Egy újabb rangadón aratott győzelemmel kerülne közelebb a bajnoki címhez a Napoli. Ehhez azonban a Mourinho által irányított rómaiakon át vezet az út!

2023 jan 29. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365

Még a végén a BL-ben kötnek ki Mourinhóék

A Roma számára megnyílt az út a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikéért, ehhez kellett a Juventus megbüntetése (15 pontot vontak le a torinióiaktól), így jelenleg a 5. helyen állnak a táblázaton. A portugál zseni számára egyelőre minden ideálisan alakul, első évben nemzetközi kupát nyert, ha pedig minden így folytatódik, akkor jövőre újból ott lehet a Bajnokok Ligájában, ez lehetett Mourinho nagy római terve

Szép apránként hozzák a fővárosiak a győzelmeket 2023-ban, valószínűleg a Milan elleni utolsó percekben 0-2-ről döntetlenre mentett meccs komoly lökést adott nekik. Továbbra sem kiemelkedő a mutatott játék, de a taktika hatékony, így nem érheti szó a ház elejét. Mourinho megcsinálta a hangulatot Rómában, pezsgés van a fővárosban, de így is akadnak elégedetlen szurkolók, akiknek nem tetszik, amit látnak. 

Paulo Dybala - AS Roma 004
Paulo Dybala (Fotó: Ettore Griffoni/Shutterstock.com)

A Mourinho-féle célfoci ugyanis minden, csak nem szép. Hatékonynak hatékony, hiszen úgy ötödik a csapat a tabellán, hogy egyedüliként a top5-ből, nem érik el az 50%-os labdabirtoklást sem, cserébe minden harmadik helyzetükből gól lesz, ráadásul negyedik legkevesebb gólt kapták a ligában. A kérdés leginkább az, hogy ezzel a célfocival mire megy Mourinho a liga legjobbja ellen?

Játszik a Napoli!

A nápolyiak eközben kezdik bebiztosítani a bajnoki címet, rommá verték a Juventust, akik nagyon hasonló célfocival próbálkoztak, mint Mourinho szokott. A Napoli ellen ez viszont nem segít, ugyanis annyira jó a támadójáték, hogy szinte képtelenség megállítani őket. Hazai pályán szinte mindenkit lesöpörnek, bármennyire is furcsa, de a bajnokságban csak ez lesz a második hazai rangadójuk ebben a szezonban. 

Az Osimhen - Kvaratskhelia duó parádézott a Juventus ellen, ketten simán verték a torinóiakat. A grúz támadónak ugyanakkor betegség miatt ki kellett hagynia a legutóbbi két meccset, de rossz hír a Roma számára, hogy ellenük visszatérhet. Ők ketten idén 11 mérkőzésen kezdtek, akkor 27 gólt szerzett a Napoli, mindössze három olyan mérkőzés volt, amikor valamelyikük nem talált be az ellenfelek kapujába. 

Tempóban nehéz felvenni Spallettiékkal a versenyt

Korábban Luciano Spalletti egyik "mumusa" José Mourinho volt, hiszen hat mérkőzésen át nem tudott ellene nyerni. Majd az ősszel idegenben legyőzte a Romát, megtört a jég. Mourinho leparkolta a buszt, kaput eltaláló lövésig nem jutott a csapatával, de legalább csak 1-0-ra kapott ki. A Napoli imádja a három belső védővel felálló ellenfeleket - pont, mint a Roma -, ellenük a széljátékuk kiválóan működik, így rúgtak ötöt a Juventusnak. 

Ha el akarja kerülni Mourinho a kiütést, akkor megint le kell parkolni a buszt, szinte csak minimálisan kell támadni. Ismerve Mourinhót, semmit sem fog kockáztatni, ölni fogják a vendégek a játékot, emiatt hajlunk egy kevés gólos találkozóra, még akkor is, ha az előjelek nem ezt mutatják. A két edző egymás ellen leginkább taktikus meccseket szokott vívni, Spalletti is jóval óvatosabb Mourinhóval szemben, mint mondjuk az Allegri-féle Juventus ellenében. 

  • Napoli - Roma tipp

    2,5 gól alatt
    Unibet
    1.80

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: bestino/Shutterstock