Egy érdekesnek ígérkező olasz derbire van kilátás vasárnap este, ugyanis pár hete még egyértelműnek tűntek az esélyek, de Nápolyban időközben edzőváltás történt, amely meglepő módon jó hatással volt a keretre, így a Juventus nem mehet biztosra idegenben?

márc 3. 20:45 Közvetítés: Unibet

Napoli: Feléledtek Osimhenék?

Nem várt dolog történt a Napoli idei harmadik edzőváltása után, ugyanis a Sassuolo otthonában kiütéses sikert arattak a nápolyiak. A 6-1-es győzelmet nem kell megmagyarázni, mi is inkább a pozitív dolgokra reflektálunk, ugyanis olyan dolgok működtek, amik már hosszú hónapok óta nem. Korábban, ha a mérkőzés elején gólt kaptak - mint most a Sassuolo ellen -, akkor megtörtek, azonban ezen a mérkőzésen hamar válaszoltak. 

Ebben nagy szerepe volt az utóbbi hónapokban szenvedő Victor Osimhennek, aki tényleg kiválóan játszott, jól mozgott be az üres területekbe, kíméletlen értékesítette a helyzeteket, így mesterhármast szerezve, idei első triplázása ez. A Sassuolo védelme olyan szinten szétesett, hogy többször adták el hátul a labdát, ebből gólokat kaptak, játékosok lefagytak, mozdulni se esett jól nekik, igazából megköszönhetik a Napolinak, hogy csak 6-1-re nyertek, mert olyan fölénybe kerültek a meccs végére, amiből nagyobb kiütés is lehetett volna.

A Napolinál remekelt Khvicha Kvaratskhelia is, grúz tehetség nagyon rég nem játszott ennyire jól, mint a második félidőben, amikor két gólja mellé még egy labdaszerzésből kiosztott gólpasszra is futotta. A nápolyiaknak ez a siker jól jött, kevéssel a BL-visszavágó előtt szerezhetnek önbizalmat, de ehhez kell majd a Juventus elleni siker is, ami most nem tűnik lehetetlennek. 

Juventus: Pogbától hangos minden

A világsajtó Paul Pogba négyéves eltiltásával volt tele ezen a héten. Érthető, hiszen a korábbi világbajnok középpályás doppingolt, de azóta se hajlandó elismerni. Benne van, hogy behúzták a csőbe, de az is, hogy szimplán tudja, vége az egész karrierjének és most kapar. Mindenesetre ezzel jól elvette a torinói csapat gyengélkedéséről a reflektorfényt, mert a Juventus hiába volt sokáig az Inter kihívója a bajnoki címért folyó küzdelemben, februárban kiírták magukat a versenyből.

Napoli Juventus
Paul Pogba (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Jelenleg a hátrányuk 12 pont, ha nincs egy komolyan összeomlás az Intertől, akkor a Juventus legfeljebb második helyen végezhet. Legutóbb ugyan nyertek 3-2-re a Frosinone ellen, de olyan szintű hullámvölgyben voltak, ahonnét egy ilyen siker nem szedi ki őket. Ahhoz nyerni kéne Nápolyban, amire van esély, de van egy jelentős probléma: középpályáról két kulcsjátékos is kiesett sérülés miatt (Rabiot és McKennie). 

Dusan Vlahovic ugyan az elmúlt három hónapban bizonyította, miért adtak érte rengeteg pénzt (9 meccs, 10 gól és 2 gólpassz), de ha nincsen mögötte támogató középpálya, akkor nem lesznek helyzetei. A Napoli sem acélos a pálya közepén, de egy Rabiot és McKennie nélküli Juventust képesek limitálni. Fontos lehet még Allegri számára a védelem is, hiszen McKennie nem fog besegíteni a védekezésbe, fellazulhat majd a hátsó alakzat, ami veszélyes Osimhenék ellen.

Napoli - Juventus tipp

Az Öreg Hölgy számára a legrosszabbkor jön ez a nápolyi túra. Benne van egy kellemetlen élmény, főleg azért, mert az elmúlt években nem nyerni járt a városba a Juventus. Tavaly 5-1-re kaptak ki, akkor Osimhen vezetésével kiütötte őket a Napoli, az ugyan egy másik Napoli volt, de a mostani mentálisan lehet hasonló állapotban a Sassuolo kiütésével. Kockázatos lépést választunk, ugyanis ennek a nápolyi csapatnak nem érdeke a védekezés, tudjuk, hogy Allegri óvatos lesz, de ha Osimhenék itt is elkapják a fonalat, akkor nem állhat vissza a Juventus, fel kell vállalniuk a küzdelmet. 

  • Napoli - Juventus tipp

    2,5 gól felett
    Unibet
    2.33

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés