás. Salah jó játékos, rá épül a taktika, ha kell, akkor befejezi a támadásokat, ha kell, akkor előkészít, de emellé a válogatott egy mondhatni stabil védekezést rakott össze. Két gólt kaptak összesen a tornán, nem kockáztatnak, bíznak abban, hogy állóképességgel és mentális erővel (büntetők értékesítése) megoldható a győzelem. 

Egyiptom nem támaszkodhat arra, hogy Salah minden meccsen döntsön, illetve azt sem tudták megoldani, hogy egy-két hozzá hasonló játékos legyen a keretben, ezért kellett választani a hatékonyabb defenzív játékot. Kérdés az, hogy ez mire lesz elég Szenegál ellenében, akik az egyenes kieséses szakaszban 8 gólt szereztek. A csoportkörben még nem ment a helyzetek értékesítése, ez megváltozott a fontosabb meccsekre. 

Az sem árt megemlíteni, hogy Szenegál 7 gólját az utolsó 30 percben szerezte az egyenes kieséses szakasz során, végig ott vannak fejben, képesek az ellenfelük fölé kerekedni a mérkőzés végén is. Kérdéses, hogy a Mané vezette rohamokat, hogyan fogja állni az egyiptomi csapat? Két barát most a döntőben ellenfél lesz, Mané és hazája az esélyesebb, de ehhez lesz egy-két szava Salah vezette Egyiptomnak is. 

Szenegál a favorit, valószínűleg törekednek majd a rendes játékidőben lezárni a mérkőzést, míg Egyiptom érdeke az, hogy vagy egy sikeres kontra után előnyhöz jusson, majd végig védekezzen, vagy bízva a hosszabbításban, ott nyerjék meg a meccset. Egyiptom védelme találkozott jó támadókkal, akiket tudott limitálni, de Szenegál tényleg egy minden területen erős csapat, így önmagában abban, hogy nyernek (1.50), nincsen akkora érték, inkább abban, hogy a rendes játékidőben. 

  • Szenegál - Egyiptom tipp

    Szenegál nyer
    Unibet
    2.25

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sadio Mane (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Afrikai Nemzetek Kupája 2022

sunik29 hozzászólt
2022 febr 9. 17:17
LosGabos hozzászólt
2022 febr 8. 12:07
A szenegáli válogatott hazatért...

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2022/02/08/afrika-kupa-gyozelem-szenegal-aliou-cisse/
Nezocsa hozzászólt
2022 febr 6. 20:50
Oscart Egyiptomnak. Válogatott vándorló színészek Szégyen ha ők nyerik..
Kár. hogy nem lehet lapokra fogadni... benne van a dupla sárga/piros lap kombó

Még több Foci