A katari futamgyőztesek közül Masbou fél, Folger 2,5 év után tudott újra nyerni. A MotoGP-ben Rossi a semmiből világklasszis motorozással diadalmaskodott. A RedBull GP-n folytatódik az erőviszonyok felmérése, a hétvége legnagyobb hiányzója Dani Pedrosa lesz.

Amerikai távolság

A vizes pálya okán a pénteki szabadedzésekből mérvadó következtetéseket nem lehet levonni. A szombati tréningen már a megszokott kondíciók között került sor. A technikás vonalvezetés és a kilométernyi hosszú egyenes megosztotta a mezőnyt, az eddigi amerikai látogatás során tapasztalt nagy különbség most is megfigyelhető volt. Az űridőt motorozó Danny Kent előnye több mint 2 másodperc az utolsó pontszerző helyhez képest. Katarhoz hasonlóan a brit legnagyobb egykörös ellenfele Oliveira volt, a 3. Locatelli már képtelen volt 2:17 alá szorítani legjobb idejét. Az őt követő Binder-Antonelli-Masbou hármas tekintélyes fórral bír a mögöttük lévőkhöz képest. 

Az időmérő zavarosra sikeredett, a piros zászló kétévente visszatérő jelenség. A szabadedzéseken brillírozó hármas leosztotta egymás között az elsősoros rajtpozíciókat. Mögöttük a szombati nap elején még tetemesnek tűnő időkülönbség eltűnt, a második sorból rajtoló Antonelli-Navarro-Quartararo között 5 századnyi differencia sincs. Vinalestől Guevaráig több kisebb boly alakult ki, utánuk már az ütközésekben résztvevők következnek. 

Tavaszi nyereményjáték - 100.000 Ft összdíjazás! Részletek ITT! 

Egy szinttel feljebb

A középső géposztály pilótái már pénteken kipróbálhatták magukat száraz körülmények között. A szezonnyitót lemásolva Zarco-Lowes-Rabat trió villámgyorsan tudatta a kihívókkal, hogy Amerika is az ő terepük. A végsebesség itt sem minden, ugyanis a fenti triumvirátus e tekintetben a mezőny második feléhez tartozik. Ami elmaradhatatlan abszurd kelléke a Moto2-eseknek, hogy Lowes újra és újra eldobja a vasat. A villanyfényes futam dobogósai közül Simon 2:11 közepi időkön stagnál, Folger és Luthi majd egy másodpercet javított pénteki idejéhez képest, de így sincsenek sehol... 

Marcquez és a többiek

A királykategóriával kapcsolatos legfontosabb hír, hogy Dani Pedrosa hosszú szenvedés után orvosi segítséget kért. A helyére beugró Aoyama komolyan szenved... Amerikában folyamatosan változik a mezőnyre várt feladat: az esős tréningtől - az átmeneti állapotot is érintve - , a szombati első szabadedzésre eljutottak az ideális feltételekhez. A helyzet változatlan a tekintetben, hogy a privát Yamahánál megint a top12-be kerülés lesz a fő feladat, a Suzukinál pedig ismét Aleix szállítja az eredményeket. A legjobbaknál hatalmas viaskodás folyik, Marcuez továbbra is a leggyorsabb, mögötte viszont Lorenzo vezetésével kirajzolódott a Yamaha-Ducati sorminta. 

A Q1-ből a papírformának megfelelően Iannone, és Vinales jutott be. A Q2 első 12 percében Marquez mögött a többiek 1 tizednyi lemaradással követték egymást. A boxkiállások után a versenyzők az új szett gumikon 3 perc igazi tűzijátékot csempésztek a kvalifikáció döntő fázisába. A meglepetésember Aleix Espargaro (8.) lett, aki a tesó csapatát is alaposan lehagyta. Iannone (7.) a Q1 után tovább gyorsult, de a Hondákkal /Redding (6.) - Crutchlow (5.) - Rossi (4.) - Lorenzo (3.)/ és csapattársával (2.) szemben tehetetlen volt. A leggyorsabb a legutóbbi két USA GP nyertes, címvédő lett, akit a motorcsere sem zökkentett ki. Kijelenthető, hogy Marquez (1.) készen áll a triplázásra. 

Marquez-Marc-MotoGP-013

Marc Marquez. Fotó: Steve/Flickr

A korábbi nyertesek 

A pályát kifejezetten a Forma 1-es száguldó cirkusz számára tervezték, mely a dugóhúzó miatt méltán közkedvelt Laguna Seca-i helyszínt váltotta fel. Az aszfaltcsík rendkívül széles, 11 bal és 9 jobb kanyart tartogat. A rövidke motorverseny-történelem ellenére több jelentős eseménynek köszönhetően, máris beírta magát a históriás könyvekbe. A KTM-Honda rivalizálás döntetlenre áll, duplázni egyedül a MotoGP címvédője tudott. További érdekesség, hogy a Moto2-es kategóriát leszámítva (itt a ráta: 0/2) mindig a kvalifikáció győztese nyerte a futamot. 

2013 Rins / Terol / Marc Marquez

2014 Miller / Maverick Vinales / Marc Marquez

Az iroda a Moto2 időmérő edzést követően publikálja a kínálatot. A tippek az F1-es futam után kerülnek megosztásra! 

Borítókép: Fotó: Joe McGowan/Flickr

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • MotoGP Tipp

    Moto3: Danny Kent dobogós lesz
    1.80 Bet365
  • MotoGP Tipp

    MotoGP: Lorenzo dobogós lesz
    1.66 Bet365