Egyre komolyabb a baj, hiszen a Nantes a kiesés szélén, ráadásul most egy olyan rivális látogat hozzájuk, akiknek az edzője jól ismeri a klubot. Helyzeti előnyben a Montpellier, jobb formában, ezzel pedig egyenes az út a vendégek sikeréhez?

2023 máj 20. 17:00 Közvetítés: UnibetBet365

Nantes: Ennek már a fele sem tréfa!

Néhány hete górcső alá került a Nantes, mondván a csapat készül a Francia Kupa döntőjére, hogy megvédje a címét. Nagy meglepetésre, tavaly is a Nantes nyert, de idén elbukta a finálét a Toulouse ellen. Nem egy szokványos vereség volt ez, hanem megsemmisítő siker a Toulouse részéről, finálé 30 perc alatt eldőlt, ugyanis ekkor már 4-0-ra vezetett Montainer gárdája. A Nantes elfáradt, sok volt nekik a hármas terhelés, ugyanis a kupa mellett a bajnokságban is helyt kellett állniuk, de ott volt még az Európa-liga is, ahonnét a Juventus ejtette ki őket február végén. 

Nantes Montpellier
Nantes játékosai (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

Jól látszódik, amint beindult a kettős terhelés, azóta nem tudott meccset nyerni a Nantes a bajnokságban, ennek már három hónapja! Ez 12 bajnoki mérkőzést jelent, ha az aktuális formát nézzük, akkor a Nantes a francia bajnokság egyik legrosszabb csapata. A védekezésük szétesett, ezen időszak alatt 24 gólt kaptak (meccsenként kettes átlag), Kombouaré mestert elküldték, de nem biztos, hogy ez volt a jó megoldás. Mivel a bajnokságban következő évben létszámcsökkentés lesz, ezért a 17. helyezett is kiesik, így a Nantes három fordulóval a vége előtt nehéz helyzetbe került. Az Auxerre ellen kéne kivívniuk a bennmaradást, abban bízhatnak, hogy a Nantes sorsolása könnyebb. 

A Montpellier összeszedte magát

Nagyon jót tett az edzőváltás a Montpellier csapatának, visszatért Michel der Zakarian, korábbi klublegenda. A klub elkezdett nyerni, igaz, hogy annyit nem léptek előre a táblázaton, de stabilizálták a helyüket a középmezőnyben. Erre az időszakra vetített eredményeik alapján ott voltak a top5-ben, ikonikus mérkőzést játszottak a Lyon otthonában, majd pontot mentettek a Lorient ellen. Valószínűleg nem lesz csalódott a vezetés a 12-14. hely közötti eredménnyel. A keret ugyan erősebb volt, viszont Der Zakarian túl későn érkezett, jövőre vele a cél a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyike lehet. 

A Montpellier jelenleg jobb formában van jóval a hazaiaknál, felveszik a legjobb csapatokkal is a versenyt a francia ligában, helyzetek dolgoznak ki, jó százalékban értékesítik is őket. A védekezésükben akad hiba, de ezt ellensúlyozzák a támadójátékkal. A Nantes esetében nem feltétlenül érezzük, hogy 2-3 gólra képesek lennének, ellenben könnyedén kaphatnak ennyit a vendégektől. A DNB-t így jó lehetőségnek érezzük a Montpellier esetében, meglepően nagy a szorzójuk. Amit még el tudunk képzelni, hogy Der Zakarian leadja a meccset, hogy egykori klubja ne essen ki, de ahhoz tényleg nagyon rosszul kell játszania a vendégeknek. 

  • Nantes - Montpellier tipp

    Montpellier DNB-vel
    Unibet
    2.35

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Romain Biard/Shutterstock, rarrarorro/Shutterstock