Most végre megnyerik az ANK-t?

Admin
1 tipp
2022 febr 5. 17:01
Szólj hozzá!

Foci Egyiptom Afrikai Nemzetek Kupája Szenegál

Elérkeztünk a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupája döntőjéhez, ahol kisebb meglepetésre Szenegál ellenfele nem a házigazda Kamerun, hanem Egyiptom lesz. 

A kontinens legjobbja

A torna előtt írtunk róla, hogy Szenegál a leginkább komplex afrikai válogatott, így reális az esély, hogy döntőbe kerülnek. Végül ez össze is jött nekik, igaz, hogy a csoportkörben gyengék voltak, mindössze egy gólt szereztek, de az egyenes kieséses szakaszra kicsit összekapták magukat. Ebben nagy segítség volt, hogy rendre a legkönnyebb ellenfeleket kapták, nincs ez másképp a fináléban sem.

Azt is mondhatnánk, hogy egy válogatott, ha eljut a fináléig, akkor ők bizony erősek, de Egyiptom esetében nem feltétlenül érvényes ez a megállapítás. Salah jó játékos, rá épül a taktika, ha kell, akkor befejezi a támadásokat, ha kell, akkor előkészít, de emellé a válogatott egy mondhatni stabil védekezést rakott össze. Két gólt kaptak összesen a tornán, nem kockáztatnak, bíznak abban, hogy állóképességgel és mentális erővel (büntetők értékesítése) megoldható a győzelem. 

Egyiptom nem támaszkodhat arra, hogy Salah minden meccsen döntsön, illetve azt sem tudták megoldani, hogy egy-két hozzá hasonló játékos legyen a keretben, ezért kellett választani a hatékonyabb defenzív játékot. Kérdés az, hogy ez mire lesz elég Szenegál ellenében, akik az egyenes kieséses szakaszban 8 gólt szereztek. A csoportkörben még nem ment a helyzetek értékesítése, ez megváltozott a fontosabb meccsekre. 

Az sem árt megemlíteni, hogy Szenegál 7 gólját az utolsó 30 percben szerezte az egyenes kieséses szakasz során, végig ott vannak fejben, képesek az ellenfelük fölé kerekedni a mérkőzés végén is. Kérdéses, hogy a Mané vezette rohamokat, hogyan fogja állni az egyiptomi csapat? Két barát most a döntőben ellenfél lesz, Mané és hazája az esélyesebb, de ehhez lesz egy-két szava Salah vezette Egyiptomnak is. 

Szenegál a favorit, valószínűleg törekednek majd a rendes játékidőben lezárni a mérkőzést, míg Egyiptom érdeke az, hogy vagy egy sikeres kontra után előnyhöz jusson, majd végig védekezzen, vagy bízva a hosszabbításban, ott nyerjék meg a meccset. Egyiptom védelme találkozott jó támadókkal, akiket tudott limitálni, de Szenegál tényleg egy minden területen erős csapat, így önmagában abban, hogy nyernek (1.50), nincsen akkora érték, inkább abban, hogy a rendes játékidőben. 

Borítókép: Sadio Mane (Fotó: Marco Iacobucci Epp / Shutterstock.com)

  • Szenegál - Egyiptom Tipp

    Szenegál nyer
    2.25 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Afrikai Nemzetek Kupája 2022

sunik29 hozzászólt
2022 febr 9. 17:17
LosGabos hozzászólt
2022 febr 8. 12:07
Nezocsa hozzászólt
2022 febr 6. 20:50
Oscart Egyiptomnak. Válogatott vándorló színészek Szégyen ha ők nyerik..
Kár. hogy nem lehet lapokra fogadni... benne van a dupla sárga/piros lap kombó

Még több Foci